Roelofsen in Vogelvlucht – Dik Roelofsen

Dik Roelofsen (geb. 1941 in Medan, Indonesië) zoekt naar zijn voorvaderen en komt uit bij Knelis Roelofs (1694-1757) ‘van ’t Lange Water’ op de grens van Arnhem en Velp.

De parenteel van Knelis laat zien dat tot ruwweg 1900 veel nazaten landarbeider, boer of middenstander zijn en in de omgeving van Velp blijven wonen. Maar er zijn er ook die uitzwerven over de Veluwe – bijvoorbeeld Lunteren, Ede, Barneveld – maar ook naar Friesland en de provincie Utrecht.

Omstreeks 1900 wordt de mobiliteit groter zowel binnen als buiten Nederland. Zo beproeft Dik’s overgrootvader Evert, wees in Arnhem, in 1878 zijn geluk in Nederlands-Indië (nu Indonesië). Drie generaties zijn daarna geboren in Nederlands-Indië.

De mogelijke relatie van de Knelis Roelofs-familie (die later vooral de achternaam Roelofsen gebruiken maar soms ook Roelofse of Roelofs) met andere Roelofsen-families bijv. die in Kesteren, in Harderwijk en in Graft-De Rijp, komt ook ter sprake.

Van een twintigtal ‘opmerkelijke’ Roelofsen’s, zowel  bloedverwanten als niet-bloedverwanten, zijn portretten gemaakt gebaseerd op archiefmateriaal, anekdotes en foto’s.

De stamboomgegevens van de nazaten (“parenteel”) van Knelis Roelofs beslaat ongeveer de helft van het 200 A4-pagina’s omvattende boek.

 

ISBN: 978-94-93226-62-3

2021 / softcover / formaat 210 x 297 mm / 200 pagina’s

Prijs inclusief BTW
25,00

Zij gingen je voor


 • review

  Probook heeft mijn verwachting overtroffen. Wat een mooie kwaliteit terwijl de gebruikte illustraties eigenlijk niet zo geweldig waren is het eindresultaat toch prachtig geworden.


  Ben Verleg
  17 mei 2022 op Google

 • review

  Wederom het zoveelste boek bij Probook laten drukken. Fijn dat ze over je schouder meekijken en de kwaliteit is subliem.


  Mark van den Broek
  16 mei 2022 op Google

 • review

  Ik heb nu 3 boeken besteld bij probook. De laatste twee zijn dagboeken van mijn zwangerschappen en kraamtijd. Ik ben er zo ontzettend blij mee, het zich prachtige herinneringen! Probook is heel welwillend om te helpen als je ergens niet uitkomt en ik raad iedereen de bestandscontrole aan. Voor die paar euro halen ze er belangrijke fouten uit.


  Lisette Wesselman
  9 april 2022 op Google

 • review

  Vriendelijke klantenservice, het boek dat ik besteld was kwam niet goed binnen. Kosteloos hermaakt


  Ciska de hoop
  6 april 2022 op Google

 • review

  Voor de tweede keer een boekje laten drukken bij Probook en naar volle tevredenheid! Ditmaal gekozen voor een A5 formaat met linnen kaft en met heel mooi resultaat! Het overzichtelijke keuzemenu en uploaden maakt de keuze Probook aantrekkelijk. Dank!


  Derk Jordaan
  20 maart 2022 op Google

 • review

  Probook heeft vakwerk geleverd bij de productie van een herinneringsboek voor mijn echtgenote die recent 25 jaar tekenlerares was. Het boek bevat niet alleen anekdotes van leerlingen maar ook foto’s van werk van haar leerlingen en haar zelf. Het geheel is prachtig geworden en een feest om in te kijken.


  Ton van der Pijl
  15 maart 2022 op Google

 • review

   

   

  Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten? Dat kan door op onderstaande links te klikken.

  Google

  Facebook


 • review

  … Op de website van ProBook staat duidelijke informatie over alle drukopties en het aanleveren van bestanden. Dat ging erg makkelijk. Maar ProBook denkt waar nodig met je mee. Zo wezen ze mij op twee foutjes die ik over het hoofd had gezien. Ik heb meerdere exemplaren laten drukken waardoor het goed betaalbaar was. Het is een prachtig boek geworden van zeer goede kwaliteit. Mijn opa en de rest van de familie zijn jullie erg dankbaar. En ik natuurlijk ook. 🙂


  Iris
  6 maart 2022 op Google

 • review

  Expressions of a lifetime’ is het derde boek dat ik door Probook heb laten drukken. En ook nu weer werd een prima service geboden en is het drukwerk van topkwaliteit. De foto’s van mijn schilderijen en tekeningen zijn prachtig afgedrukt. Kortom deze catalogus van mijn werk is schitterend uitgevoerd. Chapeau! Ik kan Probook van harte aanbevelen aan iedereen die een boek wil publiceren.


  Marisca Bruinooge
  1 maart 2022 op Google

 • review

  Werkboeken voor mijn online cursus bij Probook besteld. De kwaliteit is prachtig en de bestelling was prima afgehandeld. En ook nog tegen een mooie prijs. Aanrader dus.


  Nel Kes
  19 februari 2022 op Google

Heb je een vraag over het maken van je eigen boek?
Veel- gestelde vragen