Roelofsen in Vogelvlucht – Dik Roelofsen

Dik Roelofsen (geb. 1941 in Medan, Indonesië) zoekt naar zijn voorvaderen en komt uit bij Knelis Roelofs (1694-1757) ‘van ’t Lange Water’ op de grens van Arnhem en Velp.

De parenteel van Knelis laat zien dat tot ruwweg 1900 veel nazaten landarbeider, boer of middenstander zijn en in de omgeving van Velp blijven wonen. Maar er zijn er ook die uitzwerven over de Veluwe – bijvoorbeeld Lunteren, Ede, Barneveld – maar ook naar Friesland en de provincie Utrecht.

Omstreeks 1900 wordt de mobiliteit groter zowel binnen als buiten Nederland. Zo beproeft Dik’s overgrootvader Evert, wees in Arnhem, in 1878 zijn geluk in Nederlands-Indië (nu Indonesië). Drie generaties zijn daarna geboren in Nederlands-Indië.

De mogelijke relatie van de Knelis Roelofs-familie (die later vooral de achternaam Roelofsen gebruiken maar soms ook Roelofse of Roelofs) met andere Roelofsen-families bijv. die in Kesteren, in Harderwijk en in Graft-De Rijp, komt ook ter sprake.

Van een twintigtal ‘opmerkelijke’ Roelofsen’s, zowel  bloedverwanten als niet-bloedverwanten, zijn portretten gemaakt gebaseerd op archiefmateriaal, anekdotes en foto’s.

De stamboomgegevens van de nazaten (“parenteel”) van Knelis Roelofs beslaat ongeveer de helft van het 200 A4-pagina’s omvattende boek.

 

ISBN: 978-94-93226-62-3

2021 / softcover / formaat 210 x 297 mm / 200 pagina’s

Prijs inclusief BTW
29,95

Zij gingen je voor


 • review

  Fijn bedrijf om mee samen te werken, denken met je mee, erg flexibel en goede service. Boekwerk “Herenstraat” zag er ook weer super uit Jubels – Smart printing, since 1902.


  Diana van Laarhoven
  23 januari 2024 op Facebook

 • review

  Al jaren drukt Probook mijn boekjes en boeken. Ze zijn altijd van goede kwaliteit en bij twijfel zijn de medewerkers altijd deskundig en behulpzaam. Ik kan ze van harte aanbevelen.


  Anne Harbrink Numan
  23 januari 2024 op Google

 • review

  Het verhaal van mijn opa wordt dankzij Probook nu prachtig bewaard in een echt boek. Mooie kwaliteit voor een nette prijs, er werd van tevoren goed meegedacht en de service is super! Een deel van de boekjes kwam door de post namelijk ietwat gedeukt binnen. Ik mocht ze terugsturen en alles werd zonder problemen netjes en snel opgelost. Echt een aanrader!


  Nienke Lemmens-Deelen
  22 januari 2024 op Google

 • review

  Wat me vooral erg aanspreekt bij Probook is de enorme keuzevrijheid die je hebt om zelf je boek vorm te geven, zowel het binnenwerk als de omslag. Vervolgens komt het er in werkelijkheid altijd nog nét iets mooier uit te zien, dan je op je eigen computer zag.


  Vincula Affinia
  15 januari 2024 op Facebook

 • review
  3 verschillende boeken besteld in verschillende oplage. Wordt goed geïnformeerd over de voortgang en zijn keurig verpakt geleverd 👍 erg blij mee!
  Hier kun je met een gerust hart je boeken laten maken.

  Michael Velgersdijk
  12 januari 2024 op Facebook

 • review

  Eenvoudig in gebruik en eindresultaat ziet er goed uit. Fijn dat probook ook adviezen geeft en van te voren een controle uitvoert. Bedankt voor de ondersteuning. Ik maak een volgende keer graag weer gebruik van Probook.


  Jelena van Baaren
  3 januari 2024 op Facebook

 • review

   

   

  Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten? Dat kan door op onderstaande links te klikken.

  Google

  Facebook


 • review

  Een prachtig softwareprogramma met vele creatieve mogelijkheden, dat bovendien zeer toegankelijk en dus gebruiksvriendelijk is. Fijn dat je offline kunt werken en tussentijds opslaan. Het eindresultaat was nog mooier en kleurrijker dan ik had verwacht. Echt professioneel. Ik ga hier zeker vaker gebruik van maken!


  Jolanda De Kruyf
  31 december 2023 op Google

 • review

  Goede hulp, meedenkend. Professioneel resultaat. Heel tevreden


  Maud Goesten
  29 december 2023 op Google

 • review

  Heel behulpzaam en vriendelijk team, dat ook meedenkt. We zijn dik tevreden met het eindresultaat.


  Jolanta Kortenkool
  27 december 2023 op Google

Heb je een vraag over het maken van je eigen boek?
Veel- gestelde vragen