Roelofsen in Vogelvlucht – Dik Roelofsen

Dik Roelofsen (geb. 1941 in Medan, Indonesië) zoekt naar zijn voorvaderen en komt uit bij Knelis Roelofs (1694-1757) ‘van ’t Lange Water’ op de grens van Arnhem en Velp.

De parenteel van Knelis laat zien dat tot ruwweg 1900 veel nazaten landarbeider, boer of middenstander zijn en in de omgeving van Velp blijven wonen. Maar er zijn er ook die uitzwerven over de Veluwe – bijvoorbeeld Lunteren, Ede, Barneveld – maar ook naar Friesland en de provincie Utrecht.

Omstreeks 1900 wordt de mobiliteit groter zowel binnen als buiten Nederland. Zo beproeft Dik’s overgrootvader Evert, wees in Arnhem, in 1878 zijn geluk in Nederlands-Indië (nu Indonesië). Drie generaties zijn daarna geboren in Nederlands-Indië.

De mogelijke relatie van de Knelis Roelofs-familie (die later vooral de achternaam Roelofsen gebruiken maar soms ook Roelofse of Roelofs) met andere Roelofsen-families bijv. die in Kesteren, in Harderwijk en in Graft-De Rijp, komt ook ter sprake.

Van een twintigtal ‘opmerkelijke’ Roelofsen’s, zowel  bloedverwanten als niet-bloedverwanten, zijn portretten gemaakt gebaseerd op archiefmateriaal, anekdotes en foto’s.

De stamboomgegevens van de nazaten (“parenteel”) van Knelis Roelofs beslaat ongeveer de helft van het 200 A4-pagina’s omvattende boek.

 

ISBN: 978-94-93226-62-3

2021 / softcover / formaat 210 x 297 mm / 200 pagina’s

Prijs inclusief BTW
29,95

Zij gingen je voor


 • review

  Ik heb hier 20 kleine gedichtenbundels laten drukken. De communicatie liep ontzettend fijn en snel, de prijs is zeker redelijk en het resultaat is erg mooi! Zeker aan te raden


  Britt Hogerheide
  31 augustus 2023 op Google

 • review

  Vanaf het begin een heel goed contact. Had helemaal geen ervaring met een (boek)drukker. Vakkundig bijgestaan op een hele fijne manier. Eind product een fantastisch mooi boek, mooie uitvoering, die iedereen hoog gewaardeerd. Beslist een adres die ik van harte kan aanbevelen. Wim Nagtegaal ~ Huizen


  Wim Nagtegaal
  16 augustus 2023 op Facebook

 • review

  Al twee keer een goed verzorgd boek van Probook ontvangen. De kwaliteit is uitstekend. De website staat wat vol dus het is even je weg zoeken maar er is dan ook heel veel mogelijk. In Word of in hun eigen software. Probook is prima bereikbaar en ze helpen je goed, in het eerste boek wilde ik 3 leeslintjes, die mogelijkheid kon ik niet op de site vinden maar een belletje was voldoende om ervoor te zorgen dat het wel kon.


  Gabriëlla van Leeuwen
  7 augustus 2023 op Google

 • review

  Recent heb ik wederom een boek laten drukken door Probook. Zij zorgen voor een boek in de hoogste kwaliteit tegen een gunstige prijs. Prachtig papier waar foto’s goed op uitkomen. Stevig ingebonden (genaaid!). Ik was apetrots met het resultaat en kreeg veel bewondering voor de mooie uitvoering. Zoek niet verder naar een andere drukker, misschien kun je ergens iets goedkoper uitkomen, maar dan lever je ook veel in wat kwaliteit betreft. Voor het vele werk dat je aan een boek hebt besteed wil je toch het beste resultaat !


  Marjo Hagemeijer
  27 juni 2023 op Facebook

 • review

   

   

  Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten? Dat kan door op onderstaande links te klikken.

  Google

  Facebook


 • review

  Prachtig boek, de omslag die ik had ontworpen was niet correct, maar is goed opgelost door probook. Het boek is erg mooi geworden. Enig puntje is de working van de site is erg onoverzichtelijk. Verder is alles naar wens gegaan.


  Steffanie Huurman
  23 juni 2023 op Google

 • review

  Ik heb twee keer een boek laten drukken bij Probook. De kwaliteit van het product en de service van Probook scoren bij mij uitermate hoog.
  Ik kan een ieder aanraden zijn boek in welke oplage dan ook te laten verzorgen door de professionals van Probook.


  Yves Vermeulen
  14 juni 2023 op Google

 • review

  Fijne partij om mee samen te werken


  Ed Goselink
  10 mei 2023 op Google

 • review

  Probook is zeer hulpvaardig en heeft mijn boek vakkundig en op tijd gedrukt. Een goede prijs/kwaliteitverhouding maken compleet dat ik Probook aanbeveel. Dank jullie wel voor jullie ondersteuning.


  Wim Leenders
  28 maart 2023 op Google

 • review

  Op dit moment ligt mijn partner op de bank het boek over haar opa te lezen. Ze is wild enthousiast en leest dingen die ze nog niet wist. Ze heeft haar opa namelijk nooit gekend. Uit het archief van haar vader heb ik veel kunnen vinden over haar opa en in het boek verwerkt dat ik op haar recente verjaardag kon overhandigen. Dit is mijn tweede boek dat ik door Probook heb laten drukken. En… ik ben zeer tevreden met de helpende hand van Probook en het mooie drukwerk in hardcover. Ook de snelheid van drukken en leveren is uitstekend. Momenteel liggen er nog twee boeken in concept klaar en ook deze laat ik weer door Probook verzorgen.


  Harri Wolkers
  5 maart 2023 op Facebook

Heb je een vraag over het maken van je eigen boek?
Veel- gestelde vragen