• Welke kleuren kapitaalband hebben jullie?

  Het kapitaalband is beschikbaar in verschillende standaard kleuren. Klik hier om alle kleuren te bekijken. Het kapitaalband wordt alleen in vaste kleuren geproduceerd, het is dus niet mogelijk om een kapitaalband in een gewenste kleur te laten produceren.

 • Wat is een kapitaalband?

  Een kapitaalband is een stukje stof dat boven- en onderaan een boekblok kan worden geplakt en is zichtbaar in de rug. Kapitaalband zorgt voor een luxere uitstraling en maakt je boek helemaal af. In het offerte-/bestelformulier zie je een foto ter verduidelijking.

 • Welke kleuren leeslint hebben jullie?

  Het leeslint is beschikbaar in verschillende standaard kleuren. Klik hier om alle kleuren te bekijken. Het leeslint wordt alleen in vaste kleuren geproduceerd, het is dus niet mogelijk om een leeslint in een gewenste kleur te laten produceren.

 • Kan ik de binnenkant van het omslag bedrukken?

  Ja dat kan! Bij een hardcover is de binnenkant van het omslag het schutblad, je kunt dan dus kiezen voor een bedrukt schutblad. Bij een softcover kun je kiezen voor een dubbelzijdig bedrukt omslag. Beide opties zijn in ons offerte-/bestelformulier aan te geven.

 • Welke kleuren schutblad kan ik kiezen?

  Als je een gekleurd schutblad wenst, kun je kiezen uit meerdere standaard unikleuren. Dit is gekleurd papier en dus geen wit papier dat met een kleur bedrukt is. Klik hier voor alle beschikbare kleuren. Wens je toch een andere kleur, neem dan contact met ons op voor een maatwerkproductie. Voor lichte kleuren is het ook mogelijk om het schutblad te printen in een unikleur, lever dan bestanden aan voor een bedrukt schutblad. Klik hier voor meer informatie over het schutblad.

 • Wat is schutblad?

  Een hardcover heeft altijd een schutblad, zonder schutblad kunnen wij het boek niet maken. Het schutblad is namelijk de verbinding tussen het binnenwerk en het omslag. Standaard is deze blanco, maar je kunt bij ons ook kiezen voor een leuk kleurtje of zelf een schutblad ontwerpen. Klik hier voor meer informatie over het schutblad.

 • Wat is een buikbandje?

  Een buikbandje is een papieren wikkel om het boek. De hoogte van een buikbandje mag je zelf bepalen, gebruikelijk is ongeveer 10 cm. Deze wikkel wordt bedrukt met jouw ontwerp op 150 grs. gloss mc papier en wordt NIET afgewerkt met laminaat. Buikbandjes worden los bijgeleverd en kun je zelf om het boek vouwen.

  Een buikbandje is de plek voor een extra boodschap op je boek. Zeer geschikt voor acties of het personaliseren van je eigen boek.

 • Wat is een CD-nopje?

  Een cd-nopje is een nopje waarop een cd of dvd bevestigd kan worden. Het CD-nopje wordt standaard achterin het boek op het schutblad tegen het omslag aangeplakt (aan de rechterkant).

 • Wat is een insteekdriehoek?

  Een insteekdriehoek biedt een extra opbergmogelijkheid achterin het boek. De insteekdriehoek is doorzichtig en gemaakt van plastic en wordt standaard achterin het boek op het schutblad tegen het omslag aangeplakt (aan de rechterkant).

 • Wat is een stofomslag?

  Een stofomslag is een los omslag om het boek. Deze wordt bedrukt met jouw eigen ontwerp en vervolgens voorzien van glanzend of mat laminaat. De naam stofomslag kan wat verwarrend zijn, het is namelijk niet van een stoffen materiaal maar beschermt het boek tegen stof en beschadigingen.