• Hoe kan ik mijn account verwijderen?

  Als je je account wilt verwijderen dan kun je ons dit laten weten in een mailtje. Stuur een e-mail naar info@probook.nl en vermeld daarin je gebruikersnaam. Wij zullen je account verwijderen uit ons systeem.

 • Wat is / kost een ongebonden proefdruk?

  Wil je nog een check doen voordat je boek wordt gemaakt? Bestel dan een ongebonden drukproef. Erg handig als laatste controle voordat we de gehele oplage gaan produceren. De drukproef wordt ongebonden geleverd, gedrukt op de door jou gekozen papiersoort. Het omslag is een ongelamineerde kleurenprint. De kosten van de ongebonden proefdruk kan je vinden in onze offertetool.

  Na een drukproef is het altijd mogelijk aangepaste bestanden aan te leveren. Wij bepalen daarna een nieuwe datum voor het versturen van je boeken.

  Tip! Wil je een gebonden proef, dan adviseren wij je eerst 1 exemplaar te bestellen.

 • ‘Install Boekensoftware’ kan niet worden geopend…

  Sinds OS X Lion versie 10.7.5 voor de Mac beschikbaar is, kan het voorkomen dat applicaties van niet-geïdentificeerde ontwikkelaars of bronnen niet worden gestart. Sinds Mountain Lion 10.8, is de Mac standaard ingesteld op het voorkomen van starten van toepassingen uit onbekende bronnen. Je krijgt een waarschuwingsdialoogvenster die zegt:
  “Install Boekensoftware’ kan niet worden geopend omdat het afkomstig is van een onbekende ontwikkelaar. Je beveiligingsinstellingen staan zodanig ingesteld dat alleen apps afkomstig uit de Mac App Store en van bekende ontwikkelaars geïnstalleerd kunnen worden.

  Gatekeeper
  Deze nieuwe beveiligingsfunctie wordt genoemd GateKeeper. Gatekeeper is bedoeld om de installatie van schadelijke software (malware) te voorkomen door alleen programma’s met Apple goedgekeurde digitale handtekeningen te starten. Je hebt toegang tot die instellingen bij “Apple-menu > Systeemvoorkeuren… > Beveiliging en privacy > tabblad Algemeen” onder het kopje “Sta programma’s toe die zijn gedownload bij:”.

  Gatekeeper zal je ofwel toestaan om uit te voeren:

  Alleen programma’s gedownload bij de Mac App Store Programma’s gedownload bij de Mac App Store en bij geïdentificeerde ontwikkelaars
  Elke gedownload programma.

  Ongetekend
  Het boekensoftware-programma dat je hebt gedownload van Probook is niet digitaal ondertekend met een Apple-goedgekeurde handtekening. Daarom wordt alleen geïnstalleerd zonder waarschuwingen wanneer Gatekeeper is ingesteld op ‘Sta programma’s toe die zijn gedownload bij: Elke willekeurige bron’.

  Oplossing
  Ondanks de Gatekeeper instelling kan je steeds Boekensoftware installeren door de volgende stappen:

  • In Finder, houd de Ctrl-toets ingedrukt en klik vervolgens op het ‘Install Boekensoftware” app-pictogram
   of klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de ‘Install Boekensoftware’ app.
  • Kies Open in het snelmenu. Control klik het app icoon, selecteer vervolgens _Open_ (Wordt gebruikt om vrij te stellen van Ontwikkelaars-ID-handtekening-bescherming van een onbekende ontwikkelaar).
  • Je krijgt nog steeds een waarschuwing, maar je krijgt ook de keuze om het programma toch te Openen. ‘Install Boekensoftware’ is afkomstig van een onbekende ontwikkelaar. Weet u zeker dat u het wilt openen? Als u ‘Install Boekensoftware’ opent, mag het onderdeel altijd op je Mac worden uitgevoerd.
 • Kunnen jullie mijn pdf-bestanden controleren?

  Ja, dat is mogelijk! Kies dan wanneer je jouw bestelling plaatst voor de optie Bestandscontrole. Voordat wij jouw bestelling in productie nemen, worden dan de bestanden eerst door ons gecheckt. Er wordt gelet op o.a. het formaat van de bestanden, uitlijning van het omslag, het gebruik van marges en de paginavolgorde.

  Nadat je eventueel een aanpassing hebt aangebracht, nemen wij jouw bestelling verder in productie.

  De kosten voor de bestandscontrole bedragen € 25,- exclusief 9 % BTW.

 • Kan mijn bestelling aangetekend verzonden worden?

  Nee, dat kan helaas niet. Wij versturen pakketten standaard met Track en Trace code.

  Wil je zeker weten dat je bestelling op tijd binnen is? Wij adviseren dan je bestelling bij ons te komen ophalen.

 • Hoeveel kost het verzenden van mijn bestelling?

  Wij hanteren de onderstaande verzendkosten voor het verzenden binnen Nederland:
  een boek per brievenbuspost € 5,75 excl. BTW
  pakketpost (<10 kg) € 7,50 excl. BTW
  pallet € 37,- excl. BTW (excl. Waddeneilanden)

  Levering in het buitenland
  Het afleveren van boeken in het buitenland is geen probleem bij ons; wij zenden jouw boeken naar ieder adres.

  Europa (bijvoorbeeld België / Duitsland)
  brievenbuspost/pakket tot 2 kg (zonder track & trace) € 12,50 excl. BTW
  pakket tot 10 kg kg (standaard inclusief track & trace) € 32,50 excl. BTW
  pallet € 95,- excl. BTW

  Wil je je bestelling naar een ander land verzenden? Neem dan contact met ons op voor de juiste verzendtarieven.

 • Kan ik een nabestelling plaatsen?

  Ja, dat is mogelijk! Je kunt altijd een nabestelling plaatsen door de bestelling nogmaals te plaatsen via ons bestelformulier, eventueel met een andere oplage. Hierbij wordt de prijs opnieuw berekend aan de hand van het aantal exemplaren. Hierbij geldt dus ook; hoe meer boeken je afneemt, hoe goedkoper het per boek is.

 • Kan ik mijn bestelling annuleren?

  Dit is geheel afhankelijk of jouw bestelling al geprint is. Is het boek al geprint en/of gebonden, dan worden er print- en/of bindkosten in rekening gebracht.

 • Kan ik mijn bestanden nog wijzigen?

  Wanneer je een bestelling hebt geplaatst en de bijbehorende bestanden hebt geupload, nemen wij deze gelijk in productie.

  Het wijzigingen van je bestanden is in de meeste gevallen dan ook niet mogelijk. Afhankelijk van hoever de bestelling in productie is, kan er in overleg een nieuw bestand worden aangeleverd. Hou er rekening mee dat er extra kosten aan verbonden kunnen zijn.

  Wij verzoeken je zo snel mogelijk contact met ons op te nemen door te bellen met 030 – 303 95 98 of een e-mail te sturen naar bestelling@probook.nl.

 • Aan welke aanleverspecificaties moeten mijn bestanden voldoen?

  Voor alle aanleverspecificaties verwijzen wij je graag naar deze pagina.