• Kan ik de verzendmethode nog wijzigen?   

  Wanneer je dit op tijd doorgeeft, is het is mogelijk de wijze van verzending te wijzigen.

  Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor de wijziging, mits de wijziging duurder is dan origineel besteld. Terugbetalingen tot €12,50 worden in verband met de bijkomende administratieve kosten niet gedaan.

 • Kan ik mijn bestelling nog wijzigen?

  Het wijzigen van jouw bestelling is in sommige gevallen mogelijk, dit ligt aan het stadium waarin je bestelling zich bevindt.  Het beste is om ons te bellen, dan kunnen we gelijk kijken wat de mogelijkheden zijn.

  Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor de wijziging, mits de wijziging duurder is dan origineel besteld. Terugbetalingen tot €12,50 worden in verband met de bijkomende administratieve kosten niet gedaan.

 • Hoe kan ik mijn account verwijderen?

  Als je je account wilt verwijderen dan kun je ons dit laten weten in een mailtje. Stuur een e-mail naar info@probook.nl en vermeld daarin je gebruikersnaam. Wij zullen je account verwijderen uit ons systeem.

 • Wat is / kost een ongebonden proefdruk?

  Wil je nog een check doen voordat je boek wordt gemaakt? Bestel dan een ongebonden drukproef. Erg handig als laatste controle voordat we de gehele oplage gaan produceren. De drukproef wordt ongebonden geleverd, gedrukt op de door jou gekozen papiersoort. Het omslag is een ongelamineerde kleurenprint. De kosten van de ongebonden proefdruk kan je vinden in onze offertetool.

  Na een drukproef is het altijd mogelijk aangepaste bestanden aan te leveren. Wij bepalen daarna een nieuwe datum voor het versturen van je boeken.

 • ‘Install Boekensoftware’ kan niet worden geopend…

  Sinds OS X Lion versie 10.7.5 voor de Mac beschikbaar is, kan het voorkomen dat applicaties van niet-geïdentificeerde ontwikkelaars of bronnen niet worden gestart. Sinds Mountain Lion 10.8, is de Mac standaard ingesteld op het voorkomen van starten van toepassingen uit onbekende bronnen. Je krijgt een waarschuwingsdialoogvenster die zegt:
  “Install Boekensoftware’ kan niet worden geopend omdat het afkomstig is van een onbekende ontwikkelaar. Je beveiligingsinstellingen staan zodanig ingesteld dat alleen apps afkomstig uit de Mac App Store en van bekende ontwikkelaars geïnstalleerd kunnen worden.

  Gatekeeper
  Deze nieuwe beveiligingsfunctie wordt genoemd GateKeeper. Gatekeeper is bedoeld om de installatie van schadelijke software (malware) te voorkomen door alleen programma’s met Apple goedgekeurde digitale handtekeningen te starten. Je hebt toegang tot die instellingen bij “Apple-menu > Systeemvoorkeuren… > Beveiliging en privacy > tabblad Algemeen” onder het kopje “Sta programma’s toe die zijn gedownload bij:”.

  Gatekeeper zal je ofwel toestaan om uit te voeren:

  Alleen programma’s gedownload bij de Mac App Store Programma’s gedownload bij de Mac App Store en bij geïdentificeerde ontwikkelaars
  Elke gedownload programma.

  Ongetekend
  Het boekensoftware-programma dat je hebt gedownload van Probook is niet digitaal ondertekend met een Apple-goedgekeurde handtekening. Daarom wordt alleen geïnstalleerd zonder waarschuwingen wanneer Gatekeeper is ingesteld op ‘Sta programma’s toe die zijn gedownload bij: Elke willekeurige bron’.

  Oplossing
  Ondanks de Gatekeeper instelling kan je steeds Boekensoftware installeren door de volgende stappen:

  • In Finder, houd de Ctrl-toets ingedrukt en klik vervolgens op het ‘Install Boekensoftware” app-pictogram
   of klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de ‘Install Boekensoftware’ app.
  • Kies Open in het snelmenu. Control klik het app icoon, selecteer vervolgens _Open_ (Wordt gebruikt om vrij te stellen van Ontwikkelaars-ID-handtekening-bescherming van een onbekende ontwikkelaar).
  • Je krijgt nog steeds een waarschuwing, maar je krijgt ook de keuze om het programma toch te Openen. ‘Install Boekensoftware’ is afkomstig van een onbekende ontwikkelaar. Weet u zeker dat u het wilt openen? Als u ‘Install Boekensoftware’ opent, mag het onderdeel altijd op je Mac worden uitgevoerd.
 • Kunnen jullie mijn pdf-bestanden controleren?

  Ja, dat is mogelijk! Kies dan bij het bestellen voor de optie bestandscontrole. Voordat wij jouw bestelling in productie nemen, worden dan de bestanden eerst door ons gecheckt. Er wordt gelet op o.a. het formaat van de bestanden, uitlijning van het omslag, het gebruik van marges en de paginavolgorde.

  Nadat je eventueel een aanpassing hebt aangebracht, nemen wij jouw bestelling verder in productie.

  De kosten voor de bestandscontrole bedragen €25,- exclusief 9 % BTW.

 • Kan mijn bestelling aangetekend verzonden worden?

  Nee, dat kan helaas niet. Wij versturen pakketten standaard met Track en Trace code.

  Wil je zeker weten dat je bestelling op tijd binnen is? Kies dan tijdens het bestellen voor de optie, ophalen bij Probook.

 • Hoeveel kost het verzenden van mijn bestelling?

  Wij hanteren de onderstaande verzendkosten voor het verzenden binnen Nederland:
  – een boek per brievenbuspost €5,75 excl. BTW
  – pakketpost (<10 kg) €7,50 excl. BTW
  – pallet €37,- excl. BTW (excl. Waddeneilanden)

  Levering in het buitenland
  Het afleveren van boeken in het buitenland is geen probleem bij ons; wij zenden jouw boeken naar ieder adres.

  Europa (bijvoorbeeld België / Duitsland)
  – brievenbuspost/pakket tot 2 kg (zonder track & trace) €12,50 excl. BTW
  – pakket tot 10 kg kg (standaard inclusief track & trace) €32,50 excl. BTW
  – pallet €95,- excl. BTW

  Wil je je bestelling naar een ander land verzenden? Neem dan contact met ons op voor de juiste verzendtarieven.

 • Kan ik een nabestelling plaatsen?

  Ja, dat is mogelijk! Je kunt altijd een nabestelling plaatsen door de bestelling nogmaals te plaatsen via ons bestelformulier, eventueel met een andere oplage. Hierbij wordt de prijs opnieuw berekend aan de hand van het aantal exemplaren. Hierbij geldt dus ook; hoe meer boeken je afneemt, hoe goedkoper het per boek is.

 • Kan ik mijn bestelling annuleren?

  Dit is geheel afhankelijk of jouw bestelling al gedrukt is. Is het boek al gedrukt en/of gebonden, dan worden er druk- en/of bindkosten in rekening gebracht.