• Wat is een katern?

  Een katern is een bundeltje van gevouwen papieren bladen. Elk katern wordt voorzien van een naaisteek, waardoor ze aan elkaar vastzitten en samen het boekblok vormen. Een katern kan bijvoorbeeld 20 pagina’s bevatten, wat betekent dat het bestaat uit 5 dubbelgevouwen vellen (elk vel bevat 4 pagina’s). Een boek van 200 pagina’s zou bij katernen van 20 pagina’s in totaal 10 katernen hebben.

  Je hoeft zelf niets met deze informatie te doen en er in jouw ontwerp geen rekening mee te houden. Wij regelen dit automatisch voor je. Je levert bij ons gewoon een pdf-bestand aan in de normale volgorde, en wij zorgen voor de juiste indeling bij het printen, vouwen en naaien. De indeling van de katernen hangt af van het aantal pagina’s en het gekozen papier, wij zorgen voor de meest optimale indeling voor jouw boek.

 • Zetten jullie reclame / watermerken of barcodes in het boek?

  Nee, dit doen wij niet. Wij drukken exact jouw aangeleverde bestand, zonder enige toevoeging. We vinden het altijd wel leuk als je ons in het colofon opneemt of bijvoorbeeld op de achterflap zet dat het boek bij ons geproduceerd is, maar niets is verplicht.

 • Hoe kan ik mijn gemaakte ontwerp in de ontwerptool controleren?

  In de designer heb je de mogelijkheid om jouw project te controleren (bovenin de balk heb je de optie ‘voorbeeld’). Pas als dit er helemaal goed uitziet, dien je het boek te bestellen. Wanneer je hebt besteld, worden de bestanden vaak rechtstreeks naar de pers gestuurd en heb je geen mogelijkheid meer om het te controleren.

 • Waar vind ik mijn opgemaakte ontwerp terug?

  Heb je jouw boek opgemaakt in de online designer? Dan kun je jouw opgemaakte boek opnieuw openen door jouw berekening er weer bij te pakken. Ga eerst naar Mijn probook rechts bovenin (als je nog niet ingelogd bent, staat hier inloggen en dien je dit eerst te doen). Vervolgens klik je op berekeningen. Zoek het betreffende project op, klik op bewerken/wijzigen en vervolgens kun je doorklikken naar het uploaden van de bestanden. Je ziet nu weer de knoppen om jouw boek online te designen/aan te passen.

 • Wat is het verschil tussen glanzend en mat laminaat?

  Zoals de naam al zegt, is de ene glanzend en de ander mat. Dit bepaald dus of jouw boek een glanzende of matte buitenkant krijgt. Pak maar eens wat boeken uit de kast, in het glanzende laminaat reflecteert het licht en in het matte laminaat niet.

  Het glanzende laminaat trekt de kleuren vaak wat op en het matte laminaat verzwakt de kleuren.

 • Wat is een laminaat?

  Als we het hebben over laminaat in de grafische industrie, bedoelen we de beschermende laag op het drukwerk. Het omslag wordt standaard gelamineerd, zodat het bandmateriaal niet kan scheuren of beschadigen. Je kunt kiezen uit een glanzend of een mat laminaat.

 • Kan ik bij jullie komen werken?

  Op deze pagina vind je onze openstaande vacatures. Staat er geen vacature online, dan kun je ons evengoed een mailtje sturen of even bellen. Wie weet kunnen we jouw hulp goed gebruiken!

 • Ik wil je nieuwsbrief niet meer ontvangen, hoe kan ik me uitschrijven?

  Onderaan elke nieuwsbrief staat een link ‘unsubscribe’, als je daar op klikt kun je jezelf uitschrijven voor de nieuwsbrief.

 • Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen, waar kan ik me inschrijven?

  Je kunt jouw emailadres achterlaten op deze pagina, je wordt vervolgens ingeschreven voor de nieuwsbrief en zult deze in de toekomst ontvangen.

 • Wat zijn jullie algemene voorwaarden?

  Probook hanteert de algemene leveringsvoorwaarden van de KVGO, de organisatie voor de grafische bedrijfstak. De algemene leveringsvoorwaarden kun je hier downloaden.

  Daarnaast hebben we een uitleg over onze productie en mogelijke afwijkingen, zodat je vooraf weet wat je kunt verwachten en hier in jouw ontwerp rekening mee kunt houden. Deze uitleg lees je hier.