Gratis online workshops - Vormgeving -

Gratis online workshop: Lay-out van jouw boek

Welk lettertype is mooi voor een boek?! Welk formaat kan ik het beste kiezen?! Zijn dit vragen waar jij tegenaan loopt? Dan is onze online workshop ‘Lay-out van jouw boek’ iets voor jou! In deze online workshop helpen we je bij het maken van de keuzes voor jouw lay-out.

Verder lezen…

Gratis online workshops - Uitvoering -

Gratis online workshop: Van leeslint tot schutblad

Vliegen de grafische termen je om de oren? Weet je door alle keuzes op onze website niet meer hoe jouw boek er uit moet komen te zien? Dan is onze gratis online workshop ‘Van leeslint tot schutblad’ voor jou! Izo laat je online zien wat de mogelijkheden voor de uitvoering van jouw boek zijn.

Verder lezen…

Uitvoering -

Onze gratis monsterservice: voel het materiaal!

Wist je al dat we een monsterservice hebben? Hiermee bieden we je de mogelijkheid om alle kleuren en structuren in het echt te ervaren. Het is namelijk altijd anders om een materiaal in handen te hebben dan om het vanaf een afbeelding op je beeldscherm te beoordelen.

Verder lezen…

Vormgeving -

Een boek maken in Canva! Doen of niet?

Canva wordt steeds populairder en dat is niet voor niets! Het is een fantastisch gebruiksvriendelijk programma, waarin de mooiste creaties gemaakt kunnen worden. Maar is het programma ook geschikt om een boek te maken? Wij zochten het uit.

Verder lezen…

Uitvoering - Voor drukkerijen -

Wat is een Zwitserse bindwijze?

De Zwitserse bindwijze is een afwerkmethode waarbij het omslag alleen aan de achterzijde van het boek bevestigd is. Het boekblok en omslag zijn niet in de rug aan elkaar verlijmd en bij het openslaan van het omslag kijk je tegen de afgelijmde rug van het boekblok aan. Een opvallende manier van binden met het grote voordeel dat het boek zeer goed open ligt.

Verder lezen…

Nieuws - Uitvoering - Voor drukkerijen -

Een boekje met een cahiersteek

Waar het garen bij de meeste boeken niet of nauwelijks zichtbaar is, is deze bij een cahiersteek heel duidelijk zichtbaar. Je kiest voor de cahiersteek als je juist wilt dat jouw garen zichtbaar is en opvalt. Veel mensen die een dergelijk boekje in handen krijgen, zullen namelijk even goed kijken naar het garen of er even aan voelen. Het is immers speciaal en je ziet het niet elke dag voorbij komen.

Verder lezen…

Nieuws - Uitvoering - Voor drukkerijen -

Een boekje met een singersteek

Het ultieme genaaide boekje is een boekje met een singersteek. Deze bindwijze is bijna gelijk aan de stiknaad op kleding. Denk dus aan de zoom van jouw broek, alleen dan in de vorm van een boekje. Eén van de bijzondere manieren om een boekje te binden, die je niet elke dag meer ziet.

Verder lezen…

Uitvoering -

Een boek met zowel linnen als papier

Een eigen ontwerp met een linnen rug heb je wellicht wel voorbij zien komen op onze site. Maar wist je ook dat er veel meer variaties mogelijk zijn om linnen en papier te combineren in het omslag? Bijvoorbeeld een linnen achterkant of een brede linnen strook op de voorkant. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Verder lezen…

Nieuws - Uitvoering -

Nieuwe speciale materialen voor het omslag

Probook staat bekend om de kwaliteit en de vele mogelijkheden. Wij hebben weer een mooie nieuwe toevoeging aan ons assortiment, namelijk speciale limited edition bandmaterialen. Zo kun je nu bijvoorbeeld een boek bestellen met struisvogel(kunst)leer! En dat al vanaf 1 exemplaar.

Verder lezen…

Hoe zit een boek in elkaar - Nieuws -

De productie van de PRINTmatters

De PRINTmatters, het grafische vakblad, wordt normaliter uitgebracht als magazine. Ditmaal stond de PRINTmatters in het teken van de hardcovers en daar hoorde een genaaid gebonden afwerking bij. Dit hebben wij mogen verzorgen en we grijpen dit moment aan om ook eens wat beter te laten zien hoe boeken in de band gezet worden.

Verder lezen…