Boek maken met de Probook Designer

Een boek maken is heel erg leuk, maar dit kan soms ook wel lastig zijn… waar moet je beginnen?! Wij hebben een software ontwikkeld om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken. Kies één van onze lay-outs of gebruik al je creativiteit en ontwerp een eigen lay-out. Van fotoboek tot gedichtenbundel en van familieboek tot kookboek, we hebben vele leuke lay-outs voor je klaar staan. Staat jouw gewenste lay-out er niet tussen? Je kunt élk boek maken in de Probook Designer door gebruik te maken van het blanco thema.

In de gratis Probook Designer kun je jouw complete boek opmaken, maar ook een gedeelte van het boek. Zo kun je bijvoorbeeld een pdf-bestand uploaden voor het binnenwerk en jouw omslag met de Probook Designer maken. Het handige aan onze software ten opzichte van andere programma’s is dat wij alles voor je berekenen en klaar zetten. Je hoeft dus geen afloop meer in te stellen, een rugdikte te berekenen etc. Tevens kun je in onze software kiezen uit door ons klaargezette designs.

De Probook Designer vind je achter het offerte-/bestelformulier. Je dient namelijk eerst jouw wensen van het boek in te geven, zoals het type boek en het formaat, zodat we de ontwerptool in de juiste afmetingen klaar kunnen zetten.

Enkele voorbeelden van beschikbare thema's

De onderstaande boeken staan qua opmaak al helemaal voor je klaar, je hoeft alleen maar jouw eigen foto’s en/of tekst toe te voegen. Uiteraard kun je naar wens aanpassingen doen en pagina’s toevoegen. Blader de onderstaande boeken eens door, misschien zit er wel iets voor je bij!

Jouw boekomslag opmaken in de Probook Designer

De Probook Designer is dé software als het op het ontwerpen van een boekomslag aan komt. Je hoeft geen berekening te maken, het omslag staat direct in het juiste formaat voor je klaar. Daarnaast zie je heel duidelijk waar de voorkant, achterkant en de rug komen en ook de inslag/afloop is duidelijk aangegeven. Je sleept een foto zonder moeite op de gehele voorkant en met één druk op de knop centreer je een tekst op de achterkant. We hebben verschillende ontwerpen voor je klaar staan, ontwerpen waarin je enkel een titel hoeft te zetten en ontwerpen waarin je foto’s kwijt kunt. Uiteindelijk kun je alles naar eigen wens aanpassen.

gemakkelijk jouw boekomslag maken in gratis online designer

Belangrijk voor je begint

Lees onderstaande punten even door voor je met onze software aan de slag gaat. Dit zijn de belangrijkste punten op een rij, verder raden we vooral aan om eens te testen en te ontdekken, er is van alles mogelijk!

Afloop

In het boek staat een rode lijn, deze rode lijn geeft de afloop aan. Deze afloop staat automatisch in ieder boek dat je in de Probook Designer maakt. Van belang is dat je alle afbeeldingen en achtergronden tot de buitenste zwarte rand vult. Zorg ervoor dat je tekst een stukje van de rode lijn af houdt, je wilt immers geen risico lopen dat de tekst afgesneden wordt.

Tekstkaders

In onze lay-out hebben wij voorbeeld tekstkaders gemaakt. Hierin staat vaak ‘Typ hier je tekst’, ‘Typ hier je titel’ etc. Sommige tekstvakken blijven staan (hier wordt nog aan gewerkt). Controleer dit dus altijd in het voorbeeld (bovenaan in het menu), in het voorbeeld zie je exact hoe jouw boek eruit komt te zien.

Het bewaren van de bestanden

Wanneer je online werkt, wordt het gehele project en geüploade foto’s opgeslagen op onze beveiligde servers. Zo lang je aan het project werkt, zullen we deze gegevens niet verwijderen. Werk je een poos niet aan het project, dan zullen wij het verwijderen. Je ontvangt hierover een mail waarin ook staat beschreven hoe je het verwijderen kunt tegenhouden.

Naar het offerte-/bestelformulier en de online designer
klik hier

Zij gingen je voor


 • review

  Fijn bedrijf om mee samen te werken, denken met je mee, erg flexibel en goede service. Boekwerk “Herenstraat” zag er ook weer super uit Jubels – Smart printing, since 1902.


  Diana van Laarhoven
  23 januari 2024 op Facebook

 • review

  Al jaren drukt Probook mijn boekjes en boeken. Ze zijn altijd van goede kwaliteit en bij twijfel zijn de medewerkers altijd deskundig en behulpzaam. Ik kan ze van harte aanbevelen.


  Anne Harbrink Numan
  23 januari 2024 op Google

 • review

  Het verhaal van mijn opa wordt dankzij Probook nu prachtig bewaard in een echt boek. Mooie kwaliteit voor een nette prijs, er werd van tevoren goed meegedacht en de service is super! Een deel van de boekjes kwam door de post namelijk ietwat gedeukt binnen. Ik mocht ze terugsturen en alles werd zonder problemen netjes en snel opgelost. Echt een aanrader!


  Nienke Lemmens-Deelen
  22 januari 2024 op Google

 • review

  Wat me vooral erg aanspreekt bij Probook is de enorme keuzevrijheid die je hebt om zelf je boek vorm te geven, zowel het binnenwerk als de omslag. Vervolgens komt het er in werkelijkheid altijd nog nét iets mooier uit te zien, dan je op je eigen computer zag.


  Vincula Affinia
  15 januari 2024 op Facebook

 • review
  3 verschillende boeken besteld in verschillende oplage. Wordt goed geïnformeerd over de voortgang en zijn keurig verpakt geleverd 👍 erg blij mee!
  Hier kun je met een gerust hart je boeken laten maken.

  Michael Velgersdijk
  12 januari 2024 op Facebook

 • review

  Eenvoudig in gebruik en eindresultaat ziet er goed uit. Fijn dat probook ook adviezen geeft en van te voren een controle uitvoert. Bedankt voor de ondersteuning. Ik maak een volgende keer graag weer gebruik van Probook.


  Jelena van Baaren
  3 januari 2024 op Facebook

 • review

   

   

  Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten? Dat kan door op onderstaande links te klikken.

  Google

  Facebook


 • review

  Een prachtig softwareprogramma met vele creatieve mogelijkheden, dat bovendien zeer toegankelijk en dus gebruiksvriendelijk is. Fijn dat je offline kunt werken en tussentijds opslaan. Het eindresultaat was nog mooier en kleurrijker dan ik had verwacht. Echt professioneel. Ik ga hier zeker vaker gebruik van maken!


  Jolanda De Kruyf
  31 december 2023 op Google

 • review

  Goede hulp, meedenkend. Professioneel resultaat. Heel tevreden


  Maud Goesten
  29 december 2023 op Google

 • review

  Heel behulpzaam en vriendelijk team, dat ook meedenkt. We zijn dik tevreden met het eindresultaat.


  Jolanta Kortenkool
  27 december 2023 op Google

Heb je een vraag over het maken van je eigen boek?
Veel- gestelde vragen