Lederen boek of linnen boek laten maken

Of je nu een linnen fotoboek wilt maken of een linnen biografie, het boek krijgt door het linnen omslag een hele andere uitstraling dan een regulier bedrukt omslag. Een linnen boek is voor bijna alle soorten verhalen geschikt, het geeft het boek een extra luxe uitstraling. Laat je jouw linnen boek drukken? Zorg dan voor de juiste kleurkeuze, zo kun je het boek de sfeer meegeven die jij wenst. Door het linnen boek af te werken met een gouden of zilveren opdruk op het omslag, is het boek tot op de puntjes verzorgt én goed herkenbaar.

Ook een lederen boekomslag behoort tot de mogelijkheden. We gebruiken enkel kunstleer, echt leer gebruiken wij doorgaans niet. Denk bijvoorbeeld aan een lederen gastenboek voor een bruiloft of een lederen notitieboek, maar een (kunst)lederen boek is ook voor alle type verhalen inzetbaar. Het kunstleer is afneembaar en daarmee bijvoorbeeld ook geschikt voor een kookboek. Een gouden of zilveren opdruk komt op een lederen boekomslag super mooi tot zijn recht. Naast dat het jouw boek een duidelijk herkenbaar uiterlijk geeft, brengt dit het boek ook naar een hoger niveau.

De verschillende kleuren linnen en kunstleer zijn zeer divers. Wij bieden standaard 11 kleuren linnen en 5 kleuren kunstleer, maar we hebben ook wisselende limited editions! Deze limited editions zijn tijdelijk verkrijgbaar, dus wees er snel bij! Wil je het linnen of kunstleer eerst even voelen en de kleur in het echt beoordelen? Vraag dan onze gratis stalen aan! We sturen je kosteloos kleine stukjes op, zodat je een goede afweging kunt maken.

Naast het materiaal dat op de pagina getoond wordt hebben we meer, dus ben je op zoek naar een specifieke kleur? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden voor een maatwerkproductie! Wil je het omslag extra speciaal en persoonlijk maken? Kies dan voor een gouden of zilveren opdruk op het omslag.

een gouden of zilveren opdruk
lees meer

Kleuren

Je kunt een keuze maken uit onderstaande uitgebreide collectie kleuren en materialen. Zit jouw gewenste kleur en/of materiaal er niet tussen? Neem dan contact met ons op voor een maatwerkproductie. De limited editions zijn maar beperkt voorradig. Het kan voorkomen dat wij niet voldoende materiaal blijken te hebben voor jouw boek of dat deze uit het assortiment gehaald wordt. Wil je zeker weten dat het gewenste materiaal voor jouw boek gebruikt kan worden? Neem dan even contact met ons op!

De kleuren en structuren kunnen in het echt iets afwijken, de kleur is mede afhankelijk van jouw eigen beeldscherminstellingen. We hebben daarom de mogelijkheid om stalen aan te vragen, zo kun je het materiaal in het echt zien en voelen.

Limited editions

zwart speciaal omslag dierenleer

Zwart reptielen(kunst)leer

De schubben verschillen iets in grote, waardoor er een speelse structuur ontstaat. Ons materiaal is kunstleder. Het lijkt op krokodillenleer, maar ook op slangenleer of wellicht zie jij er een ander leersoort in.

bruin speciaal omslagmateriaal

Donkerbruin struisvogel(kunst)leer

Het struisvogelleer onderscheidt zich van andere leersoorten door de ‘noppen’ waar de veren hebben gezeten. Ons materiaal is kunstleder, de betreffende typerende structuur is machinaal in het materiaal geperst.

bruin speciaal kunstlederen omslag speciaal bruin

Karamel gestipt (kunst)leer

De stippen zijn voorzien van een coating, welke het licht reflecteren. Deze schittering contrasteert mooi tegen de matte achtergrond. Dit kunstleder geeft je boek een Mediterraanse sfeer.

oranje speciaal omslagmateriaal

Oranje/bruin gemêleerd linnen

Het gemêleerde linnen bevat verschillende kleuren draden, waardoor het een levendige uitstraling krijgt. Het oranje/bruine linnen heeft een wat klassieke uitstraling.

turquoise linnen boekomslag linnen turquoise

Turquoise gemêleerd linnen

Het gemêleerde linnen bevat verschillende kleuren draden, waardoor het een levendige uitstraling krijgt. Deze turquoise kleur maakt het linnen zeer modern.

goud speciaal omslagmateriaal

Goud gecoat linnen

De sprankelende gouden kleur spreekt voor zich, deze knalt er gewoon uit! Het linnen is voorzien van een extra beschermlaag. Het gecoate linnen is in tegenstelling tot het reguliere linnen licht afneembaar.

blauw speciaal omslagmateriaal

Mat blauw met glanzende lijnen

Dit materiaal heeft een heldere koninklijk blauwe kleur. De reliëf is bijna niet zichtbaar, maar het verschil in de matte en glanzende uitstraling geeft het materiaal een duidelijke lijnenstructuur.

groen speciaal omslagmateriaal

Groen grof gewoven kunstlinnen

De grove structuur en de matte coating geven dit materiaal een natuurlijke uitstraling. De grasgroene kleur versterkt deze natuurlijke uitstraling. Dit materiaal heeft de structuur van een grof linnen, maar is ook afneembaar en gewoon ijzersterk.

grijs speciaal omslagmateriaal

Grijs grof gewoven kunstlinnen

De grove structuur en de matte coating geven dit materiaal een natuurlijke uitstraling. Dit materiaal heeft een grijze neutrale kleur. Het heeft de structuur van een grof linnen, maar is ook afneembaar en gewoon ijzersterk.

Ontvang gratis staaltjes limited edition bandmateriaal
vraag direct aan

Jouw (kunst)lederen boekomslag in één van deze kleuren?

Kunstleer-rond-ZWART

zwart (21140)

Kunstleer-rond-WIT

wit (21080)

Kunstleer-rond-ROOD

donkerrood (21006)

Kunstleer-rond-DONKERBLAUW

donkerblauw (21067)

Kunstleer-rond-BRUIN

bruin (26026)

Ontvang gratis staaltjes kunstleer
vraag direct aan

Jouw linnen boekomslag in één van deze kleuren?

Linnen-rond-4000-ZWART

zwart (34000)

Linnen beige (4192)

beige (34192)

Linnen grijs (4004)

grijs (34004)

Linnen donkerblauw (4086)

donkerblauw (34086)

Linnen rood (4077)

rood (34103)

Linnen groen (4047)

groen (34047)

Linnen legergroen (4039)

legergroen (34039)

lichtblauw linnen boek linnen felblauw

lichtblauw (34012)

boek met oudroze linnen boek oudroze

oudroze (4234)

boek met olijfgroen linnen boek olijfgroen

olijfgroen (4481)

Linnen okergeel (4044)

okergeel (34044)

Ontvang gratis staaltjes linnen
vraag direct aan

Zij gingen je voor


 • review

  Voor het bestellen van mijn boek had ik nog een aantal vragen, hierop hebben ze snel kunnen antwoorden en mij verder geholpen. Mijn boek kwam in perfecte staat aan en de beeldkwaliteit ziet er zeer goed uit!

  Als ik opnieuw een boek ontwerp, zal ik zeker opnieuw hier bestellen.


  Colin Hallaert
  4 juni 2024 op Google

 • review

  Vorige week kreeg ik een setje boeken geleverd waar ik samen met de mensen van Probook aan heb gewerkt. Ik had de opmaakt gemaakt met Scribus, een opensource programma, dat niet door ProBook werd ondersteund. Desondanks mag het resultaat gezien worden. De samenwerking verliep plezierig en ik was blij met het geduld van hun kant.


  Marli Falize
  27 mei 2024 op Google

 • review

  Vandaag zijn de studiegidsen binnengekomen voor de komende WFA studiereis naar de Ardennen van 8-11 mei 2024. De gids van 240 pagina’s is digitaal gedrukt bij Probook in Utrecht en ziet er weer prachtig uit. Op de website van Probook kun je heel eenvoudig een offerte laten maken voor jouw boek met al je wensen wat betreft uitvoering.


  Marius van Leeuwen
  10 april 2024 op Google

 • review

  Probook maakt 100% waar wat in de naam is opgenomen: “PRO”. Heldere, eerlijke communicatie, goed advies, hands-on hulp bij bv omslag, leveren volgens afspraak, prijs die voor zoveel vakkennis zeer gunstig is. Kortom, al weer het volgende boek aan het bedenken zodat we weer zaken kunnen doen! Dank je wel boekliefhebbers!


  Jan Willem den Oudsten
  8 april 2024 op Google

 • review

  Samenwerking met Probook was fantastisch! Ze maken het voor iedereen mogelijk om zelf een mooi boek samen te stellen, aan de hand van duidelijke richtlijnen en templates. Ook organiseren ze leuke en leerzame workshops!
  Ik ben heel erg tevreden met het resultaat: een boek vol herinneringen om door te geven aan mijn kinderen en kleinkinderen.


  Marian Schalk
  18 maart 2024 op Google

 • review

   

   

  Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten? Dat kan door op onderstaande links te klikken.

  Google

  Facebook


 • review

  Onlangs voor werk een aantal boekjes besteld. Contact met Probook was heel fijn, snelle levering en een super eindresultaat!


  Emilie Tielemans
  19 februari 2024 op Facebook

 • review

  …Een boek dat ik door Probook in een kleine oplage liet drukken. Omdat het eerste boek maar een deel van het archief behandelde, ben ik doorgegaan met onderzoek. Mede door de uitstekende kwaliteit van het eerste afgeleverde boek, heeft dit in drie jaar tijd geresulteerd in een viertal boeken. In z’n totaliteit bijna 1000 bladzijden. Steeds de omslag en het drukwerk door Probook laten doen. Het binnenwerk opgemaakt in Word leverde ik zelf aan in PDF-formaat; voor de omslag gaf Ik de specificaties door. De goede samenwerking met Probook een het uiteindelijke resultaat getuigt van uitstekende kwaliteit. Kortom: deskundig, professioneel, behulpzaam.


  Harri Wolkers
  12 februari 2024 op Google

 • review

  Probook heeft weer geweldig werk afgeleverd. Ook mijn 2de boek met vliegtuigtekeningen is erg mooi gedrukt. Daarnaast kon ik met vragen uiteraard bij ze terecht om het boek te maken zoals ik het graag wilde. Professioneel, vakkundig en altijd bereid om te helpen. Klasse.


  Paul Imhoff
  6 februari 2024 op Google

 • review

  Fijn bedrijf om mee samen te werken, denken met je mee, erg flexibel en goede service. Boekwerk “Herenstraat” zag er ook weer super uit Jubels – Smart printing, since 1902.


  Diana van Laarhoven
  23 januari 2024 op Facebook

Heb je een vraag over het maken van je eigen boek?
Veel- gestelde vragen