Maak jouw boek in InDesign met onze handleiding InDesign!

Heb je de beschikking over Adobe InDesign? Dan adviseren we om jouw boek hierin te maken. InDesign is namelijk een professioneel programma waarin je de mooiste boeken kunt maken en de mogelijkheden eindeloos zijn. Of je nou een gevorderde boekmaker bent die al meerdere boeken in InDesign vormgegeven heeft of dat je nu jouw eerste boek gaat maken; wij helpen je graag! Met behulp van onze handleidingen en templates proberen we je zo goed mogelijk te helpen met het ontwerpen in InDesign.

We adviseren om eerst het binnenwerk op te maken en daarna het omslag. Dit omdat het formaat van het omslag afhankelijk is van het aantal pagina’s van jouw binnenwerk. Ga je een boekomslag maken in Indesign, dan adviseren we om altijd een template van ons te gebruiken. Deze staan gratis tot je beschikking en zorgen ervoor dat je altijd de juiste maatvoering gebruikt. De templates staan voor je klaar in alle standaard formaten, maar ook voor een afwijkende maat adviseren we je om te starten met een template en deze aan te passen met behulp van onze InDesign handleiding ‘Boek maken in InDesign’.

Downloads

De handleiding InDesign en de templates om het je extra gemakkelijk te maken zijn gratis te downloaden.

Onze handleiding InDesign

Ben je bekend met het Adobe-pakket, maar heb je nog niet zoveel ervaring met het boek opmaken in InDesign, dan zijn onze handleidingen en templates super handig. Hierin leggen we alle basisbegrippen van InDesign uit en gaan we in op de functionaliteiten die handig zijn bij het maken van een boek. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van alineastijlen zodat je heel gemakkelijk wijzigingen in de lay-out kunt doen of met één klik een inhoudsopgave kunt maken, het toevoegen van paginacijfers en terugkerende elementen, het opslaan naar een drukklaar pdf-bestand etc.

Onderstaande punten worden behandeld in de handleiding ‘Boek maken in InDesign’. Zo leren we je hopelijk wat nieuwe dingen, die ervoor zorgen dat jouw boek nóg ietsjes mooier wordt.

 • Een nieuw document aanmaken / template openen
 • Het menu en de weergaveopties
 • De indeling van het binnenwerk (Franse titelpagina, titelpagina en colofon)
 • Formaat templates wijzigen
 • Maken van het schutblad
 • Maken van een hardcover of softcover (indeling, uitlijning)
 • Stramienpagina’s en paginanummering
 • Hulplijnen, afloop, marges en kolommen
 • Tekst verwerken (tekst importeren, alineastijlen, spellingscontrole, rasterlijnen)
 • Afbeeldingen toevoegen (tekstterugloop, effecten, koppelingen, lagen)
 • Opslaan van het bestand (omzetten naar drukklaar pdf-bestand, opslaan als InDesignpakket)

Zij gingen je voor


 • review

  Via probook een hardcover editie van mijn proefschrift mogen ontvangen. Zeer fraai, snelle service.


  Carsten Arnoldussen
  26 november 2023 op Google

 • review

  Ik heb nu voor de derde keer een boek laten maken bij Probook en ben geweldig in mijn sas met de respectieve eindcreaties; 2x een tekstboek, 1x een getekend boek. medewerkers zijn helpend en heel toegankelijk voor vragen. Een proefboek is snel geleverd en zéér helpend je einddoel visueel inzichtelijk te maken. De kwaliteit is mooi: opmaak, papier, prijs-kwaliteitverhouding. Ik ben bezig met een vierde probook-product


  Tineke Akkermans
  24 november 2023 op Facebook

 • review

  Geweldige service. Probook heeft mij telefonisch top geholpen met het maken van de bestanden voor mijn Rockstar Design boek. Het resultaat is prachtig en helemaal volgens verwachting. Samen met een medewerker het exemplaar uitgepakt. Wat een feestje! Ik ga hier zeker weer heen!!


  Ymke Francois
  26 september 2023 op Google

 • review

   

   

  Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten? Dat kan door op onderstaande links te klikken.

  Google

  Facebook


 • review

  Ik heb hier 20 kleine gedichtenbundels laten drukken. De communicatie liep ontzettend fijn en snel, de prijs is zeker redelijk en het resultaat is erg mooi! Zeker aan te raden


  Britt Hogerheide
  31 augustus 2023 op Google

 • review

  Vanaf het begin een heel goed contact. Had helemaal geen ervaring met een (boek)drukker. Vakkundig bijgestaan op een hele fijne manier. Eind product een fantastisch mooi boek, mooie uitvoering, die iedereen hoog gewaardeerd. Beslist een adres die ik van harte kan aanbevelen. Wim Nagtegaal ~ Huizen


  Wim Nagtegaal
  16 augustus 2023 op Facebook

 • review

  Al twee keer een goed verzorgd boek van Probook ontvangen. De kwaliteit is uitstekend. De website staat wat vol dus het is even je weg zoeken maar er is dan ook heel veel mogelijk. In Word of in hun eigen software. Probook is prima bereikbaar en ze helpen je goed, in het eerste boek wilde ik 3 leeslintjes, die mogelijkheid kon ik niet op de site vinden maar een belletje was voldoende om ervoor te zorgen dat het wel kon.


  Gabriëlla van Leeuwen
  7 augustus 2023 op Google

 • review

  Recent heb ik wederom een boek laten drukken door Probook. Zij zorgen voor een boek in de hoogste kwaliteit tegen een gunstige prijs. Prachtig papier waar foto’s goed op uitkomen. Stevig ingebonden (genaaid!). Ik was apetrots met het resultaat en kreeg veel bewondering voor de mooie uitvoering. Zoek niet verder naar een andere drukker, misschien kun je ergens iets goedkoper uitkomen, maar dan lever je ook veel in wat kwaliteit betreft. Voor het vele werk dat je aan een boek hebt besteed wil je toch het beste resultaat !


  Marjo Hagemeijer
  27 juni 2023 op Facebook

 • review

  Prachtig boek, de omslag die ik had ontworpen was niet correct, maar is goed opgelost door probook. Het boek is erg mooi geworden. Enig puntje is de working van de site is erg onoverzichtelijk. Verder is alles naar wens gegaan.


  Steffanie Huurman
  23 juni 2023 op Google

 • review

   

   

  Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten? Dat kan door op onderstaande links te klikken.

  Google

  Facebook


Heb je een vraag over het maken van je eigen boek?
Veel- gestelde vragen