Boek maken met InDesign

Gevorderde boekenmakers kunnen aan de slag in Adobe InDesign. Heb je de beschikking over InDesign, dan adviseren wij dit te gebruiken. Dit is een professioneel programma voor het opmaken van boeken.

Probook maakt het je makkelijk! Wij hebben een speciale handleiding geschreven en verschillende templates klaargezet in de meest gebruikte boekformaten voor het schrijven van een boek met InDesign. Beide zijn gratis te downloaden en te gebruiken voor het maken van je eigen boek.

Wat je verder nog moet weten

Omslag hardcover of softcover
Als het aantal pagina’s van het binnenwerk bekend is, kun je aan de slag met het omslag. Maak de keuze tussen een hardcover of een softcover. De grootte van het omslag is met de omslagcalculator te berekenen.

  • Bij een hardcover omslag dien je rekening te houden met een 15 mm inslag rondom. Dit gedeelte wordt om het kartonnen bord geslagen en valt gedeeltelijk weg onder de schutbladen.
  • Bij een softcover omslag dien je rekening te houden met een 3 mm afloop rondom. Dit gedeelte hebben wij nodig om het boek schoon te kunnen snijden.

Bereken eerst het omslag

Reken eerst de grootte van het omslag uit en pas deze dan in de werktekening aan. Er staan gratis templates in de meest gebruikte boekformaten voor je klaar om te downloaden.

Staat het gewenste formaat er niet bij? Geen probleem, neem dan contact met ons op via info@probook.nl.

Heb je een vraag over het maken van je eigen boek?