Boek schrijven in Word

Heb je al tijden het idee om een boek te schrijven in Word, maar je weet niet hoe je dit aan moet pakken of hoe je moet beginnen? Word is de standaardmethode die wij vaak aanbevelen. Een toegankelijk programma, dat iedereen wel op zijn pc/laptop heeft staan.

Probook maakt het je makkelijk! Wij hebben een speciale handleiding geschreven (voor Windows en Mac) voor het opmaken van jouw boek. Hier vind je meer over het boekformaat voor Word. Verder hebben we verschillende templates en instructievideo’s klaargezet voor het schrijven van jouw boek in Word. Beide zijn gratis te downloaden en te gebruiken voor het maken van je eigen boek.

boek schrijven in Word

Wil je bijvoorbeeld een A5 boekje maken in Word of misschien toch liever een vierkant boek of magazine maken in Word? Geen probleem, er staan gratis templates in de meest gebruikte boekformaten voor je klaar om te downloaden. Je kunt op onze website ook inspiratie opdoen bij werken van anderen om op ideeën te komen voor jouw eigen boek. Bij Probook staan we bekend dat we veel uiteenlopende mogelijkheden hebben voor boekproducties en ook in kleine oplages kunnen leven vanwege onze productie in huis. Lees op deze pagina meer over onze aanleverspecificaties, do’s and don’ts en de omslagcalculator. Alle handleidingen te downloaden in de rij hieronder, maak de keuze wat voor jouw belangrijk is en je kunt zo aan de slag!

Voor het binnenwerk geldt een afloop van 3 mm rondom (afloop is nodig voor het schoonsnijden van de pagina). Deze ruimte hebben wij in de templates alvast opgenomen, je kunt meteen aan de slag!

Hulp nodig? Wij staan altijd klaar om je te helpen en vragen te beantwoorden. Je kunt hier contact met ons opnemen via telefoon of mail. Daarnaast hebben we deze pagina om je inzicht te geven in de meest gestelde vragen en de antwoorden.

Wat je verder nog moet weten

Omslag hardcover of softcover / paperback
Als het aantal pagina’s van het binnenwerk bekend is, kun je aan de slag met het omslag. Maak de keuze tussen een hardcover of een softcover. De grootte van het omslag is met de omslagcalculator te berekenen.

 • Bij een hardcover omslag dien je rekening te houden met een 15 mm inslag rondom. Dit gedeelte wordt om het kartonnen bord geslagen en valt gedeeltelijk weg onder de schutbladen.
 • Bij een softcover of paperback omslag dien je rekening te houden met een 3 mm afloop rondom. Dit gedeelte hebben wij nodig om het boek schoon te kunnen snijden.

Bereken eerst het omslag

Reken eerst de grootte van het omslag uit en pas deze dan in de werktekening aan. Er staan gratis templates in de meest gebruikte boekformaten voor je klaar om te downloaden.

 

Tip: bekijk ook eens de instructiefilmpjes voor het opmaken van jouw boek in Word!
Bekijk de filmpjes

Zij gingen je voor


 • review

  Fijn bedrijf om mee samen te werken, denken met je mee, erg flexibel en goede service. Boekwerk “Herenstraat” zag er ook weer super uit Jubels – Smart printing, since 1902.


  Diana van Laarhoven
  23 januari 2024 op Facebook

 • review

  Al jaren drukt Probook mijn boekjes en boeken. Ze zijn altijd van goede kwaliteit en bij twijfel zijn de medewerkers altijd deskundig en behulpzaam. Ik kan ze van harte aanbevelen.


  Anne Harbrink Numan
  23 januari 2024 op Google

 • review

  Het verhaal van mijn opa wordt dankzij Probook nu prachtig bewaard in een echt boek. Mooie kwaliteit voor een nette prijs, er werd van tevoren goed meegedacht en de service is super! Een deel van de boekjes kwam door de post namelijk ietwat gedeukt binnen. Ik mocht ze terugsturen en alles werd zonder problemen netjes en snel opgelost. Echt een aanrader!


  Nienke Lemmens-Deelen
  22 januari 2024 op Google

 • review

  Wat me vooral erg aanspreekt bij Probook is de enorme keuzevrijheid die je hebt om zelf je boek vorm te geven, zowel het binnenwerk als de omslag. Vervolgens komt het er in werkelijkheid altijd nog nét iets mooier uit te zien, dan je op je eigen computer zag.


  Vincula Affinia
  15 januari 2024 op Facebook

 • review
  3 verschillende boeken besteld in verschillende oplage. Wordt goed geïnformeerd over de voortgang en zijn keurig verpakt geleverd 👍 erg blij mee!
  Hier kun je met een gerust hart je boeken laten maken.

  Michael Velgersdijk
  12 januari 2024 op Facebook

 • review

  Eenvoudig in gebruik en eindresultaat ziet er goed uit. Fijn dat probook ook adviezen geeft en van te voren een controle uitvoert. Bedankt voor de ondersteuning. Ik maak een volgende keer graag weer gebruik van Probook.


  Jelena van Baaren
  3 januari 2024 op Facebook

 • review

   

   

  Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten? Dat kan door op onderstaande links te klikken.

  Google

  Facebook


 • review

  Een prachtig softwareprogramma met vele creatieve mogelijkheden, dat bovendien zeer toegankelijk en dus gebruiksvriendelijk is. Fijn dat je offline kunt werken en tussentijds opslaan. Het eindresultaat was nog mooier en kleurrijker dan ik had verwacht. Echt professioneel. Ik ga hier zeker vaker gebruik van maken!


  Jolanda De Kruyf
  31 december 2023 op Google

 • review

  Goede hulp, meedenkend. Professioneel resultaat. Heel tevreden


  Maud Goesten
  29 december 2023 op Google

 • review

  Heel behulpzaam en vriendelijk team, dat ook meedenkt. We zijn dik tevreden met het eindresultaat.


  Jolanta Kortenkool
  27 december 2023 op Google

Heb je een vraag over het maken van je eigen boek?
Veel- gestelde vragen