Boek opmaken

Je wilt zelf je boek opmaken? Dat kan bij Probook!

Als de inhoud van je boek af is, wordt het tijd voor is het tijd voor het boek opmaken: de lay-out, de uitvoering, papiersoort en eventuele extra’s. Jij bepaalt hoe jouw boek eruit komt te zien. Met de gratis software en handleiding van Probook maak jij jouw eigen boek, precies zoals jij het wilt. Met Word, InDesign of onze boekensoftware kun je zelf de layout van je boek ontwerpen.

Wij bieden een eigen boekensoftware en handvatten voor Word en InDesign voor het opmaken van jouw boek:

  • InDesign: voor de gevorderde boekenmakers
  • Word: voor een boek met veel tekst
  • Probook boekensoftware: voor een boek met veel afbeeldingen

Vind je het lastig om de opmaak van je boek zelf te doen? Geen probleem, laat ons jouw boek vormgeven! Huur een grafisch vormgever in van Probook die de layout van jouw boek zal ontwerpen. Jij levert de input voor het boek en wij zorgen ervoor dat je boek er professioneel uit komt te zien. Je kunt bijvoorbeeld ook alleen jouw omslag op laten maken, dit doen wij al voor €44,95 inclusief btw. Klik hier om de vormgeving uit te besteden.

boek opmaken

Welk programma kan ik het beste gebruiken?

Boekenkaft maken / omslagen maken

Voordat je aan de slag kunt met jouw boek opmaken en het ontwerp van de boekenkaft / de omslag van je boek, moet je weten hoeveel pagina’s het binnenwerk telt, welk papier je wilt gebruiken en of je een hardcover of softcover boekomslag wilt. Met deze gegevens kun je de rugdikte van jouw boek berekenen. Dat heb je nodig voor het ontwerpen van de omslag van je boek (de boekenkaft). Bereken in onze omslagcalculator wat jouw formaat en rugdikte wordt.

Heb je een vraag over het maken van je eigen boek?