Boek opmaken

Je wilt zelf je boek opmaken? Dat kan bij Probook!

Als de inhoud van je boek af is, wordt het tijd voor het boek opmaken: de lay-out, de uitvoering, papiersoort en eventuele extra’s. Jij bepaalt hoe jouw boek eruit komt te zien en welke uitvoering past bij de inhoud van het boek. Bij Probook hebben we door onze productie in huis eindeloze mogelijkheden om jouw wensen tot uitvoering te brengen. Met de gratis software en handleiding van Probook maak jij jouw eigen boek, precies zoals jij het wilt. Met Word, InDesign of onze boekensoftware kun je zelf de layout van je boek ontwerpen.

Wij bieden een eigen boekensoftware en handvatten voor Word en InDesign voor het opmaken van jouw boek. Ieder programma heeft zijn eigen voordelen en is geschikt voor verschillende type boeken:

 • InDesign: voor de gevorderde boekenmakers
 • Word: voor een boek met veel tekst
 • Probook boekensoftware: voor een boek met veel afbeeldingen

Vind je het lastig om de opmaak van je boek zelf te doen? Geen probleem, laat ons jouw boek vormgeven! Huur een grafisch vormgever in van Probook die de layout van jouw boek zal ontwerpen. Jij levert de input voor het boek en wij zorgen ervoor dat je boek er professioneel uit komt te zien. Zo wordt het opmaken van jouw boek een eenvoudige klus, waar je je puur met inhoud bezig kunt houden en over het ontwerp alleen mee hoeft te denken. Je kunt bijvoorbeeld ook alleen jouw omslag op laten maken, dit doen wij al voor €44,95 inclusief btw. Klik hier om de vormgeving uit te besteden. Per mail en telefoon zijn we beschikbaar voor persoonlijke service, indien je dit wil kun je hier contact met ons opnemen om jouw vragen te bespreken. Anders kun je hier de antwoorden van ons vinden op veelvoorkomende vragen.

Welk programma kan ik het beste gebruiken?
Lees de blog

Boekenkaft maken / omslagen maken

Voordat je aan de slag kunt met jouw boek opmaken en het ontwerp van de boekenkaft / de omslag van je boek, moet je weten hoeveel pagina’s het binnenwerk telt, welk papier je wilt gebruiken en of je een hardcover of softcover boekomslag wilt. Met deze gegevens kun je de rugdikte van jouw boek berekenen. Dat heb je nodig voor het ontwerpen van de omslag van je boek (de boekenkaft). Bereken in onze omslagcalculator wat jouw formaat en rugdikte wordt.

Zij gingen je voor


 • review

  Via probook een hardcover editie van mijn proefschrift mogen ontvangen. Zeer fraai, snelle service.


  Carsten Arnoldussen
  26 november 2023 op Google

 • review

  Ik heb nu voor de derde keer een boek laten maken bij Probook en ben geweldig in mijn sas met de respectieve eindcreaties; 2x een tekstboek, 1x een getekend boek. medewerkers zijn helpend en heel toegankelijk voor vragen. Een proefboek is snel geleverd en zéér helpend je einddoel visueel inzichtelijk te maken. De kwaliteit is mooi: opmaak, papier, prijs-kwaliteitverhouding. Ik ben bezig met een vierde probook-product


  Tineke Akkermans
  24 november 2023 op Facebook

 • review

  Geweldige service. Probook heeft mij telefonisch top geholpen met het maken van de bestanden voor mijn Rockstar Design boek. Het resultaat is prachtig en helemaal volgens verwachting. Samen met een medewerker het exemplaar uitgepakt. Wat een feestje! Ik ga hier zeker weer heen!!


  Ymke Francois
  26 september 2023 op Google

 • review

   

   

  Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten? Dat kan door op onderstaande links te klikken.

  Google

  Facebook


 • review

  Ik heb hier 20 kleine gedichtenbundels laten drukken. De communicatie liep ontzettend fijn en snel, de prijs is zeker redelijk en het resultaat is erg mooi! Zeker aan te raden


  Britt Hogerheide
  31 augustus 2023 op Google

 • review

  Vanaf het begin een heel goed contact. Had helemaal geen ervaring met een (boek)drukker. Vakkundig bijgestaan op een hele fijne manier. Eind product een fantastisch mooi boek, mooie uitvoering, die iedereen hoog gewaardeerd. Beslist een adres die ik van harte kan aanbevelen. Wim Nagtegaal ~ Huizen


  Wim Nagtegaal
  16 augustus 2023 op Facebook

 • review

  Al twee keer een goed verzorgd boek van Probook ontvangen. De kwaliteit is uitstekend. De website staat wat vol dus het is even je weg zoeken maar er is dan ook heel veel mogelijk. In Word of in hun eigen software. Probook is prima bereikbaar en ze helpen je goed, in het eerste boek wilde ik 3 leeslintjes, die mogelijkheid kon ik niet op de site vinden maar een belletje was voldoende om ervoor te zorgen dat het wel kon.


  Gabriëlla van Leeuwen
  7 augustus 2023 op Google

 • review

  Recent heb ik wederom een boek laten drukken door Probook. Zij zorgen voor een boek in de hoogste kwaliteit tegen een gunstige prijs. Prachtig papier waar foto’s goed op uitkomen. Stevig ingebonden (genaaid!). Ik was apetrots met het resultaat en kreeg veel bewondering voor de mooie uitvoering. Zoek niet verder naar een andere drukker, misschien kun je ergens iets goedkoper uitkomen, maar dan lever je ook veel in wat kwaliteit betreft. Voor het vele werk dat je aan een boek hebt besteed wil je toch het beste resultaat !


  Marjo Hagemeijer
  27 juni 2023 op Facebook

 • review

  Prachtig boek, de omslag die ik had ontworpen was niet correct, maar is goed opgelost door probook. Het boek is erg mooi geworden. Enig puntje is de working van de site is erg onoverzichtelijk. Verder is alles naar wens gegaan.


  Steffanie Huurman
  23 juni 2023 op Google

 • review

   

   

  Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten? Dat kan door op onderstaande links te klikken.

  Google

  Facebook


Heb je een vraag over het maken van je eigen boek?
Veel- gestelde vragen