Boek opmaken

Je wilt zelf je boek opmaken? Dat kan bij Probook!

Als de inhoud van je boek af is, wordt het tijd voor het boek opmaken: de lay-out, de uitvoering, papiersoort en eventuele extra’s. Jij bepaalt hoe jouw boek eruit komt te zien en welke uitvoering past bij de inhoud van het boek. Bij Probook hebben we door onze productie in huis eindeloze mogelijkheden om jouw wensen tot uitvoering te brengen. Met de gratis software en handleiding van Probook maak jij jouw eigen boek, precies zoals jij het wilt. Met Word, InDesign of onze boekensoftware kun je zelf de layout van je boek ontwerpen.

Wij bieden een eigen boekensoftware en handvatten voor Word en InDesign voor het opmaken van jouw boek. Ieder programma heeft zijn eigen voordelen en is geschikt voor verschillende type boeken:

 • InDesign: voor de gevorderde boekenmakers
 • Word: voor een boek met veel tekst
 • Probook boekensoftware: voor een boek met veel afbeeldingen

Vind je het lastig om de opmaak van je boek zelf te doen? Geen probleem, laat ons jouw boek vormgeven! Huur een grafisch vormgever in van Probook die de layout van jouw boek zal ontwerpen. Jij levert de input voor het boek en wij zorgen ervoor dat je boek er professioneel uit komt te zien. Zo wordt het opmaken van jouw boek een eenvoudige klus, waar je je puur met inhoud bezig kunt houden en over het ontwerp alleen mee hoeft te denken. Je kunt bijvoorbeeld ook alleen jouw omslag op laten maken, dit doen wij al voor €44,95 inclusief btw. Klik hier om de vormgeving uit te besteden. Per mail en telefoon zijn we beschikbaar voor persoonlijke service, indien je dit wil kun je hier contact met ons opnemen om jouw vragen te bespreken. Anders kun je hier de antwoorden van ons vinden op veelvoorkomende vragen.

Welk programma kan ik het beste gebruiken?
Lees de blog

Boekenkaft maken / omslagen maken

Voordat je aan de slag kunt met jouw boek opmaken en het ontwerp van de boekenkaft / de omslag van je boek, moet je weten hoeveel pagina’s het binnenwerk telt, welk papier je wilt gebruiken en of je een hardcover of softcover boekomslag wilt. Met deze gegevens kun je de rugdikte van jouw boek berekenen. Dat heb je nodig voor het ontwerpen van de omslag van je boek (de boekenkaft). Bereken in onze omslagcalculator wat jouw formaat en rugdikte wordt.

Zij gingen je voor


 • review

  Het was een uitdaging om mijn eigen gedichtenbundel te maken. Met behulp van het programma van PROBOOK en de persoonlijke [telefonische] assistentie van de medewerkers, is het een héél mooi boek geworden, ik ben superblij én trots.


  Annelies Bant
  27 november 2022 op Google

 • review

  Fantastisch eindresultaat!


  Robin Verbraeken
  25 november 2022 op Google

 • review

  Onlangs weer 30 exemplaren van mijn boek over Oud Mathenesse, de wijk van mijn jeugd, bijbesteld. Zoals ook de vorige keer was het weer prima verzorgd, was de service uitstekend en kan ik met trots het boek verkopen aan andere mensen die herinneringen aan deze wijk in Rotterdam hebben.


  Elly visser-smit
  13 november 2022 op Google

 • review

  Inmiddels heb ik voor mijn biografiebureau “Dit is je leven” al vele biografieën laten drukken door Probook. Omdat ik het essentieel vind dat de boeken van topkwaliteit zijn en decennialang meegaan en mooi blijven, zodat ook de achterkleinkinderen van de hoofdpersoon er nog van kunnen genieten.


  Edwin Gitsels
  22 oktober 2022 op Google

 • review

  Hele fijne drukkerij, ze denken mee, zijn flexibel en snel. Erg blij met het eindresultaat!


  Marijke Koster
  6 oktober 2022 op Google

 • review

  Probook heeft mijn verwachting overtroffen. Wat een mooie kwaliteit terwijl de gebruikte illustraties eigenlijk niet zo geweldig waren is het eindresultaat toch prachtig geworden.


  Ben Verleg
  17 mei 2022 op Google

 • review

   

   

  Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten? Dat kan door op onderstaande links te klikken.

  Google

  Facebook


 • review

  Wederom het zoveelste boek bij Probook laten drukken. Fijn dat ze over je schouder meekijken en de kwaliteit is subliem.


  Mark van den Broek
  16 mei 2022 op Google

 • review

  Ik heb nu 3 boeken besteld bij probook. De laatste twee zijn dagboeken van mijn zwangerschappen en kraamtijd. Ik ben er zo ontzettend blij mee, het zich prachtige herinneringen! Probook is heel welwillend om te helpen als je ergens niet uitkomt en ik raad iedereen de bestandscontrole aan. Voor die paar euro halen ze er belangrijke fouten uit.


  Lisette Wesselman
  9 april 2022 op Google

 • review

  Vriendelijke klantenservice, het boek dat ik besteld was kwam niet goed binnen. Kosteloos hermaakt


  Ciska de hoop
  6 april 2022 op Google

Heb je een vraag over het maken van je eigen boek?
Veel- gestelde vragen