Jouw eigen boek opmaken

Wil je zelf een boek opmaken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! De opmaak van een boek kan lastig zijn omdat je misschien niet weet waar je moet beginnen. Wij helpen je graag om een mooi boek te maken! En dat zonder kosten voor vormgevers of software.

Welk boek opmaak programma is het beste geschikt om de opmaak van een boek te verzorgen? Deze vraag is niet eenduidig te beantwoorden, dit hangt af van de inhoud van jouw boek en de wensen. Bevat jouw boek veel tekst of zijn meerendeel afbeeldingen? Welk formaat krijgt jouw boek, een standaard formaat of een afwijkend formaat? Lees onderstaande informatie rustig door om te kijken in welk programma je jouw boek het beste kunt opmaken. Soms is een mix van programma’s het beste, bijvoorbeeld het boekomslag maken in onze Probook Designer en het binnenwerk in Word.

Omslag boek maken

Een boekomslag maken wordt vaak als het lastigste onderdeel gezien. Maar als je onze templates gebruikt, is het opeens vrij eenvoudig!

Ben je een ervaren InDesign-gebruiker, dan adviseren we om jouw boekomslag te maken met onze omslagtemplates voor InDesign. Heb je geen InDesign, dan adviseren we onze online designer te gebruiken. Je vindt de online designer na het invullen van het offerte-/bestelformulier. Aan de hand van alle ingevulde gegevens wordt jouw omslag gegenereerd. Het is daarom ook altijd belangrijk om je binnenwerk gereed te hebben voordat je aan het omslag begint. Het aantal pagina’s in het binnenwerk bepaalt namelijk de rugdikte.

In onze online designer staan meerdere templates voor je klaar, waar je alleen een foto en/of tekst hoeft toe te voegen, waardoor het boekomslag maken een fluitje van een cent wordt. Deze templates kunnen naar wens aangepast worden of je kunt zelf de lay-out van je boek ontwerpen. Je hebt volledige vrijheid in jouw ontwerp en dankzij de hulplijnen, die bijvoorbeeld de rug aangeven, is het gemakkelijker te gebruiken dan Word. Een bijkomend voordeel is dat je nooit een fout kunt maken bij het berekenen van het formaat of het opslaan van het omslag. Wij hebben alles voor je ingesteld en zorgen dat het goed op onze pers terechtkomt.

 

boek opmaak - boekomslag maken omslag maken boek

Naar het bestelformulier en de online designer!
klik hier

Binnenwerk vormgeven in InDesign

Een boek ontwerpen kan met professionele software. Heb je beschikking over InDesign, dan raden we je aan om dit programma te gebruiken. We bieden hiervoor gratis handleidingen en templates aan zodat je jouw boek zelf vormgeven kunt. Heb je dit programma niet, dan zijn er voldoende andere opties beschikbaar. We raden het niet aan om dit programma aan te schaffen wanneer je eenmalig of incidenteel een boek wilt maken, omdat je hiervoor een maandelijks (vrij kostbaar) abonnement bij Adobe moet afsluiten. Ga je met regelmaat een boek opmaken? Dan kun je een abonnement overwegen. Wij leggen je alle basiskennis uit in onze handleiding.

Binnenwerk opmaken in Word of de boekensoftware

Wil je van een bestaand Word-document een boek maken, dan kan dat via Word of onze online ontwerptool (geheel kosteloos). Of misschien heb je jouw verhaal wel geschreven in een ander programma. Welke manier geschikt is om het boek drukklaar te maken hangt af van de inhoud van jouw boek. Het programma Word is zeer geschikt voor doorlopende teksten, terwijl onze Probook Designer ideaal is voor losse pagina’s. Heb je bijvoorbeeld een roman, dan is Word bij uitstek het meeste geschikte programma. Heb je bijvoorbeeld een kookboek, dan is de Probook Designer het meest geschikte programma. In beide programma’s kunnen zowel tekst als afbeeldingen verwerkt worden, waarbij tekst net wat prettiger verwerkt in Word en afbeeldingen in onze Probook Designer.

Jouw boek opmaken is niet altijd eenvoudig, maar wij bieden je handvatten om je hierbij te helpen. We hebben handleidingen en templates die we gratis beschikbaar stellen om jou verder te helpen in de wereld van het boek vormgeven. Stap voor stap leggen we alles uit wat komt kijken bij het maken van een boek in Word, van het gebruiken van kolommen tot het toevoegen van afbeeldingen en van het downloaden van lettertypes tot het toevoegen van paginanummers. Dit zodat je géén dure software hoeft aan te schaffen maar een professioneel boek in Word kunt maken.

Jouw boek laten opmaken door een vormgever

Jouw boek zelf opmaken is soms lastig, dat begrijpen we maar al te goed. Mocht je er niet uitkomen, dan kunnen we je altijd verder helpen. Wij hebben een vormgever in huis die het opmaken van een boek helemaal onder de knie heeft en bijvoorbeeld relatief snel een eenvoudig ontwerp omslag kan maken. Een eenvoudig ontwerp omslag kunnen we voor je maken voor slechts €44,95 incl. btw. Het opmaken van het binnenwerk is uiteraard ook mogelijk, maar de kosten hiervoor zijn wel iets hoger. Denk hierbij aan minimaal €5,- per pagina, afhankelijk van de wensen. Onze vormgever kan ook helpen met andere vraagstukken, zoals het schalen van het boek, het omzetten van kleur naar zwart-wit of het scannen van documenten. Klik hier om de vormgeving uit te besteden.

Laat jouw boek door ons vormgeven
klik hier

Heb je nog vragen? Wij helpen je graag!

Leuk dat je jouw boek wilt maken en dat je ons hebt gevonden om je hierbij te helpen. Hopelijk gaat het opmaken van jouw boek door ons een stukje gemakkelijker en wordt het resultaat nóg mooier. Mocht je er niet uitkomen, dan kun je ons altijd even bellen of mailen met jouw vraag. Klik hier voor onze contactgegevens of klik hier om naar de veelgestelde vragen te gaan.

Zij gingen je voor


 • review

  Voor het bestellen van mijn boek had ik nog een aantal vragen, hierop hebben ze snel kunnen antwoorden en mij verder geholpen. Mijn boek kwam in perfecte staat aan en de beeldkwaliteit ziet er zeer goed uit!

  Als ik opnieuw een boek ontwerp, zal ik zeker opnieuw hier bestellen.


  Colin Hallaert
  4 juni 2024 op Google

 • review

  Vorige week kreeg ik een setje boeken geleverd waar ik samen met de mensen van Probook aan heb gewerkt. Ik had de opmaakt gemaakt met Scribus, een opensource programma, dat niet door ProBook werd ondersteund. Desondanks mag het resultaat gezien worden. De samenwerking verliep plezierig en ik was blij met het geduld van hun kant.


  Marli Falize
  27 mei 2024 op Google

 • review

  Vandaag zijn de studiegidsen binnengekomen voor de komende WFA studiereis naar de Ardennen van 8-11 mei 2024. De gids van 240 pagina’s is digitaal gedrukt bij Probook in Utrecht en ziet er weer prachtig uit. Op de website van Probook kun je heel eenvoudig een offerte laten maken voor jouw boek met al je wensen wat betreft uitvoering.


  Marius van Leeuwen
  10 april 2024 op Google

 • review

  Probook maakt 100% waar wat in de naam is opgenomen: “PRO”. Heldere, eerlijke communicatie, goed advies, hands-on hulp bij bv omslag, leveren volgens afspraak, prijs die voor zoveel vakkennis zeer gunstig is. Kortom, al weer het volgende boek aan het bedenken zodat we weer zaken kunnen doen! Dank je wel boekliefhebbers!


  Jan Willem den Oudsten
  8 april 2024 op Google

 • review

  Samenwerking met Probook was fantastisch! Ze maken het voor iedereen mogelijk om zelf een mooi boek samen te stellen, aan de hand van duidelijke richtlijnen en templates. Ook organiseren ze leuke en leerzame workshops!
  Ik ben heel erg tevreden met het resultaat: een boek vol herinneringen om door te geven aan mijn kinderen en kleinkinderen.


  Marian Schalk
  18 maart 2024 op Google

 • review

   

   

  Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten? Dat kan door op onderstaande links te klikken.

  Google

  Facebook


 • review

  Onlangs voor werk een aantal boekjes besteld. Contact met Probook was heel fijn, snelle levering en een super eindresultaat!


  Emilie Tielemans
  19 februari 2024 op Facebook

 • review

  …Een boek dat ik door Probook in een kleine oplage liet drukken. Omdat het eerste boek maar een deel van het archief behandelde, ben ik doorgegaan met onderzoek. Mede door de uitstekende kwaliteit van het eerste afgeleverde boek, heeft dit in drie jaar tijd geresulteerd in een viertal boeken. In z’n totaliteit bijna 1000 bladzijden. Steeds de omslag en het drukwerk door Probook laten doen. Het binnenwerk opgemaakt in Word leverde ik zelf aan in PDF-formaat; voor de omslag gaf Ik de specificaties door. De goede samenwerking met Probook een het uiteindelijke resultaat getuigt van uitstekende kwaliteit. Kortom: deskundig, professioneel, behulpzaam.


  Harri Wolkers
  12 februari 2024 op Google

 • review

  Probook heeft weer geweldig werk afgeleverd. Ook mijn 2de boek met vliegtuigtekeningen is erg mooi gedrukt. Daarnaast kon ik met vragen uiteraard bij ze terecht om het boek te maken zoals ik het graag wilde. Professioneel, vakkundig en altijd bereid om te helpen. Klasse.


  Paul Imhoff
  6 februari 2024 op Google

 • review

  Fijn bedrijf om mee samen te werken, denken met je mee, erg flexibel en goede service. Boekwerk “Herenstraat” zag er ook weer super uit Jubels – Smart printing, since 1902.


  Diana van Laarhoven
  23 januari 2024 op Facebook

Heb je een vraag over het maken van je eigen boek?
Veel- gestelde vragen