Platglas 2 – Frans van Gaalen

23 september 2017 zag het eerste boek Platglas het levenslicht. Een Loosduins boek zonder opsomming van feiten maar puur herkenbare Loosduinse verhalen. Het eerste boek kreeg de naam “Platglas” (platte kas) dit werd gezien als de vooruitgang van Loosduinen. Poëtisch gezien weerspiegelt het platglas een herinnering aan vervlogen tijden.

Inmiddels zijn we 364 dagen verder en heeft het 2e deel op 22 september 2018 de drukpers verlaten. Ook het 2e boek, genaamd Platglas 2, staat weer bol van puur Loosduinse verhalen. Een schitterend boek ligt voor u met maar liefst 186 pagina`s, 74 verhalen met 166 vaak unieke afbeeldingen.

Mijn dank gaat ook dit maal uit naar een ieder die weer een of meerdere verhalen op de Facebookgroep “Geboren in Loosduinen” achter heeft gelaten, zodat ook dit deel weer vlot gevuld kon worden. 10 december 2018 is het al weer 5 jaar geleden dat de facebookgroep “Geboren in Loosduinen” werd gelanceerd. Een facebookgroep van, voor en door Loosduiners. De deelnemende leden van deze groep hebben reeds schitterende foto’s en verhalen geplaatst. De teller van het aantal, vaak nostalgische, foto’s staat op ruim 15.000.

Met deze warme, ontroerende, humoristische en vooral Loosduinse verhalen heb ik ook dit boekwerk kunnen samenstellen. Aan de teksten heb ik nagenoeg weinig tot niets gewijzigd, het moet uiteindelijk Loosduins blijven.

Als iedereen zo enthousiast blijft schrijven op onze Facebookgroep, dan kan ik u hierbij alvast verklappen dat er over een jaar Platglas 3 verkrijgbaar zal zijn.

Ik wens u veel lees- en kijkplezier met mijn, ons, tweede boek genaamd “Platglas 2”.

 

Frans J.M. van Gaalen

 

 

2018 / Softcover / formaat 148 x 210 cm / 192 pagina’s

Artikelnummer:
Prijs inclusief BTW
14,95

Zij gingen je voor


 • review

  Het was een uitdaging om mijn eigen gedichtenbundel te maken. Met behulp van het programma van PROBOOK en de persoonlijke [telefonische] assistentie van de medewerkers, is het een héél mooi boek geworden, ik ben superblij én trots.


  Annelies Bant
  27 november 2022 op Google

 • review

  Fantastisch eindresultaat!


  Robin Verbraeken
  25 november 2022 op Google

 • review

  Onlangs weer 30 exemplaren van mijn boek over Oud Mathenesse, de wijk van mijn jeugd, bijbesteld. Zoals ook de vorige keer was het weer prima verzorgd, was de service uitstekend en kan ik met trots het boek verkopen aan andere mensen die herinneringen aan deze wijk in Rotterdam hebben.


  Elly visser-smit
  13 november 2022 op Google

 • review

  Inmiddels heb ik voor mijn biografiebureau “Dit is je leven” al vele biografieën laten drukken door Probook. Omdat ik het essentieel vind dat de boeken van topkwaliteit zijn en decennialang meegaan en mooi blijven, zodat ook de achterkleinkinderen van de hoofdpersoon er nog van kunnen genieten.


  Edwin Gitsels
  22 oktober 2022 op Google

 • review

  Hele fijne drukkerij, ze denken mee, zijn flexibel en snel. Erg blij met het eindresultaat!


  Marijke Koster
  6 oktober 2022 op Google

 • review

  Probook heeft mijn verwachting overtroffen. Wat een mooie kwaliteit terwijl de gebruikte illustraties eigenlijk niet zo geweldig waren is het eindresultaat toch prachtig geworden.


  Ben Verleg
  17 mei 2022 op Google

 • review

   

   

  Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten? Dat kan door op onderstaande links te klikken.

  Google

  Facebook


 • review

  Wederom het zoveelste boek bij Probook laten drukken. Fijn dat ze over je schouder meekijken en de kwaliteit is subliem.


  Mark van den Broek
  16 mei 2022 op Google

 • review

  Ik heb nu 3 boeken besteld bij probook. De laatste twee zijn dagboeken van mijn zwangerschappen en kraamtijd. Ik ben er zo ontzettend blij mee, het zich prachtige herinneringen! Probook is heel welwillend om te helpen als je ergens niet uitkomt en ik raad iedereen de bestandscontrole aan. Voor die paar euro halen ze er belangrijke fouten uit.


  Lisette Wesselman
  9 april 2022 op Google

 • review

  Vriendelijke klantenservice, het boek dat ik besteld was kwam niet goed binnen. Kosteloos hermaakt


  Ciska de hoop
  6 april 2022 op Google

Heb je een vraag over het maken van je eigen boek?
Veel- gestelde vragen