Platglas 2 – Frans van Gaalen

23 september 2017 zag het eerste boek Platglas het levenslicht. Een Loosduins boek zonder opsomming van feiten maar puur herkenbare Loosduinse verhalen. Het eerste boek kreeg de naam “Platglas” (platte kas) dit werd gezien als de vooruitgang van Loosduinen. Poëtisch gezien weerspiegelt het platglas een herinnering aan vervlogen tijden.

Inmiddels zijn we 364 dagen verder en heeft het 2e deel op 22 september 2018 de drukpers verlaten. Ook het 2e boek, genaamd Platglas 2, staat weer bol van puur Loosduinse verhalen. Een schitterend boek ligt voor u met maar liefst 186 pagina`s, 74 verhalen met 166 vaak unieke afbeeldingen.

Mijn dank gaat ook dit maal uit naar een ieder die weer een of meerdere verhalen op de Facebookgroep “Geboren in Loosduinen” achter heeft gelaten, zodat ook dit deel weer vlot gevuld kon worden. 10 december 2018 is het al weer 5 jaar geleden dat de facebookgroep “Geboren in Loosduinen” werd gelanceerd. Een facebookgroep van, voor en door Loosduiners. De deelnemende leden van deze groep hebben reeds schitterende foto’s en verhalen geplaatst. De teller van het aantal, vaak nostalgische, foto’s staat op ruim 15.000.

Met deze warme, ontroerende, humoristische en vooral Loosduinse verhalen heb ik ook dit boekwerk kunnen samenstellen. Aan de teksten heb ik nagenoeg weinig tot niets gewijzigd, het moet uiteindelijk Loosduins blijven.

Als iedereen zo enthousiast blijft schrijven op onze Facebookgroep, dan kan ik u hierbij alvast verklappen dat er over een jaar Platglas 3 verkrijgbaar zal zijn.

Ik wens u veel lees- en kijkplezier met mijn, ons, tweede boek genaamd “Platglas 2”.

 

Frans J.M. van Gaalen

 

 

2018 / Softcover / formaat 148 x 210 cm / 192 pagina’s

Artikelnummer:
Prijs inclusief BTW
14,95

Zij gingen je voor


 • review

  Op dit moment ligt mijn partner op de bank het boek over haar opa te lezen. Ze is wild enthousiast en leest dingen die ze nog niet wist. Ze heeft haar opa namelijk nooit gekend. Uit het archief van haar vader heb ik veel kunnen vinden over haar opa en in het boek verwerkt dat ik op haar recente verjaardag kon overhandigen. Dit is mijn tweede boek dat ik door Probook heb laten drukken. En… ik ben zeer tevreden met de helpende hand van Probook en het mooie drukwerk in hardcover. Ook de snelheid van drukken en leveren is uitstekend. Momenteel liggen er nog twee boeken in concept klaar en ook deze laat ik weer door Probook verzorgen.


  Harri Wolkers
  5 maart 2023 op Facebook

 • review

  Na mijn eerste luxe boek van een tijdje geleden heb ik van mijn fotojaar 2021 een prachtig boek laten maken. Het had in eerste instantie wat voeten in de aarde, mn door software, maar het eindresultaat was weer prachtig. de kwaliteit van de prints is top. dus ik ben er heel blij mee.


  Ben Ernst
  22 januari 2023 op Facebook

 • review

  Op de ouderwetse manier stuurde ik mijn script in losse vellen, dit was geen probleem al heeft het zijn beperkingen. Veel is mogelijk in overleg. Thans al weer mijn 2e boek ontvangen, mooi uitgevoerd ben dan ook zeer tevreden. Aldus voor iedere schrijver zeer aan te bevelen.


  J. Koorn
  14 januari 2023 op Google

 • review

  Wat heb ik afgelopen week mogen genieten van onze kinderen toen ze hun kado ontvingen. Alle drie kregen ze een mooi luxe boek met een linnen kaft voor elk een andere kleur bedrukt met gouden letters. Probook heeft aan al mijn wensen voldaan.(dat waren er nogal wat) de begeleiding was persoonlijk en ik kreeg adviezen waar ik wat mee kon. Als leek heb ik een bijzonder mooi boek kunnen maken voor ons nageslacht. een kleine oplage van slechts 4 uitgaven. alle 4 anders. Het maakt voor Probook niks uit. Daarvoor ben ik hen bijzonder dankbaar. Ik kan nu aan iedereen verkondigen waar ik dat mooie boek heb laten drukken. Bij Probook.nl. Hartelijk dank. Janny Pijl.


  Janny Pijl
  2 januari 2023 op Facebook

 • review

  …Ik besloot een aantal gedichten te bundelen en in boekvorm te laten drukken door Probook. Met een fantastisch resultaat. Hoewel het geen Sinterklaasgedichten waren werd pakjesavond mede hierdoor een groot succes. Ondertussen heb ik alweer een nieuwe “boeking” ingestuurd. Ditmaal over vijf generaties voorouders van mijn dochters. Mijn verwachtingen zijn hoog gespannen nu ik gezien heb waartoe Probook allemaal in staat is. Dat het hier niet bij zal blijven staat voor mij vast. Er staat alweer een derde project klaar; een kinderverhaal dat ik zelf geschreven en geïllustreerd heb. “ De koning van Ambuland” . Met pensioen gaan is echt leuk. Dankjewel Probook.


  Frank Duden
  13 december 2022 op Facebook

 • review

  Fantastisch eindresultaat!


  Robin Verbraeken
  25 november 2022 op Google

 • review

   

   

  Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten? Dat kan door op onderstaande links te klikken.

  Google

  Facebook


 • review

  Het was een uitdaging om mijn eigen gedichtenbundel te maken. Met behulp van het programma van PROBOOK en de persoonlijke [telefonische] assistentie van de medewerkers, is het een héél mooi boek geworden, ik ben superblij én trots.


  Annelies Bant
  27 november 2022 op Google

 • review

  Onlangs weer 30 exemplaren van mijn boek over Oud Mathenesse, de wijk van mijn jeugd, bijbesteld. Zoals ook de vorige keer was het weer prima verzorgd, was de service uitstekend en kan ik met trots het boek verkopen aan andere mensen die herinneringen aan deze wijk in Rotterdam hebben.


  Elly visser-smit
  13 november 2022 op Google

 • review

  Inmiddels heb ik voor mijn biografiebureau “Dit is je leven” al vele biografieën laten drukken door Probook. Omdat ik het essentieel vind dat de boeken van topkwaliteit zijn en decennialang meegaan en mooi blijven, zodat ook de achterkleinkinderen van de hoofdpersoon er nog van kunnen genieten.


  Edwin Gitsels
  22 oktober 2022 op Google

Heb je een vraag over het maken van je eigen boek?
Veel- gestelde vragen