Platglas – Frans van Gaalen

Helaas kunnen steeds minder mensen zeggen “ik ben geboren in Loosduinen” of “ik ben een Peenbuiker”. Je moet dan toch al snel de gezegende leeftijd hebben van 94 jaar of ouder. In 1923 ging namelijk de gemeenteraad van Loosduinen akkoord met een totale annexatie van Loosduinen door de reus ’s Gravenhage. Gelukkig blijven de bijna 50.000 inwoners van het stadsdeel Loosduinen zich gewoon ‘Peenbuiker’ noemen. Gewoon omdat ze dat van thuis hebben mee gekregen.

10 december 2013 is de facebookgroep “Geboren in Loosduinen” gelanceerd. Een facebookgroep van, voor en door Loosduiners. Deze Facebookgroep was al meteen een succes.

Drie weken na de start stond de teller van het aantal leden al op ruim 1200. Dagelijks komen er nieuwe leden bij. Inmiddels zijn er al ruim 4.000 Loosduiners lid van deze groep.
Een ieder kan zich aanmelden. Er wordt wel één eis gesteld; je moet een affiniteit met Loosduinen hebben t.w. geboren, woonachtig of hebben gewoond.

De deelnemende leden hebben reeds schitterende foto’s en verhalen geplaatst. De teller van het aantal, vaak nostalgische, foto’s staat op ruim 10.000. Zodra een foto geplaatst wordt, dan zie je direct reacties van herkenning. Oude fotoalbums komen van zolder, de dozen met foto’s gaan open.

Van deze warme, ontroerende, humoristische en vooral Loosduinse verhalen heb ik dit boekwerk kunnen samenstellen. Aan de teksten heb ik weinig tot niets gewijzigd, het moet uiteindelijk Loosduins blijven.

Ik wens u veel lees- en kijkplezier met mijn eerste boek genaamd “Platglas”.

Frans J.M. van Gaalen

 

2017 / Softcover / formaat 148 x 210 cm / 184 pagina’s

Prijs inclusief BTW
14,95

Zij gingen je voor


 • review

  Na mijn eerste luxe boek van een tijdje geleden heb ik van mijn fotojaar 2021 een prachtig boek laten maken. Het had in eerste instantie wat voeten in de aarde, mn door software, maar het eindresultaat was weer prachtig. de kwaliteit van de prints is top. dus ik ben er heel blij mee.


  Ben Ernst
  22 januari 2023 op Facebook

 • review

  Op de ouderwetse manier stuurde ik mijn script in losse vellen, dit was geen probleem al heeft het zijn beperkingen. Veel is mogelijk in overleg. Thans al weer mijn 2e boek ontvangen, mooi uitgevoerd ben dan ook zeer tevreden. Aldus voor iedere schrijver zeer aan te bevelen.


  J. Koorn
  14 januari 2023 op Google

 • review

  Wat heb ik afgelopen week mogen genieten van onze kinderen toen ze hun kado ontvingen. Alle drie kregen ze een mooi luxe boek met een linnen kaft voor elk een andere kleur bedrukt met gouden letters. Probook heeft aan al mijn wensen voldaan.(dat waren er nogal wat) de begeleiding was persoonlijk en ik kreeg adviezen waar ik wat mee kon. Als leek heb ik een bijzonder mooi boek kunnen maken voor ons nageslacht. een kleine oplage van slechts 4 uitgaven. alle 4 anders. Het maakt voor Probook niks uit. Daarvoor ben ik hen bijzonder dankbaar. Ik kan nu aan iedereen verkondigen waar ik dat mooie boek heb laten drukken. Bij Probook.nl. Hartelijk dank. Janny Pijl.


  Janny Pijl
  2 januari 2023 op Facebook

 • review

  …Ik besloot een aantal gedichten te bundelen en in boekvorm te laten drukken door Probook. Met een fantastisch resultaat. Hoewel het geen Sinterklaasgedichten waren werd pakjesavond mede hierdoor een groot succes. Ondertussen heb ik alweer een nieuwe “boeking” ingestuurd. Ditmaal over vijf generaties voorouders van mijn dochters. Mijn verwachtingen zijn hoog gespannen nu ik gezien heb waartoe Probook allemaal in staat is. Dat het hier niet bij zal blijven staat voor mij vast. Er staat alweer een derde project klaar; een kinderverhaal dat ik zelf geschreven en geïllustreerd heb. “ De koning van Ambuland” . Met pensioen gaan is echt leuk. Dankjewel Probook.


  Frank Duden
  13 december 2022 op Facebook

 • review

  Fantastisch eindresultaat!


  Robin Verbraeken
  25 november 2022 op Google

 • review

   

   

  Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten? Dat kan door op onderstaande links te klikken.

  Google

  Facebook


 • review

  Het was een uitdaging om mijn eigen gedichtenbundel te maken. Met behulp van het programma van PROBOOK en de persoonlijke [telefonische] assistentie van de medewerkers, is het een héél mooi boek geworden, ik ben superblij én trots.


  Annelies Bant
  27 november 2022 op Google

 • review

  Onlangs weer 30 exemplaren van mijn boek over Oud Mathenesse, de wijk van mijn jeugd, bijbesteld. Zoals ook de vorige keer was het weer prima verzorgd, was de service uitstekend en kan ik met trots het boek verkopen aan andere mensen die herinneringen aan deze wijk in Rotterdam hebben.


  Elly visser-smit
  13 november 2022 op Google

 • review

  Inmiddels heb ik voor mijn biografiebureau “Dit is je leven” al vele biografieën laten drukken door Probook. Omdat ik het essentieel vind dat de boeken van topkwaliteit zijn en decennialang meegaan en mooi blijven, zodat ook de achterkleinkinderen van de hoofdpersoon er nog van kunnen genieten.


  Edwin Gitsels
  22 oktober 2022 op Google

 • review

  Hele fijne drukkerij, ze denken mee, zijn flexibel en snel. Erg blij met het eindresultaat!


  Marijke Koster
  6 oktober 2022 op Google

Heb je een vraag over het maken van je eigen boek?
Veel- gestelde vragen