Platglas – Frans van Gaalen

Helaas kunnen steeds minder mensen zeggen “ik ben geboren in Loosduinen” of “ik ben een Peenbuiker”. Je moet dan toch al snel de gezegende leeftijd hebben van 94 jaar of ouder. In 1923 ging namelijk de gemeenteraad van Loosduinen akkoord met een totale annexatie van Loosduinen door de reus ’s Gravenhage. Gelukkig blijven de bijna 50.000 inwoners van het stadsdeel Loosduinen zich gewoon ‘Peenbuiker’ noemen. Gewoon omdat ze dat van thuis hebben mee gekregen.

10 december 2013 is de facebookgroep “Geboren in Loosduinen” gelanceerd. Een facebookgroep van, voor en door Loosduiners. Deze Facebookgroep was al meteen een succes.

Drie weken na de start stond de teller van het aantal leden al op ruim 1200. Dagelijks komen er nieuwe leden bij. Inmiddels zijn er al ruim 4.000 Loosduiners lid van deze groep.
Een ieder kan zich aanmelden. Er wordt wel één eis gesteld; je moet een affiniteit met Loosduinen hebben t.w. geboren, woonachtig of hebben gewoond.

De deelnemende leden hebben reeds schitterende foto’s en verhalen geplaatst. De teller van het aantal, vaak nostalgische, foto’s staat op ruim 10.000. Zodra een foto geplaatst wordt, dan zie je direct reacties van herkenning. Oude fotoalbums komen van zolder, de dozen met foto’s gaan open.

Van deze warme, ontroerende, humoristische en vooral Loosduinse verhalen heb ik dit boekwerk kunnen samenstellen. Aan de teksten heb ik weinig tot niets gewijzigd, het moet uiteindelijk Loosduins blijven.

Ik wens u veel lees- en kijkplezier met mijn eerste boek genaamd “Platglas”.

Frans J.M. van Gaalen

 

2017 / Softcover / formaat 148 x 210 cm / 184 pagina’s

Prijs inclusief BTW
19,90

Zij gingen je voor


 • review

  Fijn bedrijf om mee samen te werken, denken met je mee, erg flexibel en goede service. Boekwerk “Herenstraat” zag er ook weer super uit Jubels – Smart printing, since 1902.


  Diana van Laarhoven
  23 januari 2024 op Facebook

 • review

  Al jaren drukt Probook mijn boekjes en boeken. Ze zijn altijd van goede kwaliteit en bij twijfel zijn de medewerkers altijd deskundig en behulpzaam. Ik kan ze van harte aanbevelen.


  Anne Harbrink Numan
  23 januari 2024 op Google

 • review

  Het verhaal van mijn opa wordt dankzij Probook nu prachtig bewaard in een echt boek. Mooie kwaliteit voor een nette prijs, er werd van tevoren goed meegedacht en de service is super! Een deel van de boekjes kwam door de post namelijk ietwat gedeukt binnen. Ik mocht ze terugsturen en alles werd zonder problemen netjes en snel opgelost. Echt een aanrader!


  Nienke Lemmens-Deelen
  22 januari 2024 op Google

 • review

  Wat me vooral erg aanspreekt bij Probook is de enorme keuzevrijheid die je hebt om zelf je boek vorm te geven, zowel het binnenwerk als de omslag. Vervolgens komt het er in werkelijkheid altijd nog nét iets mooier uit te zien, dan je op je eigen computer zag.


  Vincula Affinia
  15 januari 2024 op Facebook

 • review
  3 verschillende boeken besteld in verschillende oplage. Wordt goed geïnformeerd over de voortgang en zijn keurig verpakt geleverd 👍 erg blij mee!
  Hier kun je met een gerust hart je boeken laten maken.

  Michael Velgersdijk
  12 januari 2024 op Facebook

 • review

  Eenvoudig in gebruik en eindresultaat ziet er goed uit. Fijn dat probook ook adviezen geeft en van te voren een controle uitvoert. Bedankt voor de ondersteuning. Ik maak een volgende keer graag weer gebruik van Probook.


  Jelena van Baaren
  3 januari 2024 op Facebook

 • review

   

   

  Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten? Dat kan door op onderstaande links te klikken.

  Google

  Facebook


 • review

  Een prachtig softwareprogramma met vele creatieve mogelijkheden, dat bovendien zeer toegankelijk en dus gebruiksvriendelijk is. Fijn dat je offline kunt werken en tussentijds opslaan. Het eindresultaat was nog mooier en kleurrijker dan ik had verwacht. Echt professioneel. Ik ga hier zeker vaker gebruik van maken!


  Jolanda De Kruyf
  31 december 2023 op Google

 • review

  Goede hulp, meedenkend. Professioneel resultaat. Heel tevreden


  Maud Goesten
  29 december 2023 op Google

 • review

  Heel behulpzaam en vriendelijk team, dat ook meedenkt. We zijn dik tevreden met het eindresultaat.


  Jolanta Kortenkool
  27 december 2023 op Google

Heb je een vraag over het maken van je eigen boek?
Veel- gestelde vragen