Wie is wie

Voor de schermen kun je vijf personen tegen komen, namelijk  Ruben, Anastasia, Michelle, Ramon of Izo.
Maar wie zijn dat toch? Graag stellen we ons even aan je voor.

 

Izo

Izo

Izo is directeur en mede eigenaar van Probook en is tevens aanspreekpunt voor de zakelijke markt. Je zou hem ook tegen kunnen komen op een beurs.

Ramon Stoker

Ramon

Ramon zorgt dat de boeken op zijn allermooist en op tijd op je deurmat liggen! Met zijn jarenlange ervaring in het vak, weet hij bijna alles over het maken van boeken.

Michelle van Deuveren

Michelle

Het invullen van de boekensoftware, schrijven van nieuwsbrieven, maken van templates en handleidingen, Michelle is van alle markten thuis.

Ruben Stoel

Ruben

Ruben zorgt ervoor dat je vragen beantwoord worden en jij een mooi boek krijgt! Hij verwerkt de bestellingen en begeleidt de productie.

Anastasia

Anastasia is een creatieve duizendpoot. Van illustreren tot verwerken van de bestelling, ze doet het allemaal.

Izo Hoytink

Izo HoytinkTijdens mijn opleiding liep ik stage bij een boekendrukker. Ik denk dat daar mijn liefde voor boeken is ontstaan. Ik heb in verschillende facetten van de grafische industrie gezeten, veel aan de kant van de drukkers. Toen ik in contact kwam met Probook, was ik heel erg enthousiast en kwam de liefde voor boeken weer naar boven. Ik ben begin 2019 ingestapt bij Probook als aandeelhouder en ben de leiding gaan geven aan het team van Probook.

Samen met mijn collega’s ben ik bezig om de klantreis naar een eigen uitgave zo leuk en soepel mogelijk te maken. Dagelijks maken wij de mooiste producties, van mooi verzorgde softcovers tot schitterend uitgevoerde hardcovers, allemaal met zorg gedrukt en gebonden. Ik word er blij van wanneer ik zie hoe boekenmakers hun creatie, waarvan wij boeken hebben gemaakt, bij ons komen halen en met voldoening hun werk terugzien in gebonden vorm.

 

Ramon Stoker

Ramon StokerOp mijn 19e ben ik al in de grafische industrie begonnen als leerling boekbinder. Daarna ben ik orderbegeleider geworden bij Binderij Callenbach en heb ik ook een lange tijd de opslag en distributie verzorgd voor uitgeverijen (via het zusterbedrijf Callpack). Toen Binderij Callenbach overgenomen werd door de eigenaar van Probook, mocht ik werkzaamheden voor Probook uit gaan voeren. Ik heb toen met de hand boeken gebonden, van het naaien tot overlijmen, van het banden maken tot bandzetten. Toen Probook een printstraat kreeg, heb ik het printen op mij genomen. Bij het printen kwam ook het verwerken van de bestanden kijken en voor ik het wist had ik hier mijn handen vol aan (in de goede zin van het woord).

Het verwerken van de bestanden ben ik vervolgens naar een volgende level gaan brengen, namelijk door het automatiseren van deze bestandsverwerking. Het inrichten van onze workflow waarmee we bestanden controleren en doorzetten naar onze digitale persen is een leuke en uitdagende job. Je moet met alle facetten van het proces rekening houden, en daar zit voor mij de uitdaging in. Door mijn ervaring op eigenlijk alle afdelingen, kan ik me goed indenken en het systeem perfect op de behoefte van mijn collega’s inspelen.

 

Michelle van Deuveren

Michelle van DeuverenIk ben na mijn marketingstudie direct bij Probook gaan werken, dit was in 2015. Ik zit hier helemaal op mijn plek en ben dus ook van plan nog vele jaren te blijven. In het verleden heb ik mij bezig gehouden met vele verschillende dingen zoals bijvoorbeeld de orderbegeleiding en het opmaken van boeken. Momenteel hou ik mij voornamelijk nog bezig met de marketing, in de breedste zin van het woord. Ik schrijf de nieuwsbrieven, maak berichten en foto’s/video’s voor social media en maak alle kaartjes en flyers. Ook de handleidingen en templates zijn gemaakt door mij en ben ik degene die de informatie en blogs op onze site schrijft. En lekker veelzijdige job dus!

Het creatief bezig zijn is hetgeen wat ik het leukste vind, en wat goed bij mij past. In mijn vrije tijd zie je dit ook terug, schilderen, fotograferen, snijplotteren, noem het maar op… Als het maar wat creativiteit vraagt, vind ik het leuk om te doen.

Wat ik zo leuk vind aan Probook? We maken fantastisch mooie boeken, en daar mogen wij aan bijdragen. Er komt zoveel voorbij, zowel qua vormgeving als verhalen. Hoe mooi is het dat je iemand kan helpen die al jaren bezig is met het schrijven van het boek. De reacties geven je gewoon een goed gevoel. En zeg nou zelf… wie gaat er nou koffie verkopen, als je geen koffie lust? Ik lust in ieder geval geen koffie, maar ik ben wel gek op boeken.

 

Ruben Stoel

Ruben StoelToen ik klein was tekende en schreef ik mijn eigen strips en verhalen. Het is dan ook niet zo raar dat ik in de grafische industrie terecht ben gekomen. Na twee opleidingen op het Grafisch Lyceum in Utrecht kwam ik bij een kleine drukkerij terecht. Hier was ik veelal bezig met briefpapier, geboortekaartjes en klein drukwerk, `zoals ze dat vroeger deden`.

In mijn vrije tijd heb ik, na jaren schrijven, in 2015 mijn eigen boek uitgebracht in eigen beheer. De ervaring was erg leuk, maar door mijn werk in de grafische industrie keek ik er anders naar. Net zoals een dokter een slechte patiënt is, zag ik dingen die ik zelf anders zou doen. Dat heeft er uiteindelijk ook voor gezorgd dat ik ben gaan werken in de boeken branche.

Ik ben begonnen in de markt van proefschriften. Ik kreeg mensen aan de lijn die hun document, na jaren werk, tot een boek wilde laten ‘omtoveren’. Ik deed de vormgeving en de begeleiding van de proefschriften. Het vormgeven van boeken verdween bij mij al snel naar de achtergrond, want ik merkte dat ik het contact en de begeleiding veel leuker vond. Het directe contact met de mensen en daarna het plannen en begeleiden van de productie. Dat is wat ik nu bij Probook mag doen. Mensen, grafisch, plannen, dat is hetgeen wat ik leuk vind.

Anastasia Krylova

Al van jongs af aan zat ik met mijn neus in de boeken. Als ik niet tekende dan was ik wel verhalen aan het lezen of zelf aan het schrijven. Dat heeft ertoe geleid dat ik uiteindelijk afstudeerde aan de opleiding Comic Design. Daar kwam ik er ook achter dat er meer komt kijken bij boeken maken dan je in de eerste instantie denkt. Want formaat, papier, omslag, etc. hebben allemaal invloed op de leeservaring van een boek. In mijn vrije tijd ben ik nog altijd bezig met het schrijven en tekenen van mijn eigen verhalen. Van traditioneel lino drukken tot digitaal tekenen, abstract tot kinderboeken illustraties, ik vind het allemaal leuk om te doen. Deze verhalen heb ik ook tot fysieke boeken gebundeld.

Ik vind het leuk om contact met klanten te hebben, de bestellingen te begeleiden en ervoor te zorgen dat het boek mooi gebonden wordt. Door mijn persoonlijke ervaringen hoop ik net dat beetje extra toe te kunnen voegen.

 

Het Probook team

Izo, Ramon, Michelle en Ruben kun je aan de voorkant tegenkomen, maar er werken natuurlijk meer mensen om jouw boek te produceren. Met zorg, focus en vakmanschap maakt het gehele team van Probook van jouw verhaal een prachtig boek.

Team Probook

Op de foto zie je het -bijna complete- team van Libertas Pascal (ons zusterbedrijf) en Probook.

Zij gingen je voor


 • review

  Ik heb hier 20 kleine gedichtenbundels laten drukken. De communicatie liep ontzettend fijn en snel, de prijs is zeker redelijk en het resultaat is erg mooi! Zeker aan te raden


  Britt Hogerheide
  31 augustus 2023 op Google

 • review

  Vanaf het begin een heel goed contact. Had helemaal geen ervaring met een (boek)drukker. Vakkundig bijgestaan op een hele fijne manier. Eind product een fantastisch mooi boek, mooie uitvoering, die iedereen hoog gewaardeerd. Beslist een adres die ik van harte kan aanbevelen. Wim Nagtegaal ~ Huizen


  Wim Nagtegaal
  16 augustus 2023 op Facebook

 • review

  Al twee keer een goed verzorgd boek van Probook ontvangen. De kwaliteit is uitstekend. De website staat wat vol dus het is even je weg zoeken maar er is dan ook heel veel mogelijk. In Word of in hun eigen software. Probook is prima bereikbaar en ze helpen je goed, in het eerste boek wilde ik 3 leeslintjes, die mogelijkheid kon ik niet op de site vinden maar een belletje was voldoende om ervoor te zorgen dat het wel kon.


  Gabriëlla van Leeuwen
  7 augustus 2023 op Google

 • review

  Recent heb ik wederom een boek laten drukken door Probook. Zij zorgen voor een boek in de hoogste kwaliteit tegen een gunstige prijs. Prachtig papier waar foto’s goed op uitkomen. Stevig ingebonden (genaaid!). Ik was apetrots met het resultaat en kreeg veel bewondering voor de mooie uitvoering. Zoek niet verder naar een andere drukker, misschien kun je ergens iets goedkoper uitkomen, maar dan lever je ook veel in wat kwaliteit betreft. Voor het vele werk dat je aan een boek hebt besteed wil je toch het beste resultaat !


  Marjo Hagemeijer
  27 juni 2023 op Facebook

 • review

   

   

  Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten? Dat kan door op onderstaande links te klikken.

  Google

  Facebook


 • review

  Prachtig boek, de omslag die ik had ontworpen was niet correct, maar is goed opgelost door probook. Het boek is erg mooi geworden. Enig puntje is de working van de site is erg onoverzichtelijk. Verder is alles naar wens gegaan.


  Steffanie Huurman
  23 juni 2023 op Google

 • review

  Ik heb twee keer een boek laten drukken bij Probook. De kwaliteit van het product en de service van Probook scoren bij mij uitermate hoog.
  Ik kan een ieder aanraden zijn boek in welke oplage dan ook te laten verzorgen door de professionals van Probook.


  Yves Vermeulen
  14 juni 2023 op Google

 • review

  Fijne partij om mee samen te werken


  Ed Goselink
  10 mei 2023 op Google

 • review

  Probook is zeer hulpvaardig en heeft mijn boek vakkundig en op tijd gedrukt. Een goede prijs/kwaliteitverhouding maken compleet dat ik Probook aanbeveel. Dank jullie wel voor jullie ondersteuning.


  Wim Leenders
  28 maart 2023 op Google

 • review

  Op dit moment ligt mijn partner op de bank het boek over haar opa te lezen. Ze is wild enthousiast en leest dingen die ze nog niet wist. Ze heeft haar opa namelijk nooit gekend. Uit het archief van haar vader heb ik veel kunnen vinden over haar opa en in het boek verwerkt dat ik op haar recente verjaardag kon overhandigen. Dit is mijn tweede boek dat ik door Probook heb laten drukken. En… ik ben zeer tevreden met de helpende hand van Probook en het mooie drukwerk in hardcover. Ook de snelheid van drukken en leveren is uitstekend. Momenteel liggen er nog twee boeken in concept klaar en ook deze laat ik weer door Probook verzorgen.


  Harri Wolkers
  5 maart 2023 op Facebook

Heb je een vraag over het maken van je eigen boek?
Veel- gestelde vragen