Wie is wie

Voor de schermen kun je vier personen tegen komen, namelijk Ruben, Anastasia, Michelle of Izo.
Maar wie zijn dat toch? Graag stellen we ons even aan je voor.

 

Izo

Izo

Izo is directeur en mede eigenaar van Probook en is tevens aanspreekpunt voor de zakelijke markt. Je zou hem ook tegen kunnen komen op een beurs.

Ruben Stoel

Ruben

Ruben denkt graag met je mee over de perfecte uitvoering voor jouw boek en maakt een scherpe prijs voor je. Met alle vragen kun je bij hem terecht.

Anastasia

Anastasia beatwoord al jouw vragen en zorgt dat jij een mooi boek krijgt! Zij verwerkt de bestellingen en begeleidt de productie.

Michelle van Deuveren

Michelle

Het schrijven van blogs of nieuwsbrieven, ontwerpen van de online designsoftware, maken van templates of handleidingen, Michelle is van alle markten thuis.

Izo Hoytink

Izo HoytinkTijdens mijn opleiding liep ik stage bij een boekendrukker. Ik denk dat daar mijn liefde voor boeken is ontstaan. Ik heb in verschillende facetten van de grafische industrie gezeten, veel aan de kant van de drukkers. Toen ik in contact kwam met Probook, was ik heel erg enthousiast en kwam de liefde voor boeken weer naar boven. Ik ben begin 2019 ingestapt bij Probook als aandeelhouder en ben de leiding gaan geven aan het team van Probook.

Samen met mijn collega’s ben ik bezig om de klantreis naar een eigen uitgave zo leuk en soepel mogelijk te maken. Dagelijks maken wij de mooiste producties, van mooi verzorgde softcovers tot schitterend uitgevoerde hardcovers, allemaal met zorg gedrukt en gebonden. Ik word er blij van wanneer ik zie hoe boekenmakers hun creatie, waarvan wij boeken hebben gemaakt, bij ons komen halen en met voldoening hun werk terugzien in gebonden vorm.

Ruben Stoel

Ruben StoelToen ik klein was tekende en schreef ik mijn eigen strips en verhalen. Het is dan ook niet zo raar dat ik in de grafische industrie terecht ben gekomen. Na twee opleidingen op het Grafisch Lyceum in Utrecht kwam ik bij een kleine drukkerij terecht. Hier was ik veelal bezig met briefpapier, geboortekaartjes en klein drukwerk, `zoals ze dat vroeger deden`.

In mijn vrije tijd heb ik, na jaren schrijven, in 2015 mijn eigen boek uitgebracht in eigen beheer. De ervaring was erg leuk, maar door mijn werk in de grafische industrie keek ik er anders naar. Net zoals een dokter een slechte patiënt is, zag ik dingen die ik zelf anders zou doen. Dat heeft er uiteindelijk ook voor gezorgd dat ik ben gaan werken in de boeken branche.

Ik ben begonnen in de markt van proefschriften. Ik kreeg mensen aan de lijn die hun document, na jaren werk, tot een boek wilde laten ‘omtoveren’. Ik deed de vormgeving en de begeleiding van de proefschriften. Het vormgeven van boeken verdween bij mij al snel naar de achtergrond, want ik merkte dat ik het contact en de begeleiding veel leuker vond. Het directe contact met de mensen en daarna het plannen en begeleiden van de productie. Dat is wat ik nu bij Probook mag doen. Mensen, grafisch, plannen, dat is hetgeen wat ik leuk vind.

Anastasia Krylova

Al van jongs af aan zat ik met mijn neus in de boeken. Als ik niet tekende dan was ik wel verhalen aan het lezen of zelf aan het schrijven. Dat heeft ertoe geleid dat ik uiteindelijk afstudeerde aan de opleiding Comic Design. Daar kwam ik er ook achter dat er meer komt kijken bij boeken maken dan je in de eerste instantie denkt. Want formaat, papier, omslag, etc. hebben allemaal invloed op de leeservaring van een boek. In mijn vrije tijd ben ik nog altijd bezig met het schrijven en tekenen van mijn eigen verhalen. Van traditioneel lino drukken tot digitaal tekenen, abstract tot kinderboeken illustraties, ik vind het allemaal leuk om te doen. Deze verhalen heb ik ook tot fysieke boeken gebundeld.

Ik vind het leuk om contact met klanten te hebben, de bestellingen te begeleiden en ervoor te zorgen dat het boek mooi gebonden wordt. Door mijn persoonlijke ervaringen hoop ik net dat beetje extra toe te kunnen voegen.

Michelle van Deuveren

Michelle van DeuverenIk ben na mijn marketingstudie direct bij Probook gaan werken, dit was in 2015. Ik zit hier helemaal op mijn plek en ben dus ook van plan nog vele jaren te blijven. In het verleden heb ik mij bezig gehouden met vele verschillende dingen zoals bijvoorbeeld de orderbegeleiding en het opmaken van boeken. Momenteel hou ik mij voornamelijk nog bezig met de marketing, in de breedste zin van het woord. Ik schrijf de nieuwsbrieven, maak berichten en foto’s/video’s voor social media en maak alle kaartjes en flyers. Ook de handleidingen en templates zijn gemaakt door mij en ben ik degene die de informatie en blogs op onze site schrijft. En lekker veelzijdige job dus!

Het creatief bezig zijn is hetgeen wat ik het leukste vind, en wat goed bij mij past. In mijn vrije tijd zie je dit ook terug, schilderen, fotograferen, snijplotteren, noem het maar op… Als het maar wat creativiteit vraagt, vind ik het leuk om te doen.

Wat ik zo leuk vind aan Probook? We maken fantastisch mooie boeken, en daar mogen wij aan bijdragen. Er komt zoveel voorbij, zowel qua vormgeving als verhalen. Hoe mooi is het dat je iemand kan helpen die al jaren bezig is met het schrijven van het boek. De reacties geven je gewoon een goed gevoel. En zeg nou zelf… wie gaat er nou koffie verkopen, als je geen koffie lust? Ik lust in ieder geval geen koffie, maar ik ben wel gek op boeken.

Het Probook team

Izo, Ruben, Anastasia en Michelle kun je aan de voorkant tegenkomen, maar er werken natuurlijk meer mensen om jouw boek te produceren. Met zorg, focus en vakmanschap maakt het gehele team van Probook van jouw verhaal een prachtig boek.

Team Probook

Op de foto zie je het -bijna complete- team van Libertas Pascal (ons zusterbedrijf) en Probook.

Zij gingen je voor


 • review

  Voor het bestellen van mijn boek had ik nog een aantal vragen, hierop hebben ze snel kunnen antwoorden en mij verder geholpen. Mijn boek kwam in perfecte staat aan en de beeldkwaliteit ziet er zeer goed uit!

  Als ik opnieuw een boek ontwerp, zal ik zeker opnieuw hier bestellen.


  Colin Hallaert
  4 juni 2024 op Google

 • review

  Vorige week kreeg ik een setje boeken geleverd waar ik samen met de mensen van Probook aan heb gewerkt. Ik had de opmaakt gemaakt met Scribus, een opensource programma, dat niet door ProBook werd ondersteund. Desondanks mag het resultaat gezien worden. De samenwerking verliep plezierig en ik was blij met het geduld van hun kant.


  Marli Falize
  27 mei 2024 op Google

 • review

  Vandaag zijn de studiegidsen binnengekomen voor de komende WFA studiereis naar de Ardennen van 8-11 mei 2024. De gids van 240 pagina’s is digitaal gedrukt bij Probook in Utrecht en ziet er weer prachtig uit. Op de website van Probook kun je heel eenvoudig een offerte laten maken voor jouw boek met al je wensen wat betreft uitvoering.


  Marius van Leeuwen
  10 april 2024 op Google

 • review

  Probook maakt 100% waar wat in de naam is opgenomen: “PRO”. Heldere, eerlijke communicatie, goed advies, hands-on hulp bij bv omslag, leveren volgens afspraak, prijs die voor zoveel vakkennis zeer gunstig is. Kortom, al weer het volgende boek aan het bedenken zodat we weer zaken kunnen doen! Dank je wel boekliefhebbers!


  Jan Willem den Oudsten
  8 april 2024 op Google

 • review

  Samenwerking met Probook was fantastisch! Ze maken het voor iedereen mogelijk om zelf een mooi boek samen te stellen, aan de hand van duidelijke richtlijnen en templates. Ook organiseren ze leuke en leerzame workshops!
  Ik ben heel erg tevreden met het resultaat: een boek vol herinneringen om door te geven aan mijn kinderen en kleinkinderen.


  Marian Schalk
  18 maart 2024 op Google

 • review

   

   

  Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten? Dat kan door op onderstaande links te klikken.

  Google

  Facebook


 • review

  Onlangs voor werk een aantal boekjes besteld. Contact met Probook was heel fijn, snelle levering en een super eindresultaat!


  Emilie Tielemans
  19 februari 2024 op Facebook

 • review

  …Een boek dat ik door Probook in een kleine oplage liet drukken. Omdat het eerste boek maar een deel van het archief behandelde, ben ik doorgegaan met onderzoek. Mede door de uitstekende kwaliteit van het eerste afgeleverde boek, heeft dit in drie jaar tijd geresulteerd in een viertal boeken. In z’n totaliteit bijna 1000 bladzijden. Steeds de omslag en het drukwerk door Probook laten doen. Het binnenwerk opgemaakt in Word leverde ik zelf aan in PDF-formaat; voor de omslag gaf Ik de specificaties door. De goede samenwerking met Probook een het uiteindelijke resultaat getuigt van uitstekende kwaliteit. Kortom: deskundig, professioneel, behulpzaam.


  Harri Wolkers
  12 februari 2024 op Google

 • review

  Probook heeft weer geweldig werk afgeleverd. Ook mijn 2de boek met vliegtuigtekeningen is erg mooi gedrukt. Daarnaast kon ik met vragen uiteraard bij ze terecht om het boek te maken zoals ik het graag wilde. Professioneel, vakkundig en altijd bereid om te helpen. Klasse.


  Paul Imhoff
  6 februari 2024 op Google

 • review

  Fijn bedrijf om mee samen te werken, denken met je mee, erg flexibel en goede service. Boekwerk “Herenstraat” zag er ook weer super uit Jubels – Smart printing, since 1902.


  Diana van Laarhoven
  23 januari 2024 op Facebook

Heb je een vraag over het maken van je eigen boek?
Veel- gestelde vragen