Biografie schrijven en drukken

Wil je jouw leven of het levensverhaal van iemand anders vastleggen in boekvorm? Binnen enkele stappen laat je van jouw eigen levensverhaal in Word (of ander programma) een gedrukte (auto)biografie maken. Bijvoorbeeld een genaaide hardcover, zodat jouw eigen biografie generatieslang mee gaat.

Wil je een klein levensboek, een uitgebreide autobiografie op groot formaat, één exemplaar voor jezelf of meerdere boeken om te verspreiden? Alles is mogelijk! Wanneer je meerdere boeken besteld, wordt de prijs ook nog eens een stuk lager. Je kunt jouw boek maken vanaf 24 pagina’s tot wel 700 pagina’s!

Genaaid gebonden
Vanaf 1 exemplaar
Hardcover
Verschillende papiersoorten
Mooie extra’s mogelijk
Tot wel 700 pagina’s

Een biografie met een duurzame kwaliteit!

Jouw autobiografie drukken we op het door jouw gekozen papiersoort. Met een harde kaft is je boek helemaal af. Kies zelf welk omslag je wilt; met een matte of glanzende fotocover, linnen of kunstleer. Wil je jouw boek net dat beetje extra geven? Kies dan voor een gouden of zilveren bedrukking op het omslag, een kapitaalbandje of een leeslintje, zo maak je jouw boek extra luxe! We raden aan om een genaaid gebonden hardcover te laten maken, zo kan jouw levensverhaal door vele generaties gelezen worden.

Veel gebruikte formaten voor een biografie:
148 x 210 mm | staand
170 x 240 mm | staand
210 x 297 mm | staand
Wil je een ander formaat boek? Geen probleem, je kunt jouw eigen formaat kiezen.

Jouw autobiografie schrijven

Jouw biografie schrijven in Word of InDesign

Je kunt jouw boek schrijven in een grafisch programma zoals InDesign, maar ook in bijvoorbeeld Word. Ga je jouw biografie schrijven in Word of InDesign? Gebruik dan onze templates en handleiding. Als je gelijk in een template begint, staat alles al gelijk goed en heb je achteraf geen extra werk. Heb je jouw tekst al geschreven? Dan kan je de handleiding gebruiken om alles drukklaar te maken binnen Word of InDesign.

Jouw biografie schrijven in de Probook software

Heb je een biografie bestaande uit korte verhalen / anekdotes of heel veel afbeeldingen (meer afbeeldingen dan tekst)? Dan raden we aan om onze boekensoftware te gebruiken. De software is zeer makkelijk te gebruiken voor korte stukken tekst (niet voor lange doorlopende teksten) en afbeeldingen zijn makkelijker te plaatsen dan in Word. In de software staan mooie opgemaakte pagina’s voor je klaar, waarmee je jouw biografie nog mooier maakt. De software is makkelijk werken, je hoeft zelf bijvoorbeeld geen afmetingen van het document in te stellen. De software is alleen niet geschikt voor lange doorlopende teksten en de mogelijkheden betreft de uitvoering zijn minder. Lees hier snel verder over de software van Probook.

Zo maken wij jouw boek

Jouw biografie laten schrijven

Ben je zelf niet zo gedreven in het schrijven van boeken en wil je het wel professioneel aanpakken? Laat jouw boek schrijven door een ervaren levensboekenschrijver. Een levensboekenschrijver is gespecialiseerd in het in kaart brengen van jouw leven en dit vervolgens te vertalen naar een boek. Wij van Probook drukken alleen boeken, maar wij hebben wel connecties met levensboekenschrijvers. Wij verwijzen je dus graag door en dan zien we je graag terug voor het drukken van het boek! Kijk snel verder of er een goede partner voor jou bij zit. 

Om te bestellen of om jouw prijs te kunnen berekenen moet je ingelogd zijn

Inloggen

Zij gingen je voor


 • review

  Op dit moment ligt mijn partner op de bank het boek over haar opa te lezen. Ze is wild enthousiast en leest dingen die ze nog niet wist. Ze heeft haar opa namelijk nooit gekend. Uit het archief van haar vader heb ik veel kunnen vinden over haar opa en in het boek verwerkt dat ik op haar recente verjaardag kon overhandigen. Dit is mijn tweede boek dat ik door Probook heb laten drukken. En… ik ben zeer tevreden met de helpende hand van Probook en het mooie drukwerk in hardcover. Ook de snelheid van drukken en leveren is uitstekend. Momenteel liggen er nog twee boeken in concept klaar en ook deze laat ik weer door Probook verzorgen.


  Harri Wolkers
  5 maart 2023 op Facebook

 • review

  Na mijn eerste luxe boek van een tijdje geleden heb ik van mijn fotojaar 2021 een prachtig boek laten maken. Het had in eerste instantie wat voeten in de aarde, mn door software, maar het eindresultaat was weer prachtig. de kwaliteit van de prints is top. dus ik ben er heel blij mee.


  Ben Ernst
  22 januari 2023 op Facebook

 • review

  Op de ouderwetse manier stuurde ik mijn script in losse vellen, dit was geen probleem al heeft het zijn beperkingen. Veel is mogelijk in overleg. Thans al weer mijn 2e boek ontvangen, mooi uitgevoerd ben dan ook zeer tevreden. Aldus voor iedere schrijver zeer aan te bevelen.


  J. Koorn
  14 januari 2023 op Google

 • review

  Wat heb ik afgelopen week mogen genieten van onze kinderen toen ze hun kado ontvingen. Alle drie kregen ze een mooi luxe boek met een linnen kaft voor elk een andere kleur bedrukt met gouden letters. Probook heeft aan al mijn wensen voldaan.(dat waren er nogal wat) de begeleiding was persoonlijk en ik kreeg adviezen waar ik wat mee kon. Als leek heb ik een bijzonder mooi boek kunnen maken voor ons nageslacht. een kleine oplage van slechts 4 uitgaven. alle 4 anders. Het maakt voor Probook niks uit. Daarvoor ben ik hen bijzonder dankbaar. Ik kan nu aan iedereen verkondigen waar ik dat mooie boek heb laten drukken. Bij Probook.nl. Hartelijk dank. Janny Pijl.


  Janny Pijl
  2 januari 2023 op Facebook

 • review

  …Ik besloot een aantal gedichten te bundelen en in boekvorm te laten drukken door Probook. Met een fantastisch resultaat. Hoewel het geen Sinterklaasgedichten waren werd pakjesavond mede hierdoor een groot succes. Ondertussen heb ik alweer een nieuwe “boeking” ingestuurd. Ditmaal over vijf generaties voorouders van mijn dochters. Mijn verwachtingen zijn hoog gespannen nu ik gezien heb waartoe Probook allemaal in staat is. Dat het hier niet bij zal blijven staat voor mij vast. Er staat alweer een derde project klaar; een kinderverhaal dat ik zelf geschreven en geïllustreerd heb. “ De koning van Ambuland” . Met pensioen gaan is echt leuk. Dankjewel Probook.


  Frank Duden
  13 december 2022 op Facebook

 • review

  Fantastisch eindresultaat!


  Robin Verbraeken
  25 november 2022 op Google

 • review

   

   

  Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten? Dat kan door op onderstaande links te klikken.

  Google

  Facebook


 • review

  Het was een uitdaging om mijn eigen gedichtenbundel te maken. Met behulp van het programma van PROBOOK en de persoonlijke [telefonische] assistentie van de medewerkers, is het een héél mooi boek geworden, ik ben superblij én trots.


  Annelies Bant
  27 november 2022 op Google

 • review

  Onlangs weer 30 exemplaren van mijn boek over Oud Mathenesse, de wijk van mijn jeugd, bijbesteld. Zoals ook de vorige keer was het weer prima verzorgd, was de service uitstekend en kan ik met trots het boek verkopen aan andere mensen die herinneringen aan deze wijk in Rotterdam hebben.


  Elly visser-smit
  13 november 2022 op Google

 • review

  Inmiddels heb ik voor mijn biografiebureau “Dit is je leven” al vele biografieën laten drukken door Probook. Omdat ik het essentieel vind dat de boeken van topkwaliteit zijn en decennialang meegaan en mooi blijven, zodat ook de achterkleinkinderen van de hoofdpersoon er nog van kunnen genieten.


  Edwin Gitsels
  22 oktober 2022 op Google

Heb je een vraag over het maken van je eigen boek?
Veel- gestelde vragen