Privacyverklaring

Privacyverklaring

Probook hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacyverklaring willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Wij doen er alles aan om uw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. Probook houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dit brengt met zich mee dat wij in ieder geval:

  • Uw persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt, deze doelen en type persoonsgegevens zijn beschreven in deze Privacyverklaring;
  • Verwerking van uw persoonsgegevens beperkt is tot enkel die gegevens welke minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
  • Vragen om uw uitdrukkelijke toestemming als wij deze nodig hebben voor de verwerking van uw persoonsgegevens;
  • Passende technische en organisatorische maatregelen hebben genomen zodat de beveiliging van uw persoonsgegevens gewaarborgd is;
  • Geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt;
  • Op de hoogte zijn van uw rechten omtrent uw persoonsgegevens, u hierop willen wijzen en deze respecteren.

U kunt gegevens op verschillende wijzen met ons delen, waaronder:

  • Via onze website / webshop / applicaties / gekoppelde systemen:
    • Oplossingen op (onderdelen) van www.probook.nl
    • De genoemde websites kunnen persoonsgegevens over u verwerken, doordat u (door middel van bezoek, contactformulier of registratie) gebruik maakt van de diensten die worden geboden en gegevens achterlaat (uw IP-adres en bezoekgedrag). U dient zich ervan bewust te zijn dat wij niet verantwoordelijk zijn voor de privacyverklaring van andere sites/apps, die via een link op onze website(s) bereikbaar zijn.
    • Op onze website maken wij gebruik van cookies. Lees hier meer over ons gebruik van cookies.
  • Via e-mail
  • Via telefonisch contact
  • Door brief of achterlaten van uw visitekaartje
  • Specifieke formulieren waarmee wij informatie vergaren, waarin wij u informeren over het doel van de informatieverzameling.

Als Probook zijn wij verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Indien u na het doornemen van ons Privacyverklaring, of in algemenere zin, vragen heeft hierover of contact met ons wenst op te nemen kan dit via de contactgegevens onder aan dit document.

Verwerking van persoonsgegevens van klanten of leveranciers

Persoonsgegevens van klanten of leveranciers worden door Probook verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

  • Administratieve doeleinden;
  • Communicatie over de opdracht en/of uitnodigingen;
  • Het uitvoering geven aan of het uitgeven van een opdracht ter realisatie van (geïndividualiseerd) drukwerk en/of bezorging op adres.
  • Het doorvoeren van verbeteringen in de processen van onze organisatie.

Grondslag voor deze persoonsgegevens is:

  • De overeengekomen opdracht.

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan Probook de volgende persoonsgegevens van u vragen:

  • Naam/ voorletters/ tussenvoegsel
  • Adres
  • Postcode
  • Plaats
  • Provincie
  • Land
  • Woonplaats
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Website
  • Geslacht
  • Geboortedatum
  • Geboorteplaats
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Instagram
  • Werkzaam bij organisatie
  • KvK-nummer
  • BTW-nummer
  • Bankrekeningnummer
  • Inloggegevens (gebruikersnaam, indien u onze online applicaties gebruikt).

Wanneer wij een opdracht van onze klanten ontvangen, zijn we de Verwerker van persoonsgegevens. Deze gegevens kunnen variabel zijn en aangezien wij niet Verantwoordelijk zijn, zijn deze ook voor ons niet op voorhand te voorspellen. Deze gegevens behandelen wij zoals door ons opgedragen door onze klant in een verwerkersovereenkomst. Indien u vragen heeft over dit soort gegevens, kunt zich het beste wenden tot de originele partij die uw gegevens vergaard heeft (de Verantwoordelijke).

De persoonsgegevens van onze klanten en leveranciers waar wij Verantwoordelijk voor zijn, worden door Probook opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en) voor de periode:

  • Gedurende de looptijd van de overeenkomst, daarna totdat u ons tot verwijdering verzoekt in ons relatiebeheersysteem en in de financiële administratie (voor minimaal 7 jaar).
  • Wij willen er op wijzen dat uw e-mail adres wellicht informatie kan bevatten over uw politieke voorkeur, geloofsovertuiging of een ander bijzonder kenmerk.

Verwerking van persoonsgegevens van nieuwsbrief abonnees

Persoonsgegevens van nieuwsbrief abonnees worden door Probook verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

  • Het informeren van de persoon d.m.v. nieuwsuitingen.

Grondslag voor deze persoonsgegevens is:

  • Het inschrijving formulier Nieuwsbrief;

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan Probook de volgende persoonsgegevens van u vragen:

  • Voornaam;
  • Tussenvoegsel;
  • Achternaam;
  • E-mailadres.

Uw persoonsgegevens worden door Probook opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en) voor de periode:

  • Gedurende de periode dat men aangemeld is.

 

Verwerking van persoonsgegevens van prospect, stakeholder-/lobbycontacten en/of geïnteresseerde

Persoonsgegevens van prospect, stakeholder-/lobbycontacten en/of geïnteresseerde worden door Probook verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

  • Informatieverstrekking in de vorm van nieuwsbrieven en/of gerichte contacten.
  • Het doorvoeren van verbeteringen in de strategie of processen van onze organisatie.

Grondslag voor deze persoonsgegevens is:

  • Mondelinge toestemming, afgifte visitekaartje, akkoord met onze cookie policy op onze website en het contactformulier en de mogelijkheden tot registratie in onze webapplicaties, en/of via koppeling op LinkedIn.

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan Probook de volgende persoonsgegevens van u vragen:

  • Naam/voorletters/ tussenvoegsel
  • Adres
  • Postcode
  • Plaats
  • Provincie
  • Land
  • Woonplaats
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Website
  • Geslacht
  • Geboortedatum
  • Geboorteplaats
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Instagram
  • Werkzaam bij organisatie
  • Bankrekeningnummer

Uw persoonsgegevens worden door Probook opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en) voor de periode:

  • Gedurende de periode dat men gezien wordt als een prospect, stakeholder-/lobbycontacten en/of geïnteresseerde. In de praktijk is dit totdat u ons tot verwijdering verzoekt.

Verstrekking aan derden

De gegevens die u aan ons geeft kunnen wij aan derde partijen verstrekken indien dit noodzakelijk is voor uitvoering van de hierboven beschreven doeleinden.

Zo maken wij gebruik van een derde partij voor:

  • Het verzorgen van de hosting en het beheer van onze online-, web- of cloudoplossingen;
  • Technische ondersteuning bij de gegevensverwerking van onze inhouse ICT-toepassingen;
  • Analyse van het gedrag van bezoekers (Google Analytics, Google Ads)
  • (Sub)verwerkers voor de realisatie van opdrachten t.b.v. (geïndividualiseerd) drukwerk en/of bezorging;
  • Salarisadministratie;
  • Organisaties ten behoeve van verzuim en re-integratie;
  • Verzekeraars;
  • Het verzorgen van de (financiële) administratie / onze accountant;
  • Het verzorgen van nieuwsbrieven en uitnodigingen.

Wij geven nooit persoonsgegevens door aan andere partijen waarmee we geen verwerkersovereenkomst hebben afgesloten. Met deze partijen (verwerkers) maken wij hierin uiteraard de nodige afspraken om de beveiliging van uw persoonsgegevens te waarborgen. Verder zullen wij de door uw verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstrekken, tenzij dit wettelijk verplicht en toegestaan is. Een voorbeeld hiervan is dat de politie in het kader van een onderzoek gegevens bij ons opvraagt. In een dergelijk geval dienen wij medewerking te verlenen en zijn dan ook verplicht deze gegevens af te geven. Tevens kunnen wij persoonsgegevens delen met derden indien u ons hier schriftelijk toestemming voor geeft.

SSL certificaat

Voor de bescherming van uw persoonlijke gegevens zijn privacygevoelige delen van de website van Probook beveiligd met een uitgebreid SSL (Secure Socket Layer) certificaat. Dankzij SSL worden alle persoonlijke gegevens versleuteld, en dus onleesbaar voor derden, over het internet verstuurd. Dit SSL certificaat controleert ook of de verbinding tussen uw browser en onze server niet onderweg wordt omgeleid naar een andere server, bijvoorbeeld een server die in handen is van criminelen. Wanneer dit het geval lijkt te zijn, zal de SSL-beveiliging via uw browser een waarschuwing geven dat het SSL certificaat van onze website die u probeert te benaderen niet toebehoort aan de server die daadwerkelijk bezocht wordt.
Een SSL-verbinding is te herkennen aan de url in de webbrowser, die begint met https in plaats van http en wordt automatisch geactiveerd. Als je meer informatie wilt over het certificaat, kan je op het slotje klikken links in de browserbalk.

Binnen de EU

Wij verstrekken geen persoonsgegevens aan partijen welke gevestigd zijn buiten de EU.

Minderjarigen

Wij verwerken enkel en alleen persoonsgegevens van minderjarigen (personen jongen dan 16 jaar) indien daarvoor schriftelijke toestemming is gegeven door de ouder, verzorger of wettelijke vertegenwoordiger.

Bewaartermijn

Probook bewaart persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor deze zijn verstrekt dan wel op grond van de wet is vereist.

Beveiliging

Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om persoonsgegevens van u te beschermen tegen onrechtmatige verwerking, zo hebben we bijvoorbeeld de volgende maatregelen genomen;

  • Alle personen die namens Probook van uw gegevens kennis kunnen nemen, zijn gehouden aan geheimhouding daarvan;
  • We hanteren een gebruikersnaam en wachtwoordbeleid op al onze systemen;
  • We pseudonimiseren en zorgen voor de encryptie van persoonsgegevens als daar aanleiding toe is;
  • Zo passen wij https en ftp(s) toe bij onze website(s) en webapplicatie(s);
  • Wij maken back-ups van de persoonsgegevens om deze te kunnen herstellen bij fysieke of technische incidenten;
  • We testen en evalueren regelmatig onze maatregelen;
  • Onze medewerkers zijn geïnformeerd over het belang van de bescherming van persoonsgegevens.

Rechten omtrent uw gegevens

U heeft recht op inzage, rectificatie of verwijdering van de persoonsgegeven welke wij van u ontvangen hebben. Tevens kunt u bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens (of een deel hiervan) door ons of door één van onze verwerkers. Ook heeft u het recht om de door u verstrekte gegevens door ons te laten overdragen aan uzelf of in opdracht van u direct aan een andere partij. Wij kunnen u vragen om u te legitimeren voordat wij gehoor kunnen geven aan voornoemde verzoeken.

Mogen wij uw persoonsgegevens verwerken op basis van een door u gegeven toestemming hiertoe, dan heeft u altijd het recht deze toestemming in te trekken.

Klachten

Mocht u een klacht hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens dan vragen wij u hierover direct contact met ons op te nemen. Komen wij er samen met u niet uit dan vinden wij dit natuurlijk erg vervelend. U heeft altijd het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, dit is de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacybescherming.

Vragen

Als u naar aanleiding van onze Privacyverklaring nog vragen of opmerkingen heeft, neem dan contact met ons op.

Contactgegevens

Probook
Amsterdamsestraatweg 656d
3555 HX Utrecht
info@probook.nl

  • Space

    Probook heeft mijn verwachting overtroffen. Wat een mooie kwaliteit terwijl de gebruikte illustraties eigenlijk niet zo geweldig waren is het eindresultaat toch prachtig geworden.


    Ben Verleg
    17 mei 2022 op Google

  • Space

    Wederom het zoveelste boek bij Probook laten drukken. Fijn dat ze over je schouder meekijken en de kwaliteit is subliem.


    Mark van den Broek
    16 mei 2022 op Google

  • Space

    Ik heb nu 3 boeken besteld bij probook. De laatste twee zijn dagboeken van mijn zwangerschappen en kraamtijd. Ik ben er zo ontzettend blij mee, het zich prachtige herinneringen! Probook is heel welwillend om te helpen als je ergens niet uitkomt en ik raad iedereen de bestandscontrole aan. Voor die paar euro halen ze er belangrijke fouten uit.


    Lisette Wesselman
    9 april 2022 op Google

  • Space

    Vriendelijke klantenservice, het boek dat ik besteld was kwam niet goed binnen. Kosteloos hermaakt


    Ciska de hoop
    6 april 2022 op Google

  • Space

    Voor de tweede keer een boekje laten drukken bij Probook en naar volle tevredenheid! Ditmaal gekozen voor een A5 formaat met linnen kaft en met heel mooi resultaat! Het overzichtelijke keuzemenu en uploaden maakt de keuze Probook aantrekkelijk. Dank!


    Derk Jordaan
    20 maart 2022 op Google

  • Space

    Probook heeft vakwerk geleverd bij de productie van een herinneringsboek voor mijn echtgenote die recent 25 jaar tekenlerares was. Het boek bevat niet alleen anekdotes van leerlingen maar ook foto’s van werk van haar leerlingen en haar zelf. Het geheel is prachtig geworden en een feest om in te kijken.


    Ton van der Pijl
    15 maart 2022 op Google

  • Space

    Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten? Dat kan door op onderstaande links te klikken.

    Google

    Facebook



  • Space

    … Op de website van ProBook staat duidelijke informatie over alle drukopties en het aanleveren van bestanden. Dat ging erg makkelijk. Maar ProBook denkt waar nodig met je mee. Zo wezen ze mij op twee foutjes die ik over het hoofd had gezien. Ik heb meerdere exemplaren laten drukken waardoor het goed betaalbaar was. Het is een prachtig boek geworden van zeer goede kwaliteit. Mijn opa en de rest van de familie zijn jullie erg dankbaar. En ik natuurlijk ook. 🙂


    Iris
    6 maart 2022 op Google

  • Space

    Expressions of a lifetime’ is het derde boek dat ik door Probook heb laten drukken. En ook nu weer werd een prima service geboden en is het drukwerk van topkwaliteit. De foto’s van mijn schilderijen en tekeningen zijn prachtig afgedrukt. Kortom deze catalogus van mijn werk is schitterend uitgevoerd. Chapeau! Ik kan Probook van harte aanbevelen aan iedereen die een boek wil publiceren.


    Marisca Bruinooge
    1 maart 2022 op Google

  • Space

    Werkboeken voor mijn online cursus bij Probook besteld. De kwaliteit is prachtig en de bestelling was prima afgehandeld. En ook nog tegen een mooie prijs. Aanrader dus.


    Nel Kes
    19 februari 2022 op Google

  • Space

    Al jaren is PROBOOK mijn vaste boekdrukker. Zij maken heel mooie boeken. Heel belangrijk voor mij als boekenmaker en uitgever is dat PROBOOK een van de weinige drukkers is die gewoon terugpraten en waar je mee kan overleggen.


    Willem Giezeman
    14 februari 2022 op Google

  • Space

    Voor de eerste keer een boek geschreven. Na het eerste boek was ik zo enthousiast over de kwaliteit van het boek, de mooie foto’s dat ik heb besloten om meerdere boeken bij Probook te laten drukken. We hadden wat problemen met het maken van de kaft. Gelukkig heeft probook mij daarbij uitstekend geholpen. Van mij krijgen zij een dikke pluim!! Top gedaan. Ella Belt


    Jos Belt
    23 januari 2022 op Google

  • Space

    Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten? Dat kan door op onderstaande links te klikken.

    Google

    Facebook



  • Space

    Alweer super snel geleverd en prima kwaliteit! Heel blij mee.


    Nicole Dus
    19 januari 2022 op Google

  • Space

    Ik heb tot nu toe drie maal boeken besteld bij Probook. De laatste keer sloeg mr Murphy, je weet wel van die wet, toe. Ik moet zeggen dat Probook zich heeft ingespannen om de zaak weer in orde te krijgen. Over de kwaliteit kan ik niet anders dan lovend zijn. Het bedrijf komt bij mij over als professioneel, trots om een ambachtelijk goed product te leveren, en daarvoor zo nodig die extra mijl te gaan. Een volgende bestelling plaats ik zonder aarzelen weer bij dit bedrijf.


    Jan van Bolhuis
    17 januari 2022 op Facebook

  • Space

    vorige week de bestelde boeken van Probook binnen gekregen. De boeken zien er prima uit, alleen zijn de foto’s iets fletser dan ik gewend was bij de vorige druk van een drukkerij in Meppel. Maar als je de verschillende drukken niet naast elkaar legt zie je het niet. De uitvoering is perfect en het rode leeslint maakt het een mooie uitgave omdat de steunkleur op de omslag ook rood is. Als ik weer iets maak dan is Probook een uitstekende partner om het te drukken.


    Elly Visser-Smit
    13 januari 2022 op Facebook

  • Space

    Net een nabestelling ontvangen van de door mij geschreven familiegeschiedenis: reis door het verleden. Ik ben zeer tevreden, probook helpt je snel als je even iets niet weet en levert snel en goed verpakt de bestelling af! Ik ben al bezig met mijn volgende boek! Alle lof voor probook!


    Marlies Landman
    11 januari 2022 op Google

  • Space

    Onlangs mijn derde vakantieverslag bij Probook laten drukken. Ondanks de Kerstdrukte en IT-problemen bij Probook is het ze gelukt in korte tijd het boek te drukken. Daarnaast ook nog tijd voor prima persoonlijke service en het bieden van hulp om de omslag te verbeteren. Op naar het volgende boek!


    Ed Vos
    21 december 2021 op Google

  • Space

    Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten? Dat kan door op onderstaande links te klikken.

    Google

    Facebook



  • Space

    Net de boeken binnengekregen en het is boven verwachting, ziet er heel mooi uit. Ook de kwaliteit van de foto’s is prima. Was wel spannend want ik had geen tijd meer om een proefboek te laten maken. Ziet er zeer professioneel uit, ben er blij mee. Ik hoop mijn familie ook.


    Gerard Boerkamp
    20 december 2021 op Facebook

  • Space

    Net de boeken binnengekregen en het is boven verwachting, ziet er heel mooi uit. Ook de kwaliteit van de foto’s is prima. Was wel spannend want ik had geen tijd meer om een proefboek te laten maken. Ziet er zeer professioneel uit, ben er blij mee. Ik hoop mijn familie ook.


    GMB13847
    18 december 2021 op Google

  • Space

    Ondanks wat problemen met de communicatie wederzijds, heeft Probook me weer 5 boeken geleverd van uitstekende kwaliteit. In totaal heb ik nu 22 boeken bij Probook laten drukken en de prijs / kwaliteitsverhouding is prima. Een aanrader voor iedereen die een eigen boek, een reisverhaal of een genealogie voor klein of groot publiek wil maken.


    Norbert Lammers
    1 december 2021 op Google

  • Space

    Mooi boek ontvangen voor onze winkel Crea-Fleur Groenwereld van Afscheid met Bloemen gedrukt door Probooks. Zit er top uit.


    Jeroen van den Berg
    23 november 2021 op Google

  • Space

    Vandaag boeken ontvangen en het ziet er, net als bij de voorgaande boekproducties bij Probook, helemaal goed uit. Heldere kleuren, goed drukwerk, mooi gebonden. En de hulp (het nakijken van de bestanden) was geweldig!


    Storm Stufkens
    15 november 2021 op Google

  • Space

    Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten? Dat kan door op onderstaande links te klikken.

    Google

    Facebook



  • Space

    Na een aantal ‘gewone’ boeken heb ik dit keer gekozen voor een fotoboek van Probook voor mijn vakantie verslag. Perfecte kwaliteit ook van de foto’s op paginaformaat (30 x30) en vele malen goedkoper dan de grote aanbieders van de ‘echte’ fotoboeken. Voor het vullen de tekstblokken heb je wel een goede leesbril nodig. De tekst die je schrijft blijft wat klein in beeld. Misschien kan dat worden opgelost?


    Arie de Muij
    4 november 2021 op Google

  • Space

    Na hele tijd weer een vakantieverslag gemaakt te hebben weer eens laten afdrukken door probook Was weer op super mooi papier en exact zoals het mijn bedoeling was afgewerkt prima service.


    Twan Kusters
    4 november 2021 op Google

  • Space

    …We zijn heel blij met en trots op het resultaat: het is werkelijk een prachtig boek geworden!!! We krijgen er heel veel complimenten voor. Het is echt perfect. Niets op aan te merken. Een volgende keer zou ik wel de software van Probook gaan gebruiken. Dat maakt het denk ik wel makkelijker, maar dat wist ik nog niet toen we met het boek begonnen. Ik vind de site heel gebruiksvriendelijk en ook gericht op mensen met weinig of geen ervaring. Dat vind ik echt een sterk punt. Ook het boekje met papiersoorten en handige tips is heel fijn. …


    Tanja J. Otten-Tramper
    2 november 2021 op Google

  • Space

    Probook reageerde snel op mijn vraag naar de mogelijkheden voor een bescheiden boekje in een bescheiden oplaag: daarna werd ik vriendelijk en persoonlijk geholpen, en het idee om eerst een drukproef te doen voorkwam de nodige teleurstelling. Uiteindelijk een heel mooi uitgaafje geworden, niet perse heel goedkoop, maar de kwaliteit is uitmuntend, en als je het toch doet, doe het dan goed, en dan moet je vrijwel zeker bij deze mensen zijn


    lancholia
    21 oktober 2021 op Google

  • Space

    Het boek “De kinderen in de Pastorie in Losser” is met veel zorg en liefde samengesteld. Da familie is er bijzonder enthousiast over. Het produceren van het boek door Probook is met zeer veel aandacht en zorg gedaan. We zijn bijzonder tevreden met het eindresultaat.


    Pim Kuipéri
    21 oktober 2021 op Google

  • Space

    Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten? Dat kan door op onderstaande links te klikken.

    Google

    Facebook



Heb je een vraag over het maken van je eigen boek?