Privacyverklaring

Privacyverklaring

Probook hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacyverklaring willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Wij doen er alles aan om uw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. Probook houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dit brengt met zich mee dat wij in ieder geval:

  • Uw persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt, deze doelen en type persoonsgegevens zijn beschreven in deze Privacyverklaring;
  • Verwerking van uw persoonsgegevens beperkt is tot enkel die gegevens welke minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
  • Vragen om uw uitdrukkelijke toestemming als wij deze nodig hebben voor de verwerking van uw persoonsgegevens;
  • Passende technische en organisatorische maatregelen hebben genomen zodat de beveiliging van uw persoonsgegevens gewaarborgd is;
  • Geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt;
  • Op de hoogte zijn van uw rechten omtrent uw persoonsgegevens, u hierop willen wijzen en deze respecteren.

U kunt gegevens op verschillende wijzen met ons delen, waaronder:

  • Via onze website / webshop / applicaties / gekoppelde systemen:
    • Oplossingen op (onderdelen) van www.probook.nl
    • De genoemde websites kunnen persoonsgegevens over u verwerken, doordat u (door middel van bezoek, contactformulier of registratie) gebruik maakt van de diensten die worden geboden en gegevens achterlaat (uw IP-adres en bezoekgedrag). U dient zich ervan bewust te zijn dat wij niet verantwoordelijk zijn voor de privacyverklaring van andere sites/apps, die via een link op onze website(s) bereikbaar zijn.
    • Op onze website maken wij gebruik van cookies. Lees hier meer over ons gebruik van cookies.
  • Via e-mail
  • Via telefonisch contact
  • Door brief of achterlaten van uw visitekaartje
  • Specifieke formulieren waarmee wij informatie vergaren, waarin wij u informeren over het doel van de informatieverzameling.

Als Probook zijn wij verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Indien u na het doornemen van ons Privacyverklaring, of in algemenere zin, vragen heeft hierover of contact met ons wenst op te nemen kan dit via de contactgegevens onder aan dit document.

Verwerking van persoonsgegevens van klanten of leveranciers

Persoonsgegevens van klanten of leveranciers worden door Probook verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

  • Administratieve doeleinden;
  • Communicatie over de opdracht en/of uitnodigingen;
  • Het uitvoering geven aan of het uitgeven van een opdracht ter realisatie van (geïndividualiseerd) drukwerk en/of bezorging op adres.
  • Het doorvoeren van verbeteringen in de processen van onze organisatie.

Grondslag voor deze persoonsgegevens is:

  • De overeengekomen opdracht.

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan Probook de volgende persoonsgegevens van u vragen:

  • Naam/ voorletters/ tussenvoegsel
  • Adres
  • Postcode
  • Plaats
  • Provincie
  • Land
  • Woonplaats
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Website
  • Geslacht
  • Geboortedatum
  • Geboorteplaats
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Instagram
  • Werkzaam bij organisatie
  • KvK-nummer
  • BTW-nummer
  • Bankrekeningnummer
  • Inloggegevens (gebruikersnaam, indien u onze online applicaties gebruikt).

Wanneer wij een opdracht van onze klanten ontvangen, zijn we de Verwerker van persoonsgegevens. Deze gegevens kunnen variabel zijn en aangezien wij niet Verantwoordelijk zijn, zijn deze ook voor ons niet op voorhand te voorspellen. Deze gegevens behandelen wij zoals door ons opgedragen door onze klant in een verwerkersovereenkomst. Indien u vragen heeft over dit soort gegevens, kunt zich het beste wenden tot de originele partij die uw gegevens vergaard heeft (de Verantwoordelijke).

De persoonsgegevens van onze klanten en leveranciers waar wij Verantwoordelijk voor zijn, worden door Probook opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en) voor de periode:

  • Gedurende de looptijd van de overeenkomst, daarna totdat u ons tot verwijdering verzoekt in ons relatiebeheersysteem en in de financiële administratie (voor minimaal 7 jaar).
  • Wij willen er op wijzen dat uw e-mail adres wellicht informatie kan bevatten over uw politieke voorkeur, geloofsovertuiging of een ander bijzonder kenmerk.

Verwerking van persoonsgegevens van nieuwsbrief abonnees

Persoonsgegevens van nieuwsbrief abonnees worden door Probook verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

  • Het informeren van de persoon d.m.v. nieuwsuitingen.

Grondslag voor deze persoonsgegevens is:

  • Het inschrijving formulier Nieuwsbrief;

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan Probook de volgende persoonsgegevens van u vragen:

  • Voornaam;
  • Tussenvoegsel;
  • Achternaam;
  • E-mailadres.

Uw persoonsgegevens worden door Probook opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en) voor de periode:

  • Gedurende de periode dat men aangemeld is.

 

Verwerking van persoonsgegevens van prospect, stakeholder-/lobbycontacten en/of geïnteresseerde

Persoonsgegevens van prospect, stakeholder-/lobbycontacten en/of geïnteresseerde worden door Probook verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

  • Informatieverstrekking in de vorm van nieuwsbrieven en/of gerichte contacten.
  • Het doorvoeren van verbeteringen in de strategie of processen van onze organisatie.

Grondslag voor deze persoonsgegevens is:

  • Mondelinge toestemming, afgifte visitekaartje, akkoord met onze cookie policy op onze website en het contactformulier en de mogelijkheden tot registratie in onze webapplicaties, en/of via koppeling op LinkedIn.

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan Probook de volgende persoonsgegevens van u vragen:

  • Naam/voorletters/ tussenvoegsel
  • Adres
  • Postcode
  • Plaats
  • Provincie
  • Land
  • Woonplaats
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Website
  • Geslacht
  • Geboortedatum
  • Geboorteplaats
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Instagram
  • Werkzaam bij organisatie
  • Bankrekeningnummer

Uw persoonsgegevens worden door Probook opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en) voor de periode:

  • Gedurende de periode dat men gezien wordt als een prospect, stakeholder-/lobbycontacten en/of geïnteresseerde. In de praktijk is dit totdat u ons tot verwijdering verzoekt.

Verstrekking aan derden

De gegevens die u aan ons geeft kunnen wij aan derde partijen verstrekken indien dit noodzakelijk is voor uitvoering van de hierboven beschreven doeleinden.

Zo maken wij gebruik van een derde partij voor:

  • Het verzorgen van de hosting en het beheer van onze online-, web- of cloudoplossingen;
  • Technische ondersteuning bij de gegevensverwerking van onze inhouse ICT-toepassingen;
  • Analyse van het gedrag van bezoekers (Google Analytics, Google Ads)
  • (Sub)verwerkers voor de realisatie van opdrachten t.b.v. (geïndividualiseerd) drukwerk en/of bezorging;
  • Salarisadministratie;
  • Organisaties ten behoeve van verzuim en re-integratie;
  • Verzekeraars;
  • Het verzorgen van de (financiële) administratie / onze accountant;
  • Het verzorgen van nieuwsbrieven en uitnodigingen.

Wij geven nooit persoonsgegevens door aan andere partijen waarmee we geen verwerkersovereenkomst hebben afgesloten. Met deze partijen (verwerkers) maken wij hierin uiteraard de nodige afspraken om de beveiliging van uw persoonsgegevens te waarborgen. Verder zullen wij de door uw verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstrekken, tenzij dit wettelijk verplicht en toegestaan is. Een voorbeeld hiervan is dat de politie in het kader van een onderzoek gegevens bij ons opvraagt. In een dergelijk geval dienen wij medewerking te verlenen en zijn dan ook verplicht deze gegevens af te geven. Tevens kunnen wij persoonsgegevens delen met derden indien u ons hier schriftelijk toestemming voor geeft.

SSL certificaat

Voor de bescherming van uw persoonlijke gegevens zijn privacygevoelige delen van de website van Probook beveiligd met een uitgebreid SSL (Secure Socket Layer) certificaat. Dankzij SSL worden alle persoonlijke gegevens versleuteld, en dus onleesbaar voor derden, over het internet verstuurd. Dit SSL certificaat controleert ook of de verbinding tussen uw browser en onze server niet onderweg wordt omgeleid naar een andere server, bijvoorbeeld een server die in handen is van criminelen. Wanneer dit het geval lijkt te zijn, zal de SSL-beveiliging via uw browser een waarschuwing geven dat het SSL certificaat van onze website die u probeert te benaderen niet toebehoort aan de server die daadwerkelijk bezocht wordt.
Een SSL-verbinding is te herkennen aan de url in de webbrowser, die begint met https in plaats van http en wordt automatisch geactiveerd. Als je meer informatie wilt over het certificaat, kan je op het slotje klikken links in de browserbalk.

Binnen de EU

Wij verstrekken geen persoonsgegevens aan partijen welke gevestigd zijn buiten de EU.

Minderjarigen

Wij verwerken enkel en alleen persoonsgegevens van minderjarigen (personen jongen dan 16 jaar) indien daarvoor schriftelijke toestemming is gegeven door de ouder, verzorger of wettelijke vertegenwoordiger.

Bewaartermijn

Probook bewaart persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor deze zijn verstrekt dan wel op grond van de wet is vereist.

Beveiliging

Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om persoonsgegevens van u te beschermen tegen onrechtmatige verwerking, zo hebben we bijvoorbeeld de volgende maatregelen genomen;

  • Alle personen die namens Probook van uw gegevens kennis kunnen nemen, zijn gehouden aan geheimhouding daarvan;
  • We hanteren een gebruikersnaam en wachtwoordbeleid op al onze systemen;
  • We pseudonimiseren en zorgen voor de encryptie van persoonsgegevens als daar aanleiding toe is;
  • Zo passen wij https en ftp(s) toe bij onze website(s) en webapplicatie(s);
  • Wij maken back-ups van de persoonsgegevens om deze te kunnen herstellen bij fysieke of technische incidenten;
  • We testen en evalueren regelmatig onze maatregelen;
  • Onze medewerkers zijn geïnformeerd over het belang van de bescherming van persoonsgegevens.

Rechten omtrent uw gegevens

U heeft recht op inzage, rectificatie of verwijdering van de persoonsgegeven welke wij van u ontvangen hebben. Tevens kunt u bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens (of een deel hiervan) door ons of door één van onze verwerkers. Ook heeft u het recht om de door u verstrekte gegevens door ons te laten overdragen aan uzelf of in opdracht van u direct aan een andere partij. Wij kunnen u vragen om u te legitimeren voordat wij gehoor kunnen geven aan voornoemde verzoeken.

Mogen wij uw persoonsgegevens verwerken op basis van een door u gegeven toestemming hiertoe, dan heeft u altijd het recht deze toestemming in te trekken.

Klachten

Mocht u een klacht hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens dan vragen wij u hierover direct contact met ons op te nemen. Komen wij er samen met u niet uit dan vinden wij dit natuurlijk erg vervelend. U heeft altijd het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, dit is de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacybescherming.

Vragen

Als u naar aanleiding van onze Privacyverklaring nog vragen of opmerkingen heeft, neem dan contact met ons op.

Contactgegevens

Probook
Amsterdamsestraatweg 656d
3555 HX Utrecht
info@probook.nl

  • Space

    Beide dichtbundel bestellingen zijn geheel naar verwachting geproduceerd! Een volgend boekwerk laat ik zeker opnieuw produceren bij Probook!


    Joke Mulder
    26 juli 2020 op Google

  • Space

    …Prachtige uitvoering, schitterend drukwerk, mooi ingebonden en heel mooi foto werk. Voor iemand die nog nooit een boek gemaakt heeft en er dan een thuis gestuurd krijgt is dat echt een hele belevenis. Probook heeft mij geholpen met hun duidelijke handleiding voor Microsoft-Word en verder met hun antwoorden op mijn telefonische vragen. Nu nog twee en dan hebben al mijn kinderen een boek van hun vader, waarmee ze voor hun verdere leven een naslagwerk hebben…


    Peter Impens
    18 juli 2020 op Google

  • Space

    Mijn moeder van bijna 90 wilde graag voor een redelijke prijs haar boek over de tweede Wereldoorlog uitgeven zodat haar herinneringen niet verloren gaan. Probook heeft er een prachtig boekje van gemaakt voor een heel mooie prijs. Hartelijk dank! Namens mijn moeder, E.M.A. Tukker-Geurtsen


    Chantal Tukker
    11 juli 2020 op Google

  • Space

    Zeer tevreden met de kwaliteit en eindresultaat van de boeken die door Probook zijn gedrukt voor mijn opdrachtgever. De boeken worden ook heel netjes ingepakt wanneer ze verzonden worden, niks op aan te merken! 🙂


    Studio de Leeuw
    2 juli 2020 op Google

  • Space

    Ik heb nu twee keer een boek laten maken door Probook. De instructies op hun site zijn duidelijk en het resultaat is een prachtig boek.


    Sietze Stob
    2 juli 2020 op Facebook

  • Space

    Prima drukwerk, vakkundig, snel en ook goed advies geleverd. Ik ben er blij mee! Zo kun je eenvoudig je boeken in eigen beheer uitgeven. Hartelijk dank!


    Froucke van der Lijn
    1 juli 2020 op Google & Facebook

  • Space

    Vandaag mijn boeken ontvangen die ik bij Probook heb laten drukken. Ben er enorm blij mee. Ziet er mooi uit , service is goed en de levering is precies zoals is afgesproken.


    Gea Groothuis
    25 juni 2020 op Google

  • Space

    Ik moest op korte termijn een nieuwe drukker vinden voor een gebonden levensboek dat ik in opdracht had geschreven. En die vond ik bij Probook! Ik werd zeer snel, vriendelijk en professioneel geholpen.
    De ontvangers van het boek zijn zéér blij met het resultaat. Het is prachtig geworden. Een kostbaar kleinood dat generaties zal plezieren.


    Igor Wijnker
    17 juni 2020 op Google

  • Space

    Mijn eerste ervaring met Probook was uiterst positief. De medewerkers staan je vriendelijk te woord en geven goed advies aangaande bijvoorbeeld afmetingen en papiersoortkeuze. De handleiding op de website voor het werken in de templates en voor het berekenen van de rugdikte, middels de omslagcalculator, is duidelijk. Als je doet wat er staat kan er eigenlijk niets misgaan. Probook stelt je daadwerkelijk in staat zèlf je boek te maken – ook wanneer het een kleine oplage betreft – met een eindresultaat dat gezien mag worden!


    Veronica van der Knaap
    15 juni 2020 op Google

  • Space

    Gedurende het hele proces van de opmaak van het boek tot en met het drukken en de levering ervan, heb ik alleen maar goede ervaringen met Probook. Deze mensen houden van hun werk en dat merk je in de manier waarop ze met je omgaan en dat zie je terug in de kwaliteit. Alles wordt met de hand gebonden. Ik zou mensen Probook zeker aanraden. Ook de website is prettig: rustig en overzichtelijk.


    Lucas Ludens
    12 juni 2020 op Google

  • Space

    Weer een prachtig boek gekregen door vakwerk van Probook! De kwaliteit is dik voor mekaar, en service en kontakt zijn heel plezierig. Een echte aanrader!


    Clemens Raaijmakers
    6 juni 2020 op Google

  • Space

    mooie kwaliteit, werd goed geholpen en de boeken zien er zeer professioneel uit


    Bianca Commandeur
    12 mei 2020 op Facebook

  • Space

    Ik heb al diverse boeken door Probook laten maken en ben nog nooit teleurgesteld. Dit keer een boek dat ik 17 jaar geleden schreef. Het ziet er telkens geweldig uit, heel verzorgd en professioneel, mede door de hulp van de medewerkers, die altijd klaarstaan om je bij te staan. Ik vind het toppers!!


    Connie Sterkenburg
    12 mei 2020 op Google

  • Space

    Ik heb al 2x een boek besteld bij Probook. Bij mijn laatste boek heb ik 2x telefonisch contact gehad over de indeling van de eerste paar bladzijden; ik ben erg goed geholpen! Bij de bestelling heb ik gekozen voor het checken van mijn bestanden. Daar kwamen een aantal dingen uit naar voren die ik kon aanpassen. Eén ding lukte niet, dat heeft de medewerker voor me in orde gemaakt. Super fijne mensen daar en mijn boeken zijn prachtig geworden!


    Lisette Wesselman
    5 mei 2020 op Facebook

  • Space

    Perfecte en persoonlijke service, die leidt tot een prachtig afgewerkt product. Ik heb net mijn eerste exemplaar ontvangen en het lost alle verwachtingen integraal in. Kan ik ten zeerste aanraden voor wie zijn schrijfsels tot een “echt boek” wil omtoveren. Een nieuwe wereld gaat open voor mij! Ik ga nu meteen werk maken van mijn tweede boek!


    Hubert Fiers
    4 mei op Facebook

  • Space

    Een mooi magazine gemaakt. Dat kan ook bij Probook! tijdens het bestelproces een kleine hapering, maar heel snel opgelost door een aardige meneer. Ik ben erg blij met het resultaat.


    Marlize Doedens van Scherpenzeel
    26 april 2020 op Facebook

  • Space

    Ik ben heel blij met de boeken die ik vorige week van Probook kreeg toegestuurd. Ze hebben me geweldig geholpen met de opmaak, de omslag en al mijn vragen! Ruben, heel erg bedankt voor al je geduld, meedenken en hulp!! De boeken zien er prachtig uit!


    Els Bosch
    23 april 2020 op Google

  • Space

    Zeer professioneel en snelle levering. Cadeau voor mijn 50 jarige man, zijn facebookverhalen gebundeld. Hij was blij verrast alsof ik het in de winkel gekocht had.


    Bianca Commandeur
    22 april 2020 op Google

  • Space

    Ben verrast op mijn verjaardag met een prachtig boek,vol met herinneringen aan Nieuw Zeeland.
    Het is heel mooi geworden,van hoge kwaliteit!


    Karin Lustig-Huussen
    20 april 2020 op Facebook

  • Space

    Vandaag hebben we onze familieboeken ontvangen. Hartelijk dank Probook voor de geweldige support en kwaliteit. We zijn er erg blij mee en trots op. Fantastische samenwerking!


    Ans op de Weegh
    16 april 2020 op Google

  • Space

    Altijd hartstikke leuk als een boek aan een nieuwe editie toe is. En dan is het heel fijn als er weer zo’n stapeltje nieuwe, glanzende boeken verschijnt! Dank jullie wel, Probook! Het is een plezier om dit met jullie te kunnen doen!


    Frank van Dien
    14 april 2020 op Google

  • Space

    Het boek “Pieter Hindriks Fekkes – een zeeman en zijn gezin” is het vijfde boek dat we in eigen beheer via Probook hebben laten drukken. De boeken zien er uitstekend verzorgd uit, zowel aan de buiten- als aan de binnenkant. Ook de contacten met het Probook-team verlopen prima. De website geeft veel steun bij de voorbereiding.


    Daan Vossebeld
    9 april 2020 op Google

  • Space

    Voor de derde keer een boekje laten drukken, weer heel tevreden!


    Nicole Sillekens
    8 april 2020 op Facebook

  • Space

    Probook bindt voor onze drukkerij soms kleine oplagen geprinte boeken. Dat doen ze echt fantastisch. Het resultaat is altijd erg mooi en geleverd volgens de gemaakte afspraken. Wij blij én onze opdrachtgevers blij!


    M & M Lensink
    7 april 2020 op Google

  • Space

    Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten? Dat kan door op onderstaande links te klikken.

    Google

    Facebook



Heb je een vraag over het maken van je eigen boek?