Privacyverklaring

Privacyverklaring

Probook hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacyverklaring willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Wij doen er alles aan om uw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. Probook houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dit brengt met zich mee dat wij in ieder geval:

  • Uw persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt, deze doelen en type persoonsgegevens zijn beschreven in deze Privacyverklaring;
  • Verwerking van uw persoonsgegevens beperkt is tot enkel die gegevens welke minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
  • Vragen om uw uitdrukkelijke toestemming als wij deze nodig hebben voor de verwerking van uw persoonsgegevens;
  • Passende technische en organisatorische maatregelen hebben genomen zodat de beveiliging van uw persoonsgegevens gewaarborgd is;
  • Geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt;
  • Op de hoogte zijn van uw rechten omtrent uw persoonsgegevens, u hierop willen wijzen en deze respecteren.

U kunt gegevens op verschillende wijzen met ons delen, waaronder:

  • Via onze website / webshop / applicaties / gekoppelde systemen:
    • Oplossingen op (onderdelen) van www.probook.nl
    • De genoemde websites kunnen persoonsgegevens over u verwerken, doordat u (door middel van bezoek, contactformulier of registratie) gebruik maakt van de diensten die worden geboden en gegevens achterlaat (uw IP-adres en bezoekgedrag). U dient zich ervan bewust te zijn dat wij niet verantwoordelijk zijn voor de privacyverklaring van andere sites/apps, die via een link op onze website(s) bereikbaar zijn.
    • Op onze website maken wij gebruik van cookies. Lees hier meer over ons gebruik van cookies.
  • Via e-mail
  • Via telefonisch contact
  • Door brief of achterlaten van uw visitekaartje
  • Specifieke formulieren waarmee wij informatie vergaren, waarin wij u informeren over het doel van de informatieverzameling.

Als Probook zijn wij verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Indien u na het doornemen van ons Privacyverklaring, of in algemenere zin, vragen heeft hierover of contact met ons wenst op te nemen kan dit via de contactgegevens onder aan dit document.

Verwerking van persoonsgegevens van klanten of leveranciers

Persoonsgegevens van klanten of leveranciers worden door Probook verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

  • Administratieve doeleinden;
  • Communicatie over de opdracht en/of uitnodigingen;
  • Het uitvoering geven aan of het uitgeven van een opdracht ter realisatie van (geïndividualiseerd) drukwerk en/of bezorging op adres.
  • Het doorvoeren van verbeteringen in de processen van onze organisatie.

Grondslag voor deze persoonsgegevens is:

  • De overeengekomen opdracht.

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan Probook de volgende persoonsgegevens van u vragen:

  • Naam/ voorletters/ tussenvoegsel
  • Adres
  • Postcode
  • Plaats
  • Provincie
  • Land
  • Woonplaats
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Website
  • Geslacht
  • Geboortedatum
  • Geboorteplaats
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Instagram
  • Werkzaam bij organisatie
  • KvK-nummer
  • BTW-nummer
  • Bankrekeningnummer
  • Inloggegevens (gebruikersnaam, indien u onze online applicaties gebruikt).

Wanneer wij een opdracht van onze klanten ontvangen, zijn we de Verwerker van persoonsgegevens. Deze gegevens kunnen variabel zijn en aangezien wij niet Verantwoordelijk zijn, zijn deze ook voor ons niet op voorhand te voorspellen. Deze gegevens behandelen wij zoals door ons opgedragen door onze klant in een verwerkersovereenkomst. Indien u vragen heeft over dit soort gegevens, kunt zich het beste wenden tot de originele partij die uw gegevens vergaard heeft (de Verantwoordelijke).

De persoonsgegevens van onze klanten en leveranciers waar wij Verantwoordelijk voor zijn, worden door Probook opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en) voor de periode:

  • Gedurende de looptijd van de overeenkomst, daarna totdat u ons tot verwijdering verzoekt in ons relatiebeheersysteem en in de financiële administratie (voor minimaal 7 jaar).
  • Wij willen er op wijzen dat uw e-mail adres wellicht informatie kan bevatten over uw politieke voorkeur, geloofsovertuiging of een ander bijzonder kenmerk.

Verwerking van persoonsgegevens van nieuwsbrief abonnees

Persoonsgegevens van nieuwsbrief abonnees worden door Probook verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

  • Het informeren van de persoon d.m.v. nieuwsuitingen.

Grondslag voor deze persoonsgegevens is:

  • Het inschrijving formulier Nieuwsbrief;

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan Probook de volgende persoonsgegevens van u vragen:

  • Voornaam;
  • Tussenvoegsel;
  • Achternaam;
  • E-mailadres.

Uw persoonsgegevens worden door Probook opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en) voor de periode:

  • Gedurende de periode dat men aangemeld is.

 

Verwerking van persoonsgegevens van prospect, stakeholder-/lobbycontacten en/of geïnteresseerde

Persoonsgegevens van prospect, stakeholder-/lobbycontacten en/of geïnteresseerde worden door Probook verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

  • Informatieverstrekking in de vorm van nieuwsbrieven en/of gerichte contacten.
  • Het doorvoeren van verbeteringen in de strategie of processen van onze organisatie.

Grondslag voor deze persoonsgegevens is:

  • Mondelinge toestemming, afgifte visitekaartje, akkoord met onze cookie policy op onze website en het contactformulier en de mogelijkheden tot registratie in onze webapplicaties, en/of via koppeling op LinkedIn.

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan Probook de volgende persoonsgegevens van u vragen:

  • Naam/voorletters/ tussenvoegsel
  • Adres
  • Postcode
  • Plaats
  • Provincie
  • Land
  • Woonplaats
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Website
  • Geslacht
  • Geboortedatum
  • Geboorteplaats
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Instagram
  • Werkzaam bij organisatie
  • Bankrekeningnummer

Uw persoonsgegevens worden door Probook opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en) voor de periode:

  • Gedurende de periode dat men gezien wordt als een prospect, stakeholder-/lobbycontacten en/of geïnteresseerde. In de praktijk is dit totdat u ons tot verwijdering verzoekt.

Verstrekking aan derden

De gegevens die u aan ons geeft kunnen wij aan derde partijen verstrekken indien dit noodzakelijk is voor uitvoering van de hierboven beschreven doeleinden.

Zo maken wij gebruik van een derde partij voor:

  • Het verzorgen van de hosting en het beheer van onze online-, web- of cloudoplossingen;
  • Technische ondersteuning bij de gegevensverwerking van onze inhouse ICT-toepassingen;
  • Analyse van het gedrag van bezoekers (Google Analytics, Google Ads)
  • (Sub)verwerkers voor de realisatie van opdrachten t.b.v. (geïndividualiseerd) drukwerk en/of bezorging;
  • Salarisadministratie;
  • Organisaties ten behoeve van verzuim en re-integratie;
  • Verzekeraars;
  • Het verzorgen van de (financiële) administratie / onze accountant;
  • Het verzorgen van nieuwsbrieven en uitnodigingen.

Wij geven nooit persoonsgegevens door aan andere partijen waarmee we geen verwerkersovereenkomst hebben afgesloten. Met deze partijen (verwerkers) maken wij hierin uiteraard de nodige afspraken om de beveiliging van uw persoonsgegevens te waarborgen. Verder zullen wij de door uw verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstrekken, tenzij dit wettelijk verplicht en toegestaan is. Een voorbeeld hiervan is dat de politie in het kader van een onderzoek gegevens bij ons opvraagt. In een dergelijk geval dienen wij medewerking te verlenen en zijn dan ook verplicht deze gegevens af te geven. Tevens kunnen wij persoonsgegevens delen met derden indien u ons hier schriftelijk toestemming voor geeft.

SSL certificaat

Voor de bescherming van uw persoonlijke gegevens zijn privacygevoelige delen van de website van Probook beveiligd met een uitgebreid SSL (Secure Socket Layer) certificaat. Dankzij SSL worden alle persoonlijke gegevens versleuteld, en dus onleesbaar voor derden, over het internet verstuurd. Dit SSL certificaat controleert ook of de verbinding tussen uw browser en onze server niet onderweg wordt omgeleid naar een andere server, bijvoorbeeld een server die in handen is van criminelen. Wanneer dit het geval lijkt te zijn, zal de SSL-beveiliging via uw browser een waarschuwing geven dat het SSL certificaat van onze website die u probeert te benaderen niet toebehoort aan de server die daadwerkelijk bezocht wordt.
Een SSL-verbinding is te herkennen aan de url in de webbrowser, die begint met https in plaats van http en wordt automatisch geactiveerd. Als je meer informatie wilt over het certificaat, kan je op het slotje klikken links in de browserbalk.

Binnen de EU

Wij verstrekken geen persoonsgegevens aan partijen welke gevestigd zijn buiten de EU.

Minderjarigen

Wij verwerken enkel en alleen persoonsgegevens van minderjarigen (personen jongen dan 16 jaar) indien daarvoor schriftelijke toestemming is gegeven door de ouder, verzorger of wettelijke vertegenwoordiger.

Bewaartermijn

Probook bewaart persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor deze zijn verstrekt dan wel op grond van de wet is vereist.

Beveiliging

Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om persoonsgegevens van u te beschermen tegen onrechtmatige verwerking, zo hebben we bijvoorbeeld de volgende maatregelen genomen;

  • Alle personen die namens Probook van uw gegevens kennis kunnen nemen, zijn gehouden aan geheimhouding daarvan;
  • We hanteren een gebruikersnaam en wachtwoordbeleid op al onze systemen;
  • We pseudonimiseren en zorgen voor de encryptie van persoonsgegevens als daar aanleiding toe is;
  • Zo passen wij https en ftp(s) toe bij onze website(s) en webapplicatie(s);
  • Wij maken back-ups van de persoonsgegevens om deze te kunnen herstellen bij fysieke of technische incidenten;
  • We testen en evalueren regelmatig onze maatregelen;
  • Onze medewerkers zijn geïnformeerd over het belang van de bescherming van persoonsgegevens.

Rechten omtrent uw gegevens

U heeft recht op inzage, rectificatie of verwijdering van de persoonsgegeven welke wij van u ontvangen hebben. Tevens kunt u bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens (of een deel hiervan) door ons of door één van onze verwerkers. Ook heeft u het recht om de door u verstrekte gegevens door ons te laten overdragen aan uzelf of in opdracht van u direct aan een andere partij. Wij kunnen u vragen om u te legitimeren voordat wij gehoor kunnen geven aan voornoemde verzoeken.

Mogen wij uw persoonsgegevens verwerken op basis van een door u gegeven toestemming hiertoe, dan heeft u altijd het recht deze toestemming in te trekken.

Klachten

Mocht u een klacht hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens dan vragen wij u hierover direct contact met ons op te nemen. Komen wij er samen met u niet uit dan vinden wij dit natuurlijk erg vervelend. U heeft altijd het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, dit is de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacybescherming.

Vragen

Als u naar aanleiding van onze Privacyverklaring nog vragen of opmerkingen heeft, neem dan contact met ons op.

Contactgegevens

Probook
Amsterdamsestraatweg 656d
3555 HX Utrecht
info@probook.nl

  • Space

    Heb een poosje geleden de geschiedenis van ons gezin in woord en beeld vastgelegd. Kwam terecht bij Probook en heb nu drie fraaie exemplaren, mede door jullie professionele productie. Het proces was helder en doelgericht. Mijn vrouw, ik en onze zoons hebben een herinnering voor het leven! Dick Bosveld


    Dick Bosveld
    6 september 2021 op Facebook

  • Space
    Bij vrienden had ik een mooi boek bekeken dat door Probook gemaakt was. Daardoor heb ik Probook leren kennen. Toen ik zelf een boek wilde maken, heb ik de instructies op de website van Probook gevolgd. Deze instructies, in combinatie met twee telefoontjes, leidden tot een prachtig eindresultaat. De vaste levertijd van acht werkdagen maakt een strikte planning mogelijk. Ik ontving mijn boeken op de achtste dag, iets eerder dan ik had verwacht. Hulde!

    Cor Kruiswijk
    5 september 2021 op Google

  • Space

    De drie boeken die Probook heeft gemaakt zien er prachtig uit. Ik ben er erg blij mee. Vragen zijn altijd snel en correct beantwoord. Zo’n vlotte communicatie wekt vertrouwen. Nogmaals dank voor jullie mooie werk!


    Nenske Glasbergen
    2 september 2021 op Google

  • Space

    Al diverse keren een boek laten drukken bij Probook! Begeleiding: top! Uitvoering: top! Snelheid: top! Ook het bestellen via de website gaat gemakkelijk en snel. En wat de prijs betreft: alleszins redelijk. Probook is dus een aanrader!


    Annemarie Paalvast-Duyser
    1 september 2021 op Facebook

  • Space

    Door Probook werd het familieboek prachtig uitgegeven. Mooi kleur, harde kaft, zeer professioneel drukwerk. Top!


    Gorry Cleven
    30 augustus 2021 op Google

  • Space

    … Ik had mijn eigen uitgeverij opgericht, OPAPOEA, en ging op zoek naar een drukker. Van de twintig die meedongen kwam PROBOOK boven drijven. Het geweldige hulpprogramma dat ik gratis kon gebruiken, het deskundige advies en ‘last-but-not least’ de prijs/kwaliteitsverhouding stak boven de anderen uit en ik ging met hen in zee. Geen moment spijt gehad, de 1e druk is schoon uitverkocht en gisteren opdracht gegeven voor de 2e druk, waarin Probook ook weer in de colofon is opgenomen als drukker. …


    Erik Becking
    24 augustus 2021 op Facebook

  • Space

    Probook is een prima bedrijf als het je erom gaat om op eigen houtje een boek te produceren, uit te geven en te laten drukken. Ze hebben gratis instructies en modellen waarmee je zo in Word aan de slag kan. Maar je kunt natuurlijk ook met Adobe In Design werken. Je kunt ze – dat wel tegen betaling – vragen of ze je werk controleren voor het gedrukt wordt, je krijgt een drukproef en zo’n boek ziet er uiteindelijk prima uit.


    Frank van den Dungen
    24 augustus 2021 op Google

  • Space

    Een echte aanrader om met Probook in zee te gaan. Altijd vriendelijk te woord gestaan en super begeleiding over dingen waar je niet helemaal zeker over bent. Heel spannend om af te wachten hoe het boek er dan uiteindelijk uit komt te zien. Maar het is een prachtig mooi familieboek geworden. Heb er 75 van laten maken. Iedereen is zeer enthousiast.


    Johan Van Tiel
    24 augustus 2021 op Google

  • Space
    Ik heb 2 keer een boek laten drukken bij Probook en beide keren tot volle tevredenheid. Wat een professionaliteit met ongekende mogelijkheden. Daarbij de grote mate van klantvriendelijkheid en lage kostprijs geeft een maximale tevredenheid. Ik heb Probook ook diverse keren aanbevolen bij vrienden en kennissen die een boek wilden laten drukken. … En alles ook op tijd klaar voor de reünie, doordat we ze zelf konden ophalen. Geweldige service.

    Geert Hoving
    22 augustus 2021 op Facebook

  • Space

    Toen ik een biografie over mijn vader wou publiceren, zocht ik naar een makkelijke manier om in beperkte oplage een een boekje van 100 pagina’s te laten drukken. Probook heeft me gedurende het hele traject geholpen. Bijzonder handig waren de proefdrukken die je kan laten maken, zo heb je echt meteen een idee van hoe het er zal uit zien, zonder dat je grote kosten maakt. Ik heb het ook heel erg geapprecieerd hoe ze telkens advies gaven en heel snel antwoorden telkens ik een vraag had. Echt topservice !


    José Delameilleure
    22 augustus 2021 op Google

  • Space

    Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten? Dat kan door op onderstaande links te klikken.

    Google

    Facebook



  • Space

    Goed geholpen bij de eerste bestelling en keurig uitgeleverd. Boek heeft een mooie uitstraling.


    Dirk van der Giessen
    22 augustus 2021 op Facebook

  • Space

    Vandaar….. Ik heb al een familieboek en een jubileumboek laten afwerken door Pro book. Waarom? Puur omdat ze topkwaliteit leveren en meedenken voor een goede prijs. Ik ben nu bezig met een uitgebreid nieuw boek over de geschiedenis en genealogie van mijn voorouders met zwartwit en kleurenillustraties. Een heel werk. Het duurt dus nog even. Maar nadenken over de afwerking hoef ik niet. Dat wordt ontegenzeglijk weer Pro book. Dat staat als een paal boven water.


    Frans van Son
    21 augustus 2021 op Google

  • Space

    Wat fijn is in deze tijden: dat je gewoon geholpen wordt als het niet helemaal lukt. En dan heb je dus ook een perfect resultaat en blijf ik mijn zakboekjes bestellen bij probook!


    Ella de Jong
    21 augustus 2021 op Google

  • Space

    Goede hulp gehad bij het vragen voor informatie voor het uitgeven van boeken. Erg handig geweest waardoor ik weer veel motivatie had gekregen om door te kunnen gaan. Zeker een aanrader!


    Ido Hoogeveen
    20 augustus 2021 op Google

  • Space

    Goede hulp ontvangen bij maken van een boekje. Het geheel zag er precies zo uit als ik het gemaakt had. Prima!!


    Ankie Kommer
    20 augustus 2021 op Google

  • Space

    Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten? Dat kan door op onderstaande links te klikken.

    Google

    Facebook



  • Space

    Met behulp van de geleverde software een prachtig familieboek gemaakt. Zeer eenvoudig in gebruik met als resultaat een boekje dat zo naar de boekhandel kan😀!


    Hans Luijten
    20 augustus 2021 op Google

  • Space

    Perfecte afwerking van mijn boekje. Betrokken service.


    Jim Smit
    20 augustus 2021 op Google

  • Space

    Als ik iets moet drukken doe ik dat hier


    Esther Geertsma
    20 augustus 2021 op Facebook

  • Space

    Voor de tweede keer een genealogie boek laten maken. Prima begeleiding en Mooie uitvoering. Heel tevreden!


    Jan Bijvank
    20 augustus 2021 op Google

  • Space
    Maak al jaren gebruik van Probook voor een soort Jaarverslag. Nog nooit problemen gehad. Ze nemen zelfs persoonlijk contact met je op als ze denken dat iets niet klopt, wat ik zelf gemist heb. Ik moest een project verhuizen naar een andere laptop, ook daar hebben ze me heel goed advies in gegeven.
    Boeken zijn goed stevig en zien er uit als degelijke boeken. En zijn dat ook! Printen ziet er keurig uit. Kortom gewoon Probook gebruiken.

    Sanna Hofstra
    20 augustus 2021 op Facebook

  • Space

    Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten? Dat kan door op onderstaande links te klikken.

    Google

    Facebook



  • Space

    Probook is top! Ideaal voor je eigen uitgaves en dummies.


    Else Boekema
    20 augustus 2021 op Google

  • Space

    Vandaag mijn eerste boek ontvangen van Probook. Het is van hoge kwaliteit geworden en ik ben hoogst tevreden. Ook de hulp en service bij het samenstellen van het boek, het maken van de omslag heb ik als zeer clientvriendelijk ervaren. Petje af voor Probook.


    Leo Peeters
    20 augustus 2021 op Google

  • Space

    Als je een boek wilt maken over de familiehistorie, dan wil je niet alleen een mooi verhaal, maar ook dat het er mooi uitziet en naar wens gedrukt wordt. Dat is bij Probook prima gelukt! En wat fijn dat hun medewerkers actief met je meedenken!


    Niek v d B
    21 juli 2021 op Google

  • Space

    Zojuist een nadruk ontvangen van “Het Geslacht Aalders” en ontzettend blij met het resultaat (van zowel de eerste als tweede druk)! De uitvoering in linnen kaft met traditionele foliedruk is uitmuntend! Op verzoek ook de door hen vervaardigde stempel thuis ontvangen. Dank voor de welwillende medewerking en het mooie resultaat! 👍


    Derk Jordaan
    13 juli 2021 op Facebook

  • Space

    Wát een vakmensen en wát een kwaliteit. Ik maak al jaren boeken maar dit is echt TOP EEN AANRADER! Martin


    Bijzonderdruk
    24 juni 2021 op Google

  • Space

    Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten? Dat kan door op onderstaande links te klikken.

    Google

    Facebook



Heb je een vraag over het maken van je eigen boek?