Boeken met ronde rug en meer!

Wij hebben een aantal machines gekocht, waarmee we de toenemende drukte aan kunnen en meer mogelijkheden kunnen bieden. Zo hebben we een nieuwe machine om machinaal boeken te voorzien van een kapitaalbandjes, maar ook een compleet nieuwe bandzetlijn! We vertellen je er graag over in deze blog!

 

Flexibiliteit en meer mogelijkheden

Boeken worden steeds geliefder en Probook krijgt steeds meer aanvragen om boeken te produceren. Van zowel particulieren als van drukkerijen, uitgeverijen en wederverkopers. Door deze toenemende drukte kwam onze flexibiliteit wel steeds meer onder druk te staan. Onze flexibiliteit en grote hoeveelheid aan mogelijkheden is juist één van onze speerpunten.

Door deze toenemende drukte zijn we begin 2022 op zoek gegaan naar nieuwe machines, om zo de toenemende drukte weer de baas te zijn. In deze zoektocht zijn we gestuit op machines die zorgen dat we de drukte aan kunnen, maar ook op machines waarmee we meer mogelijkheden krijgen. In totaliteit hebben we 5 nieuwe machines gekocht in 2022. En hier zijn we best een beetje trots op!

 

Boeken met ronde rug

Waar het eerder alleen aantrekkelijk was bij grote oplages een ronde rug te maken, hebben we nu de mogelijkheid om boeken met een ronde rug te maken in kleine oplages. Denk hierbij aan oplages vanaf 10 exemplaren. Hiermee zijn we uniek in Nederland! Een ronde rug geeft een boek vaak net een wat luxere uitstraling.

 

nieuwe bandzetlijn voor het maken van boekenBandzetlijn

Tot voor kort werden oplages boven de 100 exemplaren in samenwerking met onze buurman binderij gemaakt. Met de investering in een eigen bandzetlijn kunnen we nu, zowel de kleine als ook grotere oplages zelf in de band zetten. De bandzetlijn is een zeer belangrijk proces in het maken van een boek, op de bandzetlijn worden namelijk het binnenwerk en omslag tot één geheel gevormd. Naast dat we hier een stuk flexibeler van worden, hebben wij ook meer zicht op de kwaliteit van de boeken. Daar worden we allemaal vrolijk van!

 

boek in de krimpfolieKrimpfolie

Misschien ken je het wel… een boek dat in een strakke folie verpakt zit. Deze sluitende folie heet krimpfolie. De folie wordt namelijk met warmte gekrompen en sluit dan perfect aan op het boek. Deze afwerking is nu ook mogelijk vanaf 10 exemplaren! Door het boek in de krimpfolie te verpakken is je boek beschermd tegen vingers, krasjes of vervuiling, zodat de ontvanger een boek krijgt wat tiptop in orde is.

 

uitbereidingen bij ProbookMeer ruimte nodig

Nieuwe machines nemen ruimte in beslag, en daar lag ook een uitdaging. Ons pand bestaat uit 2 verdiepingen, met een grote open ruimte in de bovenverdieping. Wij gaan een gedeelte van deze open ruimte dicht maken, om zo de machines kwijt te kunnen in een efficiënte opstelling. Onze productievloer wordt daarmee met wel 30% vergroot! Deze werkzaamheden gaan begin september plaatsvinden, wij kunnen niet wachten!

 

Meer weten?

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op! Dit kan per mail via verkoop@probook.nl of telefonisch op 030 303 95 98. We horen graag van je.

 

Kom je bij ons werken?!

En over het feit dat we steeds drukker worden gesproken… op het moment van schrijven zijn wij nog op zoek naar nieuwe collega’s! Dus wil je bij Probook werken? Lees dan snel onze openstaande vacatures.