Woordenboek

Wat is een preeg en wat wordt er bedoeld met printing on demand?
Wij leggen je de vaktermen uit in ons woordenboek.

Achterplat

Een boek bestaat uit een voorkant, rug en achterkant.
De achterplat is dus de achterkant van het omslag van een boek.

Afloop

Voordat wij een boek drukken, wordt het digitale bestand voorzien van een afloop. Een afloop is nodig om ervoor te zorgen dat de pagina later veilig gesneden kan worden (schoonsnijden).
Door de afloop weten we zeker dat er geen tekst aangesneden wordt of witte randen bij afbeeldingen zichtbaar worden.

Probook gaat van de volgende standaard uit:
Pagina afloop van 3 mm voor het binnenwerk. Dit houdt in dat een boek van 200 x 200 mm in de PDF 206 x 206 mm moet worden. Hier lees je hoe je dit in InDesign kunt invoeren. Met onze omslagcalculator bereken je snel en gemakkelijk de afmeting van de omslag.

Balacron of kunstleer

Balacron of kunstleer bestaat uit een katoenweefsel dat aan 1-zijde is voorzien van een cellulose-ester. Daarnaast wordt het vaak voorzien van een persing, bijvoorbeeld leernerven. Balacron/kunstleer wordt gebruikt voor het beplakken van een omslag.

Binnenwerk

Het binnenwerk is de inhoud van een boek. Dus hetgeen wat niet tot het omslag wordt gerekend heet het binnewerk (het boekblok).

Blind stempel

Met een metalen stempel en met behulp van warmte en druk, een afbeelding of tekst, zonder folie, in reliëf drukken op een boekband (zie ook Stempel).

Boekblok

Bij het binden van een boek worden katernen (deel van een boek, dat bestaat uit een veelvoud van vier pagina’s) aan elkaar genaaid met garen. Deze genaaide katernen worden vervolgens ook aan elkaar vastgezet met behulp van garen. Het resultaat wordt een boekblok genoemd (het binnenwerk).

CYMK

CMYK is een techniek om met drie basiskleuren en zwart, een groot aantal kleuren te kunnen verkrijgen door kleurmenging.
• C staat voor Cyaan
• M staat voor Magenta
• Y staat voor Yellow
• K staat voor Key, zwart.

Digitaal drukken

Digitaal drukken (t.o.v. offset drukken)
Het drukproces bij digitaal drukken of printen is geheel digitaal, van ontwerp tot drukwerk. Er worden geen drukplaten gebruikt. Bij offset drukker wordt er wel gebruik gemaakt van drukplaten en is de meest geëigende drukmethode voor grotere oplages. Bij zwart-wit boeken is er geen verschil zichtbaar tussen printen en drukken. Bij kleur kan een geprint boek zelfs wat ‘echtere’ kleuren weergeven dan gedrukt. De kleuren zijn heel gedetailleerd af te stellen bij onze digitale machines. Het belangrijkste verschil tussen printen en drukken zit in de prijs en aantallen.

DPI

DPI / resolutie
De resolutie van een afbeelding wordt gemeten volgens het aantal pixels die zich bevinden in één inch. Dit staat bekend als dots per inch of DPI. De resolutie bepaalt de scherpte van een beeld.

Een inch is 254 mm en in het Nederlands ook bekend als een duim. Een pixel is een klein vierkantje dat één bepaalde kleur kan hebben. Als je afbeeldingen toevoegt aan je boek, moeten deze een minimale resolutie hebben van minimaal 150 DPI, oftewel hoe hoger hoe beter. Onze productiemiddelen kunnen het maximale bereik van 2400 x 2400 dpi aan. De kwaliteit van het boek is uiteraard afhankelijk van het door jou aangeleverde materiaal.

Foliedruk

Een messing stempel waarbij een dunne folie met behulp van warmte en hoge druk op het linnen of kunstleren omslag wordt aangebracht (zie ook stempel).

Foliedruk op rug

Een messing stempel waarbij een dunne folie met behulp van warmte en hoge druk op de rug van het linnen of kunstleren omslag wordt aangebracht (zie ook stempel).

Foliedruk op voorplat

Een messing stempel waarbij een dunne folie met behulp van warmte en hoge druk op het linnen of kunstleren omslag wordt aangebracht (zie ook stempel).Het betreft hier dan de bestempeling op de voorkant van het boek.

Fotocover of foto-omslag

Het omslag wordt bij fotocover omplakt met een foto. De rug van een boek met fotocover kan ook omplakt worden met linnen. Dit hangt af van de afmeting van het boek en de dikte van de rug. Een fotocover wordt ook wel een fullcolour omslag genoemd.

FSC papier

De boeken die Probook maakt, worden gedrukt op premium papier met een FSC certificaat. Het FSC certificaat geeft aan dat het papier afkomstig is uit een ‘verantwoorde’ omgeving.

Garenloos

Vergaarde katernen worden in de rug gefreesd, gelijmd en met een omslag omtrokken. Bij deze techniek worden geen garen gebruikt, er wordt alleen gebruik gemaakt van lijm (soms overplakt met gaas).

Genaaid gebonden

Probook maakt genaaid gebonden boeken. Gebonden boeken, ook wel hardcovers, zijn boeken met een ‘hard’ omslag. Het omslag bestaat uit grijskarton die omplakt is met een bekledingsmateriaal. Deze manier van boekbinden zorgt voor een lange levensduur.

Gepreegd logo

Een preeg is een stempel. Met warmte en kracht drukken we een logo, tekst of afbeelding in een linnen of kunstleren omslag. Dit geeft altijd een reliëfeffect. De kosten voor een preeg of stempel worden per cm2 berekend. Een indicatie; een preeg kost tussen de €100 en €150 per preeg excl. 6% BTW. Voor een rug wordt meestal een andere preeg opgemaakt dan voor de voorkant. De bestempeling op het boek kan met een folie (in kleur, goud of zilver) of zonder folie (blind). Bestempeling kan niet op een fotocover.

De aanleverspecificaties voor een stempel zijn:
– PDF bestand in zwart/wit
– op ware grootte

Goudfolie bestempeling

Goud- of zilverfolie bestempeling
Om het boek net wat extra te geven, kun je bij grote oplages kiezen voor een bestempeling met goud- of zilverfolie. Bepaalde delen van het omslag worden dan bestempeld en geven het omslag een luxe uitstraling, zoals de rugregel of op de voorzijde van het omslag (zie ook stempel)

Halflinnen omslag

Bij een halflinnen band is alleen de rug bekleed met linnen, maar het voor- en achterplat zijn beplakt met bedrukt papier. Voor de kleur van het linnen kun je kiezen uit verschillende kleuren.

Hardcover

Probook maakt genaaid gebonden boeken. Gebonden boeken of hardcovers, zijn boeken met een ‘hard’ omslag. Het omslag bestaat uit grijskarton die omplakt is met een bekledingsmateriaal. Deze manier van boekbinden zorgt voor een lange levensduur.

ISBN

Het ISBN is al ruim 40 jaar de wereldwijde standaard in het boekenvak. Het staat voor International Standard Book Number. Met een ISBN maak je het boek uniek herkenbaar. Dankzij het ISBN wordt uw uitgave opgenomen in het assortiment van (online) boekhandels, bibliotheken en andere aanbieders van boeken in welke vorm dan ook. Het ISBN zorgt er voor dat uw uitgave makkelijk vindbaar is op het internet. Wij kunnen voor jou een ISBN nummer aanvragen. De kosten hiervoor bedragen €42,50 excl. BTW.

NUR code                                          lijst met codes

Kapitaalband

Kapitaalband is een stukje stof dat boven- en onderaan een boekblok kan worden geplakt. Kapitaalband zorgt voor een luxere uitstraling en is beschikbaar in verschillende kleuren.

Kleurverschillen

Als het printwerk in verschillende batches plaats vindt, dan kan er kleurverschil optreden. Dit is onvermijdbaar bij digitaal printwerk.

Kneep

De kneep is het ‘scharnier’ van een gebonden boek. Een kneep wordt met warmte op het voor- en achterplat van de boekband net naast de rug aangebracht, oftewel een ingebrande kneep. Wij rekenen met een kneep van 8 mm. Met onze omslagcalculator reken je het omslag uit.

Kunstleer

Kunstleer of Balacron
Kunstleer bestaat uit een katoenweefsel dat aan 1-zijde is voorzien van een cellulose-ester. Daarnaast wordt het vaak voorzien van een persing, bijvoorbeeld leernerven. Kunstleer wordt gebruikt voor het beplakken van een omslag. Kunstleer is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Laminaat

Laminaat is een laag die over het omslag van een boek wordt aangebracht. Door een laminaat laag aan te brengen zorg je ervoor dat je drukwerk minder snel kan scheuren of kan vlekken/smetten. Het wordt hierdoor een minder kwetsbaar en minder krasgevoelig.

Lay-out

De indeling van tekst en illustraties vormen de lay-out van een pagina.

Leeslint

Een leeslint maakt het terugvinden van de pagina’s net wat makkelijker. Een leeslint wordt in de rug vastgezet tussen het boekblok en het gaas en blijft dus goed zitten. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren.

Liber Amicorum

Is Latijn voor ‘vriendenboek’. Denk hier bijvoorbeeld aan een poëziealbum.

Linnen

Linnen wordt gebruikt voor het beplakken van het omslag. Hierbij heb je de keuze uit een linnen band, het omslag is dan geheel beplakt met linnen. Bij een halflinnen band is alleen de rug bekleed met linnen, maar het voor- en achterplat zijn beplakt met bedrukt papier. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren linnen.

Manuscript

Manuscript is een boek dat nog niet gepubliceerd is.

Marges

De marge of kantlijn is de witte ruimte rond de geschreven of gedrukte tekst. Het is dus de ruimte buiten de zetspiegel.

MC-papier

Mc-papier is een papiersoort; mc staat voor machine coated. Er is een coating aangebracht op het papier. Het gladde oppervlak zorgt voor een nauwkeurige weergave van details van zowel tekst als beeld.

Omslag

Het omslag bestaat uit grijskarton die omplakt is met een bekledingsmateriaal. Zie ook fotocover, kunstleer, linnen of velours.

Omslagcalculator

Met onze omslagcalculator bereken je snel en gemakkelijk de afmeting van het omslag.

Oplage

Het aantal exemplaren van het boek.

Opmaken in Word

Wil je het boek in Word opmaken? Lees dan hier hoe je dat het beste kunt doen.

Paperback

Een paperback wordt ook wel softcover, pocket of pocketboek genoemd. Dit boek heeft een slappe omslag (dun karton).

Papier

Voor onze boeken gebruiken wij uitsluitend premium papier met een FSC certificaat. Het bewijs dat het papier komt uit bossen die beheerd worden conform de FSC-standaard. Deze standaard geldt internationaal gezien als een garantie voor verantwoord bosbeheer.

Je kunt kiezen uit de volgende papiersoorten:

• HVO 90 grs. (wit, mat)
• HVO 135 grs. (wit, mat)
• Biotop 90 grs. (crème, mat)
• Biotop 120 grs. (crème, mat)
• Romandruk 90 grs. (crème, mat)
• Silk mc 130 grs. (licht glanzend)
• Silk mc 150 grs. (licht glanzend)
• Silk mc 170 grs. (licht glanzend)
• Silk mc 200 grs. (licht glanzend)

Ben je benieuwd naar de verschillende papiersoorten? Vraag dan ons gratis papiermonster aan!

PDF

PDF is het meest geschikte bestandstype voor het elektronisch verspreiden en printen van documenten met behoud van de oorspronkelijke vormgeving. PDF staat voor Portable Document Format.

Voordelen:
– PDF bevat een zo getrouw mogelijke weergave van de lettertypen en afbeeldingen van het originele bestand;
– PDF is een compact bestand, vergeleken met het originele bestand;
– PDF is platformonafhankelijk.

Plexiglas omslag

Jouw boek kan ook worden voorzien van een omslag van plexiglas. Op de rug werken we dit af met linnen.

Preeg

Een preeg is een stempel. Met warmte en kracht drukken we een logo, tekst of afbeelding in een linnen of kunstleren omslag. Dit geeft altijd een reliëfeffect. De kosten voor een preeg of stempel worden per cm2 berekend. Een indicatie; een preeg kost tussen de €100 en €150 per preeg excl. 6% BTW. Voor een rug wordt meestal een andere preeg opgemaakt dan voor de voorkant. De bestempeling op het boek kan met een folie (in kleur, goud of zilver) of zonder folie (blind). Bestempeling kan niet op een fotocover.

De aanleverspecificaties voor een stempel zijn:
– PDF bestand in zwart/wit
– op ware grootte

Printing on Demand (POD)

In het traditionele drukkersvak worden boeken in grote oplages gedrukt om een interessante kostprijs te verkrijgen. Vaak resulteert dit in grote voorraden en overschotten die uiteindelijk vernietigd worden. Printing On Demand (POD) maakt gebruik van nieuwe digitale druktechnieken, die de kwaliteit van de klassieke druktechnieken evenaren en die toelaten een boek per één exemplaar te drukken. Het aanhouden van voorraden is dus niet meer noodzakelijk. Je kunt bij ons met Printing on Demand bestellen; wij produceren het boek en versturen het dan naar de (eind)klant.

Proefexemplaar

Bij een oplage van 25 exemplaren of meer is het mogelijk om bij ons kosteloos een ongebonden drukproef aan te vragen. Wil je een gebonden proef of heb je minder dan 25 boeken, dan adviseren wij eerst 1 exemplaar te bestellen.

Resolutie

De resolutie van een afbeelding wordt gemeten volgens het aantal pixels die zich bevinden in één inch. Dit staat bekend als dots per inch of DPI. De resolutie bepaalt de scherpte van een beeld.

Een inch is 254 mm en in het Nederlands ook bekend als een duim. Een pixel is een klein vierkantje dat één bepaalde kleur kan hebben. Als je afbeeldingen toevoegt aan jouw boek, moeten deze een minimale resolutie hebben van minimaal 50 DPI, oftewel hoe hoger hoe beter. Onze productiemiddelen kunnen het maximale bereik van 2400 x 2400 DPI aan. De kwaliteit van het boek is uiteraard afhankelijk van het door jouw aangeleverde materiaal.

RGB

RGB converteren naar CMYK

Rug

De gesloten zijde van een boek, de plaats waar de katernen aan elkaar vast zitten. Dit is over het algemeen de linkerzijde.

Schoonsnijden

Het schoonsnijden zorgt ervoor dat het boekblok op het gewenste eindformaat wordt gesneden.

Schutblad

Een schutblad zorgt voor de duurzame verbinding tussen boekblok, band en rug. Onze schutbladen zijn standaard wit. Bij een boek met Biotop crème papier zijn de schutbladen uiteraard crème. Je kan ook kiezen voor een unikleur of of een bedrukt schutblad, dan lever je voor de schutbladen een bestand aan. Wil je meer informatie verstrekken op het schutblad? Dan kan je kiezen voor een uitklapbaar schutblad. Een uitklapbaar schutblad of uitslaander is een blad wat in uitgevouwen toestand buiten het boek uitsteekt. Op deze uitslaander wordt vaak een afbeelding geplaatst, die te groot is voor de normale bladspiegel zoals een stamboom of plattegrond; of het uitstekende deel bevat een lijst van symbolen of afkortingen die in het eigenlijke boek worden gehanteerd.

Slipcase

Wil je de verschillende delen van jouw boeken met trots presenteren? Kies dan voor een slipcase of cassette. Deze biedt bescherming, maakt meerdelige collecties overzichtelijk en handzaam. Maar het geeft bovenal een fantastische uitstraling aan je boeken. Probook biedt een brede keuze aan materialen voor de omkleding of beplakking van jouw slipcase; zoals gelamineerd drukwerk, luxe linnen en kunstleer.

Stempel

Een stempel is een preeg. Met warmte en kracht drukken wij een logo, tekst of afbeelding in een linnen of kunstleren omslag. Ook een fotocover kan worden voorzien van bestempeling. De kosten voor een stempel of preeg worden per cm2 berekend. Een indicatie; een stempel van 20 x 90 mm kost ongeveer de €100,00 per stempel excl. 21% BTW. Voor een rug wordt meestal een andere stempel opgemaakt dan voor de voorkant. Stuur ons uw bestand(en) en wij berekenen voor uw de prijs. De bestempeling op het boek kan met een folie (in kleur, goud of zilver) of zonder folie (blind).

De aanleverspecificaties voor een stempel zijn:
– PDF bestand in zwart/wit
– op ware grootte

Stofomslag

Een stofomslag of wikkel is een geplastificeerde losse papieren omslag om een boek. Het is oorspronkelijk bedoeld als bescherming van het boek tegen stof en beschadiging. Ook deze stofomslag kunnen wij voor je verzorgen tot een maximale breedte van 464 mm. Tegen een meerprijs bieden wij ook bredere stofomslagen aan.

Template

Een template is een sjabloon met basismaten van het binnenwerk en omslag van een boek. Download gratis een Word of InDesign template, zodat je makkelijk en snel met je ontwerp kunt starten in Word of InDesign.

Uitslaander

Een uitklapbaar schutblad of uitslaander is een blad wat in uitgevouwen toestand buiten het boek uitsteekt. Op deze uitslaander wordt vaak een afbeelding geplaatst, die te groot is voor de normale bladspiegel zoals een stamboom of plattegrond; of het uitstekende deel bevat een lijst van symbolen of afkortingen die in het eigenlijke boek worden gehanteerd. De afloop van een uitslaander is 5 mm rondom. Een uitslaander geldt specifiek voor het schutblad. Voor het binnenwerk passen wij geen uitslaande pagina’s toe.

Uitvoering omslag

Het omslag bestaat uit grijskarton die omplakt is met een bekledingsmateriaal. Zie ook fotocover, kunstleer of linnen.

Voorplat

De voorkant van het boek, waarop gewoonlijk de titel staat.

Zijdeglans

Zijdeglans papier geeft een luxe uitstraling aan je boek en is zeer geschikt voor het printen van foto’s en afbeeldingen, deze blijven er als het ware meer op liggen. Ons Silk MC-papier van 130, 150, 170 en 200 grs. heeft een zijdeglans.

Direct aan de slag met mijn boek!
 • Space

  Goede service & daarbij leveren ze ook uitstekende kwaliteit.


  Armando Branco
  17 februari 2020 op Facebook

 • Space

  Professionele service en top kwaliteit materialen


  Martijn Nu
  22 januari 2020 op Google

 • Space

  Wat een geweldige club! Persoonlijk, professioneel, razendsnel en echt betrokken bij het eindresultaat. En het drukwerk is dik in orde. Een aanrader!


  Tim de Jong
  16 januari 2020 op Google

 • Space

  Bij het afhalen van de boeken constateerde ik dat Probook “een verrassend mooi product” heeft afgeleverd! Heel erg mooi! Perfect verzorgd! Doordat het een boek betreft dat binnen onze familiekring wordt uitgereikt, kreeg ik dezelfde lovende reacties van de ontvangers. Daarnaast heb ik als leek op dit terrein heel veel waardering voor het geduld waarmee ik bij vragen van mijn kant telkens te woord werd gestaan door de diverse medewerkers van Probook. Een regelrechte aanrader voor al uw drukwerk!!!


  Wout Mout
  14 januari 2020 op Google

 • Space

  Niets dan lof over Probook die het herinneringsboek maakte aanleiding en ter gelegenheid van het overlijden van mijn echtgenote. De bijzonder heldere website geeft alle informatie die nodig is, zowel op het gebied van keuzemogelijkheden als wat betreft de aanleverspecificaties. Helaas heb ik dat wel eens anders gezien dus menig bedrijf kan een voorbeeld nemen aan Probook.. Ook telefonisch alleen maar goede ervaringen. Plus een duidelijke offerte en supersnelle levering, zowel van de papiermonsters, van de drukproef als van het eindresultaat.


  Theo de Jong
  12 januari 2020 op Facebook

 • Space

  Na jarenlang genealogie onderzoek te hebben gedaan, heeft mijn man besloten alle resultaten hiervan in boeken te laten vastleggen voor ons en de volgende generaties. Het gaat hierbij om de familiegeschiedenis van hem, die van mij en die van ons gezin. Het zijn voor ons zeer waardevolle documenten, die er nu ook nog eens prachtig uitzien. Het zijn echte koffietafelboeken geworden! Dit alles mede dankzij Probook!


  Hendrikje van Overbeek-Blokzijl
  25 december 2019 op Facebook

 • Space

  Probook heeft ook mijn nieuwste boek ”De Bruut” weer voorbeeldig uitgegeven. De druktechniek en het handwerk zijn op orde, maar veel belangrijker: de klantenservice is bereikbaar en helpt echt! Je wordt vlot geholpen en vriendelijk te woord gestaan.


  Cees Noordhoek
  17 december 2019 op Google

 • Space

  Fantastisch bedrijf!, levert prima drukwerk af en op de afgesproken tijd. Ik ben zeer content met mijn eerste èchte boek. Ga in de toekomst zeer zeker meer gebruik maken van jullie diensten.


  Frank-Peter van de Goor
  14 december 2019 op Google

 • Space

  Het inmiddels vierde boek voor mijn dochtertje laten drukken, wederom super. Alles mooi op tijd binnen, volgend jaar bestel ik sowieso nummer vijf weer bij jullie. Ook de foto’s zien er super uit. Helemaal blij mee en tot volgend jaar..


  Corné Kievit
  11 december 2019 op Facebook

 • Space

  Probook heeft bij het maken van een boek een heel duidelijke handleiding. Als je die volgt kan het bijna niet mis gaan. Het drukken en verzenden van de boeken gaat ook snel. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik heel tevreden ben over Probook en het eindresultaat van mijn boek.


  Joep van Eck
  1 december 2019 op Facebook

 • Space

  Onlangs ontving ik zeven boeken.
  Mijn complimenten voor de uitstekende kwaliteit !
  De levertijd was precies volgens afspraak.


  Anneke Hofstra
  28 november 2019

 • Space

  Met jullie hulp ben ik nu in het bezit van een prachtig boek. Het is een feestje om doorheen te bladeren, het ziet er zo verzorgd uit. Ik ben er heel blij mee. Dank jullie wel!


  Christien Carpay
  18 november 2019 op Google

 • Space

  Mijn nieuwe thriller laten maken door Probook. Prima begeleiding en stipte nakoming van afspraken. Aanrader!


  Krijn van der Heijden
  14 november 2019 op Google

 • Space

  Ik heb al een aantal boeken bij Proboek laten drukken. De zeer vriendelijke mensen bij de klantenservice staan je graag met raad en daad bij. Heel prettig is ook de omslagcalculator die op de website te vinden is. Of je nu gaat voor een mat- of glanslaminaat hardcover of een hardcover met linnen rug; het resultaat is altijd een boek om trots op te zijn!


  Doutsje Ter Horst
  7 november 2019 op Google

 • Space

  Al 4 jaar klant bij probook en zeer tevreden! Mooie boeken als resultaat en ze denken en kijken met je mee wanneer ze toch een foutje vinden in Mn zelf ontworpen boeken. Daarnaast ook heel fijn om met mijn eigen software te werken!


  Joyce Roodvoets - van Oosterhout
  28 augstus 2019 op Facebook

 • Space

  Prachtig uitgevoerd boek, goede ondersteuning.


  Wim Luyten
  22 augustus 2019 op Google

 • Space

  Na een kleine oriëntatie bij Probook uitgekomen en heel blij met deze keuze.  Gewoon een degelijk Hollands bedrijf en top service van begin tot het einde. Meedenken, scherp, snelle reacties en afspraak = afspraak. Zelf bij het inladen van je boeken helpen ze nog. Zou het iedereen aanraden; prijs/kwaliteit is perfect!


  Ton Janssen
  19 augustus 2019 op Google

 • Space

  Probook maakt de voorbereiding van je boek heel makkelijk met de duidelijke handleiding, hun templates voor zowel binnenwerk als omslag, en toezending van papierstalen maken de keuze van het gewenste papier een stuk fijner. Toen de achtergrondkleur van de omslag bij het omzetten naar pdf onvolledig was, zorgde Probook direct dat de achtergrondkleur wel volledig werd omgezet. Ik kan iedereen Probook aanbevelen.


  Rob Telkamp
  8 augustus 2019 op Facebook

 • Space

  Voor de 3e keer iets laten drukken bij Probook. Razendsnelle levering met goede kwaliteit. Telefonische service is ook goed. Nemen de tijd voor al je vragen.


  Tim Zomer
  26 juli 2019 op Google

 • Space

  Tot grote tevredenheid al meerdere boeken laten drukken door Probook. Deze keer was ik zeer aangenaam verrast door de geweldige service en snelle levering. Hartelijk dank.


  Annie Duijf
  26 juni 2019 op Google

 • Space

  De samenwerking met Probook heeft een prachtig boek opgeleverd. Afspraken, zoals levertijd, werden keurig nagekomen. Perfecte service en begeleiding en bovendien zeer betaalbaar. Kortom een aanrader voor iedereen die een boek wil uitbrengen!


  Rob Plijnaar
  11 juni 2019 op Google

 • Space

  Vandaag mijn eerste ontwerp ontvangen en fantastisch. Van de eerste keer goed dank zij de gratis handleiding. Probook zeker een keer proberen.


  Jos Snoeys
  18 mei 2019 op Google

 • Space

  Het levensboek “Angenis” deze week ontvangen. Het ziet er prachtig uit! Ook wil ik melden dat ik bij het proces heel goed begeleid ben door Michelle en Izo. Hartelijk dank daarvoor. Dit was de eerste keer dat ik met het team van Probook heb gewerkt, maar een volgende keer kom ik zeker terug!


  M. de Zwart-Meijerhof
  17 mei 2019 op Facebook

 • Space

  Ik tekende het levensverhaal op van een man die op zijn achtste blind werd door een hersentumor. Eenmaal in boekvorm – met dank aan het zeer professionele druk- en bindwerk van Probook! – kan zijn verhaal gelezen worden door de vele begeleiders en vrijwilligers die bij hem over de vloer komen.

  De gratis software die Probook beschikbaar stelt, maken de opmaak van het boek een stuk eenvoudiger. Een aanrader!


  Aneemieke Rijneke
  9 mei 2019 op Facebook

 • Space

  Super blij met mijn boek! Hij is prachtig geworden. Ook goede service ontvangen vooraf. Probook is zeker een aanrader!


  Janneke Widlak
  11 maart 2019

 • Space

  De bestelde boeken weer zoals altijd goed verzorgd en niet onbelangrijk van een uitstekende kwaliteit prijs verhouding ontvangen.


  Jan Krol
  5 maart 2019

 • Space

  De persoonlijke service


  Marcel Lubbers
  1 maart 2019 op Facebook

 • Space

  zeer sympathieke wijze van helpen


  Jan Overduin
  31 januari 2019

 • Space

  Vandaag was mijn boekje klaar, en het is weer zó mooi geworden! En net als vorige keren dachten de mensen van Probook goed mee, met dit resultaat! Zo blij mee!


  Sineke Koorn
  28 februari 2019

 • Space

  Een boek laten maken voor mijn man die 50 werd.
  Het is werkelijk prachtig geworden.
  Wat een leuk bedrijf en enthousiaste medewerkers, kan iedereen Probook aanraden.


  Cindy Notenboom
  27 februari 2019

 • Space

  Zoals afgesproken heb ik afgelopen vrijdag de boeken ontvangen. Ik was erg nieuwsgierig want ik ben een lange tijd bezig geweest ( 12 jaar) om de inhoud van dit boek te verzamelen en samen te stellen. Met het resultaat hebt u mij erg blij gemaakt. Een prima kwaliteit met een uitstekende hulp vooraf en dat voor een kleine oplage van maar 5 stuks. Daarvoor mijn hartelijke dank.


  L. van Elp
  18 februari 2019

 • Space

  Al jaren ben ik klant bij Probook en ik blijf me elke keer weer verbazen over de kwaliteit van hun boeken. In gedachten stel je jezelf de ideale uitvoering voor van je manuscript en steeds slagen ze erin die nog te overtreffen. Uiteraard is wat je aanlevert bepalend, maar vervolgens beleef je de ervaring van de ‘superlativus’ van What You See Is What You Get.

  Lang leve Probook!


  Marcel van den Driest
  13 februari 2019

 • Space

  Inmiddels al mijn derde boek bij Probook laten drukken. Het gaat over Matthias die met zijn beste vriend een rondreis maakt door Azië en na een heftig avontuur zijn leven op de kop zet. Heel tevreden over de levering! Mooie kleuren van de kaft, maar ook de tekst en de zwart-wit tekeningen perfect gedrukt.


  Carolien van den Bosch
  13 februari 2019

 • Space

  Al vele jaren achter elkaar bestel ik een keer in het jaar een boek van probook. Tot nu toe nooit problemen gehad. Het boek ziet er altijd prachtig uit. Deze ziet er mooi, maar zeker ook stevig uit. Foto’s worden mooi in de juiste kleuren afgedrukt en ook tekst is duidelijk leesbaar in het door mij zelf gekozen lettertype. Het boek is stevig ingebonden en voelt ook stevig als je er in bladert. Kortom, een prima boek. En ook de prijs voor 1 boek vindt ik prima te doen!


  Sanna Hofstra
  11 februari 2019

 • Space

  Mijn eerste gedichtenbundel uitbrengen en helemaal niet weten wat en hoe dat moet  Bij Probook op de site gekomen en via 1 telefoontje en een super ondersteuning van het hele team is het gelukt. Een fantastisch bedrijf die er alles voor doet om, jou kindje wat zo mag je het gerust noemen, op de boekenwereld te zetten. Geen vraag is te stom of te gek je krijgt bij alles hulp. Ik weet nu al dat wanneer er een 2e Leeg geschreven komt waar ik dat laat drukken.


  Marcel Lubbers
  9 februari 2019

 • Space

  Wat een geweldig contact heb ik gehad tijdens het maken van mijn boek. Professionele en vriendelijke begeleiding. Uiteindelijk heb ik 5 jaar lang aan mijn boek gewerkt, voor deze kon worden gedrukt. Het resultaat is nog mooier dan ik had durven dromen. Mooie afwerking, stevig en duurzaam. Ook mijn tweede boek is, net als de eerste, fantastisch! De eerste levensjaren van mijn zoon zijn, mede dankzij Probook, prachtig vereeuwigd. Hartelijk dank voor alles!


  Linda Hilkhuijsen
  8 februari 2019

 • Space

  Hartelijk dank voor het toesturen van de boeken. Het resultaat is heel mooi. Zoals steeds vakkundig gemaakt, prima kwaliteit, verzorgde afwerking, een plezier om te bekijken. En ook zoals altijd met een vlotte service en levering. Probook is een prima firma waar ik graag mee werk.


  Marijke Deweerdt
  31 januari 2019

 • Space

  Ik heb een paar dagen geleden de 50 bestelde exemplaren van mijn boekje ‘vergezichten’ ontvangen. Ze zien er voortreffelijk uit. Vooral het omslag is heel aantrekkelijk geworden. Bedankt voor de uitstekende kwaliteit die jullie geboden hebben.


  Jan François
  28 januari 2019

 • Space

  Al jaren bestellen we via Probook met plezier boeken. Prachtig is het dat je bij Probook zelf kunt kiezen hoe het boek wordt uitgevoerd. Mede doordat je zelf ook de papierdikte kan bepalen, kleuren- of zwart-wit foto’s in het boek kan plaatsen, maakt het tot een professioneel boek. Natuurlijk is Probook degene die de afwerking verzorgt en ik moet zeggen dat dit iedere keer weer voor honderd procent in orde is. Daarom is het een prachtig boek geworden, waar ik heel erg blij mee ben!


  Albert Vuijk
  24 januari 2019

 • Space

  Vandaag heb ik het boek ontvangen dat jullie voor mij hebben gedrukt. Ten eerste ben ik erg blij dat ik het nog voor de kerstdagen heb ontvangen. Ten tweede ben ik super tevreden over de kwaliteit die jullie leveren. Echt heel mooi.
  Dit was mijn eerste boek bij jullie, maar zeker niet het laatste. Dit smaakt naar meer. Heel veel dank voor jullie snelle en uitstekende service. Heel fijne feestdagen gewenst en alvast een goed 2019.


  Ed Vos
  28 december 2018

 • Space

  Een paar dagen geleden heb ik mijn tweede boek ontvangen en het zag er weer keurig verzorgd uit en volgens afspraak mooi op tijd afgeleverd. Het is altijd spannend, want het zijn stamboomboeken waar ik jaren aan gewerkt heb.

  Bedankt, Peter.


  Peter
  17 december 2018

 • Space

  Heel mooi gedaan ons vakantieboekje, prachtige herinnering is voor altijd heel goed vast gelegd, zeer tevreden een dikke 10.


  Elly en Maarten
  10 december 2018

 • Space

  Hartelijk bedankt. Ik ben zeer tevreden over de uitstekende kwaliteit van het drukwerk en over jullie ondersteuning.


  Jos
  8 december 2018

 • Space

  Mijn derde kinderboekje  is vandaag gearriveerd! En het ziet er weer prachtig uit … Het was, zeker in het begin, voor mij niet eenvoudig om de bestanden op de juiste manier aan te leveren. Maar met de geduldige hulp van de mensen van Probook, kreeg ik het toch voor elkaar, en ben ik alweer aan het werk voor het volgende boekje!


  Familie Koorn
  22 november 2018

 • Space

  Als drieëntachtig jarige zag ik in eerste instantie erg op tegen het aanleveren van de bestanden van mijn reisboek Indonesië, maar met wat hulp en mede dankzij Probook, viel dit echter reuze mee. Ik ben van mening dat het fraaie eindresultaat een breder publiek verdient.


  Cees
  12 november 2018

 • Space

  Ik wilde even laten weten dat we de bestelling goed ontvangen hebben en de boeken er heel mooi uit zien! Bedankt voor de goede service!


  Corette
  7 september 2018

 • Space

  Op m’n eerste werkdag na de vakantie vond ik het boek vanochtend in mijn la. Ik wil jullie graag laten weten dat ik erg blij ben met het resultaat! Bedankt voor het mooie product.


  Esther van Genderen - Gemeente Hilversum
  6 september 2018

 • Space

  Halverwege mijn vakantie zijn de boeken ‘Wies’ bij mij bezorgd. Heeel heel heel erg bedankt voor de prachtige uitvoering. Het is echt helemaal prachtig geworden. Supernetjes en van kwaliteitspapier. Ik ben er heel erg blij mee. Ook bedankt voor de vriendelijke bejegening en hulp aan de telefoon bij de vragen die ik had. Veel succes met jullie werk en wie weet tot een volgende keer. Dan kom ik zeker bij jullie terug!


  Louise Dam
  20 augustus 2018

 • Space

  Graag wil ik u laten weten dat ik de boeken gisterenavond heb ontvangen. Met het resultaat ben ik erg blij en het ziet er prima uit. Het is precies wat ik er van had verwacht!


  Marlou van Es
  25 juli 2018

 • Space

  Dank jullie wel voor het drukken van het levensverhaal boek. Gisteren ontvangen en het ziet er werkelijk fantastisch uit! Wij zijn er heel erg blij mee.


  Esther de Graaf
  23 juli 2018

 • Space

  Hallo Michelle, Pascale en collega’s, Bij deze, een dank jullie wel voor de mooie afwerking van mijn thesis. Ik heb al complimenten ontvangen. Ook voor jullie snelle afwerking en dergelijke. Top. Dank jullie wel.


  Angèle Geerts
  2 juli 2018

 • Space

  Het boek voor het afscheid van mijn collega is ruim op tijd binnen en ziet er erg mooi uit. Veel dank voor jullie moeite!


  Christine
  2 juli 2018

 • Space

  Ik heb zojuist het boek ontvangen. Wat ziet het er fantastisch uit! Mooi werk! Ik wil jullie bedanken voor de goede service en de kwaliteit die jullie leveren.


  Samantha de Rooij
  2 juli 2018

 • Space

  Ik heb het kookboek zojuist al ontvangen en het is geweldig mooi geworden! Enorm bedankt voor de hulp, goede service en de snelle levering. Had niet verwacht dat ‘ie nu al klaar zou zijn en het is boven verwachting mooi en professioneel; helemaal top!


  Suzanne Lettink
  27 juni 2018

 • Space

  De Kinderadviesraad Tilburg is erg blij met het boek dat Probook voor ons maakte! Super goede service! Eenvoudig persoonlijk contact. Ook het eindresultaat overtrof onze verwachtingen. Het is een super mooi stevig boek geworden.


  Willem van de Voort
  26 juni 2018

 • Space

  Ik heb de boekjes ontvangen en wil jullie van harte complimenteren voor de professionele uitvoering. We zijn er erg blij mee! Top!


  Daniëlle Cuijpers
  21 juni 2018

 • Space

  Voor mijn eindwerk heb ik een stripverhaal gemaakt genaamd ´Smeltende Sneeuw´. Ik ben echt enorm blij dat ik dit bij Probook heb laten drukken en binden. Het resultaat ziet er professioneel uit, de kleuren zijn mooi, het boek plooit goed open en de service is heel vriendelijk. Hier ga ik zeker vaker boeken laten maken!


  Michiel van Thillo
  21 juni 2018

 • Space

  We hebben zojuist de boekjes ontvangen. Ze zien er echt top uit en we zijn helemaal tevreden. Onze tweede goede ervaring met Probook.

  Bedankt!


  Jan Blom
  18 mei 2018

 • Space

  Zojuist heb ik de stamboomboeken ontvangen. Het ziet er werkelijk schitterend uit! Ik ben zeer tevreden.


  Kees Goudswaard
  8 februari 2018

 • Space

  Ik heb voor een schoolwerkstuk een kinderboek gemaakt over Autisme. Met Probook heb ik deze laten drukken en wel 110 keer! Alle boekjes zijn verkocht en mensen zijn erg enthousiast! Ik ga hier zeker vaker bestellen!


  Vera
  7 februari 2018

 • Space

  Het kookboek met de recepten van mijn moeder is prachtig geworden. Stevige harde kaft, handig leeslint en mooie foto’s. Goede service van Probook, snelle levering, top!!


  Ingrid
  17 September 2017

 • Space

  Super goede service. Inmiddels al twee reisboeken laten maken en allebei in top kwaliteit. Ik ga hier absoluut vaker bestellen, een aanrader!


  Jasmijn
  21 oktober 2017

 • Space

  Na jaren van het schrijven van gedichten en teksten heb ik een boek laten maken bij Probook. Mijn boek: Gedachtendroom. Het boek is supermooi, van goede kwaliteit en ik ben er trots op. Ik heb hem in de boekwinkel laten plaatsen zodat mensen die interesse hebben het kunnen kopen. Ik vind Probook echt een aanrader.


  Maria van den Boom
  29 Augustus 2017

 • Space

  Een tijdje geleden heb ik mijn schoolverslag ‘Het Levensboek’ en de daarop volgende 2 levensverhalen om laten toveren tot een echt boek: ‘Eyeopener’. Het boek is mooier dan verwacht. Ik was bang dat de tekst niet helemaal leesbaar zou worden, maar dat was niet het geval en het boek ziet er gewoon erg professioneel uit! Ben meer dan tevreden! Ook was de service perfect. Ik kreeg mijn boek op de verwachtte verzenddatum al binnen.


  Eyeopener
  1 Juli 2017

 • Space

  Net weer een zending van mijn inmiddels 4e boek ontvangen. Het zag er weer prachtig uit, mooi papier, prima druk en uitstekende snelle service. En dat voor maar 20 exemplaren, voor een zeer acceptabele prijs. Had zelfs per abuis de nota twee maal betaald, maar kreeg op mijn verzoek per kerende post antwoord en terugstorting van het bedrag!. Uitstekende service! Ga zo door en ik zal boeken blijven bestellen bij jullie.


  Herman Spoelstra
  6 Juni 2017

 • Space

  Onlangs heb ik een levensboek voor iemand mogen maken en dit in boekvorm laten drukken. De service van Probook was zeer goed. Ik heb regelmatig mails gestuurd met vragen over allerlei zaken omtrent mijn boek en deze werden snel en correct beantwoord. Daarnaast is de prijs-kwaliteit verhouding ook erg goed. Ik doe zeker de volgende keer weer zaken met Probook.


  Jose
  3 Mei 2017

 • Space

  Onlangs mijn boek laten drukken bij Probook. Helaas zaten er enige drukwerk fouten in. Nadat ik een mailtje had gestuurd, kon ik het boek retour sturen om het op te lossen. Na een week weer ontvangen en het was perfect opgelost, zelfs mijn portokosten heb ik vergoed gekregen, top service, ga zo door!


  Peter
  16 Maart 2017

 • Space

  Ik heb een reisverslag gemaakt van een voettocht. Zoekende naar een uitgever voor kleine oplages kwam ik bij Probook terecht. Tevens hadden ze een zeer uitgebreide handleiding hoe een boek en hoe een omslag te maken. Hier ben ik mee aan de slag gegaan en het resultaat is uitstekend te noemen. Zeer verzorgd boekwerkje geworden. Goede service en bij vragen snel antwoord. Probook is echt een aanrader.


  Hielke Bijsma
  23 Februari 2017

 • Space

  Net weer een zending van mijn stamboomboek ‘Bourgonje’ ontvangen. Ziet er weer (3e keer!) fantastisch uit. Ben zeer tevreden met het drukwerk, papiersoort, afwerking, snelle service enz. Fijn dat Probook ook in kleine oplagen werkt ! Het maken van een boek is “een fluitje van een cent” met deze uitgever/drukker. Heb altijd erg plezierige contacten persoonlijk en via email met de medewerkers van Probook. Kan iedereen aanraden met hen te werken! Snel naar mijn volgende boek!


  Herman Spoelstra
  22 Februari 2017

 • Space

  Al een paar jaar bezig geweest met mijn vriendin om een kinderboek te schrijven.Eindelijk is het gelukt en het is prachtig geworden. Een mooi boekje voor mijn kleinkind die net was geboren.


  B. Koning
  24 Januari 2017

 • Space

  Doordat ik een uitgever zocht die een gebonden boek kon maken met een harde kaft kwam ik bij Probook terecht. Ik had totaal geen ervaring met het opmaken van een boek. Dankzij de template in Word en de geweldige begeleiding van de medewerkers van Probook is het mij gelukt het boek “Een leven bij de Marine” adhv de dagboeken van L.D. van Driel te maken. Kwaliteit is geweldig goed. Dank hiervoor en zeker een aanrader voor anderen.


  Gerard de Fouw
  20 Januari 2017

Heb je een vraag over het maken van je eigen boek?
Naar
boven