Woordenboek

Wat is een preeg en wat wordt er bedoeld met printing on demand?
Wij leggen je de vaktermen uit in ons woordenboek.

Achterplat

Een boek bestaat uit een voorkant, rug en achterkant.
De achterplat is dus de achterkant van het omslag van een boek.

Afloop

Voordat wij een boek drukken, wordt het digitale bestand voorzien van een afloop. Een afloop is nodig om ervoor te zorgen dat de pagina later veilig gesneden kan worden (schoonsnijden).
Door de afloop weten we zeker dat er geen tekst aangesneden wordt of witte randen bij afbeeldingen zichtbaar worden.

Probook gaat van de volgende standaard uit:
Pagina afloop van 3 mm voor het binnenwerk. Dit houdt in dat een boek van 200 x 200 mm in de PDF 206 x 206 mm moet worden. Hier lees je hoe je dit in InDesign kunt invoeren. Met onze omslagcalculator bereken je snel en gemakkelijk de afmeting van de omslag.

Balacron of kunstleer

Balacron of kunstleer bestaat uit een katoenweefsel dat aan 1-zijde is voorzien van een cellulose-ester. Daarnaast wordt het vaak voorzien van een persing, bijvoorbeeld leernerven. Balacron/kunstleer wordt gebruikt voor het beplakken van een omslag.

Binnenwerk

Het binnenwerk is de inhoud van een boek. Dus hetgeen wat niet tot het omslag wordt gerekend heet het binnewerk (het boekblok).

Blind stempel

Met een metalen stempel en met behulp van warmte en druk, een afbeelding of tekst, zonder folie, in reliëf drukken op een boekband (zie ook Stempel).

Boekblok

Bij het binden van een boek worden katernen (deel van een boek, dat bestaat uit een veelvoud van vier pagina’s) aan elkaar genaaid met garen. Deze genaaide katernen worden vervolgens ook aan elkaar vastgezet met behulp van garen. Het resultaat wordt een boekblok genoemd (het binnenwerk).

CYMK

CMYK is een techniek om met drie basiskleuren en zwart, een groot aantal kleuren te kunnen verkrijgen door kleurmenging.
• C staat voor Cyaan
• M staat voor Magenta
• Y staat voor Yellow
• K staat voor Key, zwart.

Digitaal drukken

Digitaal drukken (t.o.v. offset drukken)
Het drukproces bij digitaal drukken of printen is geheel digitaal, van ontwerp tot drukwerk. Er worden geen drukplaten gebruikt. Bij offset drukker wordt er wel gebruik gemaakt van drukplaten en is de meest geëigende drukmethode voor grotere oplages. Bij zwart-wit boeken is er geen verschil zichtbaar tussen printen en drukken. Bij kleur kan een geprint boek zelfs wat ‘echtere’ kleuren weergeven dan gedrukt. De kleuren zijn heel gedetailleerd af te stellen bij onze digitale machines. Het belangrijkste verschil tussen printen en drukken zit in de prijs en aantallen.

DPI

DPI / resolutie
De resolutie van een afbeelding wordt gemeten volgens het aantal pixels die zich bevinden in één inch. Dit staat bekend als dots per inch of DPI. De resolutie bepaalt de scherpte van een beeld.

Een inch is 254 mm en in het Nederlands ook bekend als een duim. Een pixel is een klein vierkantje dat één bepaalde kleur kan hebben. Als je afbeeldingen toevoegt aan je boek, moeten deze een minimale resolutie hebben van minimaal 150 DPI, oftewel hoe hoger hoe beter. Onze productiemiddelen kunnen het maximale bereik van 2400 x 2400 dpi aan. De kwaliteit van het boek is uiteraard afhankelijk van het door jou aangeleverde materiaal.

Foliedruk

Een messing stempel waarbij een dunne folie met behulp van warmte en hoge druk op het linnen of kunstleren omslag wordt aangebracht (zie ook stempel).

Foliedruk op rug

Een messing stempel waarbij een dunne folie met behulp van warmte en hoge druk op de rug van het linnen of kunstleren omslag wordt aangebracht (zie ook stempel).

Foliedruk op voorplat

Een messing stempel waarbij een dunne folie met behulp van warmte en hoge druk op het linnen of kunstleren omslag wordt aangebracht (zie ook stempel).Het betreft hier dan de bestempeling op de voorkant van het boek.

Fotocover of foto-omslag

Het omslag wordt bij fotocover omplakt met een foto. De rug van een boek met fotocover kan ook omplakt worden met linnen. Dit hangt af van de afmeting van het boek en de dikte van de rug. Een fotocover wordt ook wel een fullcolour omslag genoemd.

FSC papier

De boeken die Probook maakt, worden gedrukt op premium papier met een FSC certificaat. Het FSC certificaat geeft aan dat het papier afkomstig is uit een ‘verantwoorde’ omgeving.

Garenloos

Vergaarde katernen worden in de rug gefreesd, gelijmd en met een omslag omtrokken. Bij deze techniek worden geen garen gebruikt, er wordt alleen gebruik gemaakt van lijm (soms overplakt met gaas).

Genaaid gebonden

Probook maakt genaaid gebonden boeken. Gebonden boeken, ook wel hardcovers, zijn boeken met een ‘hard’ omslag. Het omslag bestaat uit grijskarton die omplakt is met een bekledingsmateriaal. Deze manier van boekbinden zorgt voor een lange levensduur.

Gepreegd logo

Een preeg is een stempel. Met warmte en kracht drukken we een logo, tekst of afbeelding in een linnen of kunstleren omslag. Dit geeft altijd een reliëfeffect. De kosten voor een preeg of stempel worden per cm2 berekend. Een indicatie; een preeg kost tussen de €100 en €150 per preeg excl. 6% BTW. Voor een rug wordt meestal een andere preeg opgemaakt dan voor de voorkant. De bestempeling op het boek kan met een folie (in kleur, goud of zilver) of zonder folie (blind). Bestempeling kan niet op een fotocover.

De aanleverspecificaties voor een stempel zijn:
– PDF bestand in zwart/wit
– op ware grootte

Goudfolie bestempeling

Goud- of zilverfolie bestempeling
Om het boek net wat extra te geven, kun je bij grote oplages kiezen voor een bestempeling met goud- of zilverfolie. Bepaalde delen van het omslag worden dan bestempeld en geven het omslag een luxe uitstraling, zoals de rugregel of op de voorzijde van het omslag (zie ook stempel)

Halflinnen omslag

Bij een halflinnen band is alleen de rug bekleed met linnen, maar het voor- en achterplat zijn beplakt met bedrukt papier. Voor de kleur van het linnen kun je kiezen uit verschillende kleuren.

Hardcover

Probook maakt genaaid gebonden boeken. Gebonden boeken of hardcovers, zijn boeken met een ‘hard’ omslag. Het omslag bestaat uit grijskarton die omplakt is met een bekledingsmateriaal. Deze manier van boekbinden zorgt voor een lange levensduur.

ISBN

Het ISBN is al ruim 40 jaar de wereldwijde standaard in het boekenvak. Het staat voor International Standard Book Number. Met een ISBN maak je het boek uniek herkenbaar. Dankzij het ISBN wordt uw uitgave opgenomen in het assortiment van (online) boekhandels, bibliotheken en andere aanbieders van boeken in welke vorm dan ook. Het ISBN zorgt er voor dat uw uitgave makkelijk vindbaar is op het internet. Wij kunnen voor jou een ISBN nummer aanvragen. De kosten hiervoor bedragen €42,50 excl. BTW.

NUR code                                          lijst met codes

Kapitaalband

Kapitaalband is een stukje stof dat boven- en onderaan een boekblok kan worden geplakt. Kapitaalband zorgt voor een luxere uitstraling en is beschikbaar in verschillende kleuren.

Kleurverschillen

Als het printwerk in verschillende batches plaats vindt, dan kan er kleurverschil optreden. Dit is onvermijdbaar bij digitaal printwerk.

Kneep

De kneep is het ‘scharnier’ van een gebonden boek. Een kneep wordt met warmte op het voor- en achterplat van de boekband net naast de rug aangebracht, oftewel een ingebrande kneep. Wij rekenen met een kneep van 8 mm. Met onze omslagcalculator reken je het omslag uit.

Kunstleer

Kunstleer of Balacron
Kunstleer bestaat uit een katoenweefsel dat aan 1-zijde is voorzien van een cellulose-ester. Daarnaast wordt het vaak voorzien van een persing, bijvoorbeeld leernerven. Kunstleer wordt gebruikt voor het beplakken van een omslag. Kunstleer is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Laminaat

Laminaat is een laag die over het omslag van een boek wordt aangebracht. Door een laminaat laag aan te brengen zorg je ervoor dat je drukwerk minder snel kan scheuren of kan vlekken/smetten. Het wordt hierdoor een minder kwetsbaar en minder krasgevoelig.

Lay-out

De indeling van tekst en illustraties vormen de lay-out van een pagina.

Leeslint

Een leeslint maakt het terugvinden van de pagina’s net wat makkelijker. Een leeslint wordt in de rug vastgezet tussen het boekblok en het gaas en blijft dus goed zitten. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren.

Liber Amicorum

Is Latijn voor ‘vriendenboek’. Denk hier bijvoorbeeld aan een poëziealbum.

Linnen

Linnen wordt gebruikt voor het beplakken van het omslag. Hierbij heb je de keuze uit een linnen band, het omslag is dan geheel beplakt met linnen. Bij een halflinnen band is alleen de rug bekleed met linnen, maar het voor- en achterplat zijn beplakt met bedrukt papier. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren linnen.

Manuscript

Manuscript is een boek dat nog niet gepubliceerd is.

Marges

De marge of kantlijn is de witte ruimte rond de geschreven of gedrukte tekst. Het is dus de ruimte buiten de zetspiegel.

MC-papier

Mc-papier is een papiersoort; mc staat voor machine coated. Er is een coating aangebracht op het papier. Het gladde oppervlak zorgt voor een nauwkeurige weergave van details van zowel tekst als beeld.

Omslag

Het omslag bestaat uit grijskarton die omplakt is met een bekledingsmateriaal. Zie ook fotocover, kunstleer, linnen of velours.

Omslagcalculator

Met onze omslagcalculator bereken je snel en gemakkelijk de afmeting van het omslag.

Oplage

Het aantal exemplaren van het boek.

Opmaken in Word

Wil je het boek in Word opmaken? Lees dan hier hoe je dat het beste kunt doen.

Paperback

Een paperback wordt ook wel softcover, pocket of pocketboek genoemd. Dit boek heeft een slappe omslag (dun karton).

Papier

Voor onze boeken gebruiken wij uitsluitend premium papier met een FSC certificaat. Het bewijs dat het papier komt uit bossen die beheerd worden conform de FSC-standaard. Deze standaard geldt internationaal gezien als een garantie voor verantwoord bosbeheer.

Je kunt kiezen uit de volgende papiersoorten:

• HVO 90 grs. (wit, mat)
• HVO 135 grs. (wit, mat)
• Biotop 90 grs. (crème, mat)
• Biotop 120 grs. (crème, mat)
• Romandruk 90 grs. (crème, mat)
• Silk mc 130 grs. (licht glanzend)
• Silk mc 150 grs. (licht glanzend)
• Silk mc 170 grs. (licht glanzend)
• Silk mc 200 grs. (licht glanzend)

Ben je benieuwd naar de verschillende papiersoorten? Vraag dan ons gratis papiermonster aan!

PDF

PDF is het meest geschikte bestandstype voor het elektronisch verspreiden en printen van documenten met behoud van de oorspronkelijke vormgeving. PDF staat voor Portable Document Format.

Voordelen:
– PDF bevat een zo getrouw mogelijke weergave van de lettertypen en afbeeldingen van het originele bestand;
– PDF is een compact bestand, vergeleken met het originele bestand;
– PDF is platformonafhankelijk.

Plexiglas omslag

Jouw boek kan ook worden voorzien van een omslag van plexiglas. Op de rug werken we dit af met linnen.

Preeg

Een preeg is een stempel. Met warmte en kracht drukken we een logo, tekst of afbeelding in een linnen of kunstleren omslag. Dit geeft altijd een reliëfeffect. De kosten voor een preeg of stempel worden per cm2 berekend. Een indicatie; een preeg kost tussen de €100 en €150 per preeg excl. 6% BTW. Voor een rug wordt meestal een andere preeg opgemaakt dan voor de voorkant. De bestempeling op het boek kan met een folie (in kleur, goud of zilver) of zonder folie (blind). Bestempeling kan niet op een fotocover.

De aanleverspecificaties voor een stempel zijn:
– PDF bestand in zwart/wit
– op ware grootte

Printing on Demand (POD)

In het traditionele drukkersvak worden boeken in grote oplages gedrukt om een interessante kostprijs te verkrijgen. Vaak resulteert dit in grote voorraden en overschotten die uiteindelijk vernietigd worden. Printing On Demand (POD) maakt gebruik van nieuwe digitale druktechnieken, die de kwaliteit van de klassieke druktechnieken evenaren en die toelaten een boek per één exemplaar te drukken. Het aanhouden van voorraden is dus niet meer noodzakelijk. Je kunt bij ons met Printing on Demand bestellen; wij produceren het boek en versturen het dan naar de (eind)klant.

Proefexemplaar

Bij een oplage van 25 exemplaren of meer is het mogelijk om bij ons kosteloos een ongebonden drukproef aan te vragen. Wil je een gebonden proef of heb je minder dan 25 boeken, dan adviseren wij eerst 1 exemplaar te bestellen.

Resolutie

De resolutie van een afbeelding wordt gemeten volgens het aantal pixels die zich bevinden in één inch. Dit staat bekend als dots per inch of DPI. De resolutie bepaalt de scherpte van een beeld.

Een inch is 254 mm en in het Nederlands ook bekend als een duim. Een pixel is een klein vierkantje dat één bepaalde kleur kan hebben. Als je afbeeldingen toevoegt aan jouw boek, moeten deze een minimale resolutie hebben van minimaal 50 DPI, oftewel hoe hoger hoe beter. Onze productiemiddelen kunnen het maximale bereik van 2400 x 2400 DPI aan. De kwaliteit van het boek is uiteraard afhankelijk van het door jouw aangeleverde materiaal.

RGB

RGB converteren naar CMYK

Rug

De gesloten zijde van een boek, de plaats waar de katernen aan elkaar vast zitten. Dit is over het algemeen de linkerzijde.

Schoonsnijden

Het schoonsnijden zorgt ervoor dat het boekblok op het gewenste eindformaat wordt gesneden.

Schutblad

Een schutblad zorgt voor de duurzame verbinding tussen boekblok, band en rug. Onze schutbladen zijn standaard wit. Bij een boek met Biotop crème papier zijn de schutbladen uiteraard crème. Je kan ook kiezen voor een unikleur of of een bedrukt schutblad, dan lever je voor de schutbladen een bestand aan. Wil je meer informatie verstrekken op het schutblad? Dan kan je kiezen voor een uitklapbaar schutblad. Een uitklapbaar schutblad of uitslaander is een blad wat in uitgevouwen toestand buiten het boek uitsteekt. Op deze uitslaander wordt vaak een afbeelding geplaatst, die te groot is voor de normale bladspiegel zoals een stamboom of plattegrond; of het uitstekende deel bevat een lijst van symbolen of afkortingen die in het eigenlijke boek worden gehanteerd.

Slipcase

Wil je de verschillende delen van jouw boeken met trots presenteren? Kies dan voor een slipcase of cassette. Deze biedt bescherming, maakt meerdelige collecties overzichtelijk en handzaam. Maar het geeft bovenal een fantastische uitstraling aan je boeken. Probook biedt een brede keuze aan materialen voor de omkleding of beplakking van jouw slipcase; zoals gelamineerd drukwerk, luxe linnen en kunstleer.

Stempel

Een stempel is een preeg. Met warmte en kracht drukken wij een logo, tekst of afbeelding in een linnen of kunstleren omslag. Ook een fotocover kan worden voorzien van bestempeling. De kosten voor een stempel of preeg worden per cm2 berekend. Een indicatie; een stempel van 20 x 90 mm kost ongeveer de €100,00 per stempel excl. 21% BTW. Voor een rug wordt meestal een andere stempel opgemaakt dan voor de voorkant. Stuur ons uw bestand(en) en wij berekenen voor uw de prijs. De bestempeling op het boek kan met een folie (in kleur, goud of zilver) of zonder folie (blind).

De aanleverspecificaties voor een stempel zijn:
– PDF bestand in zwart/wit
– op ware grootte

Stofomslag

Een stofomslag of wikkel is een geplastificeerde losse papieren omslag om een boek. Het is oorspronkelijk bedoeld als bescherming van het boek tegen stof en beschadiging. Ook deze stofomslag kunnen wij voor je verzorgen tot een maximale breedte van 464 mm. Tegen een meerprijs bieden wij ook bredere stofomslagen aan.

Template

Een template is een sjabloon met basismaten van het binnenwerk en omslag van een boek. Download gratis een Word of InDesign template, zodat je makkelijk en snel met je ontwerp kunt starten in Word of InDesign.

Uitslaander

Een uitklapbaar schutblad of uitslaander is een blad wat in uitgevouwen toestand buiten het boek uitsteekt. Op deze uitslaander wordt vaak een afbeelding geplaatst, die te groot is voor de normale bladspiegel zoals een stamboom of plattegrond; of het uitstekende deel bevat een lijst van symbolen of afkortingen die in het eigenlijke boek worden gehanteerd. De afloop van een uitslaander is 5 mm rondom. Een uitslaander geldt specifiek voor het schutblad. Voor het binnenwerk passen wij geen uitslaande pagina’s toe.

Uitvoering omslag

Het omslag bestaat uit grijskarton die omplakt is met een bekledingsmateriaal. Zie ook fotocover, kunstleer of linnen.

Voorplat

De voorkant van het boek, waarop gewoonlijk de titel staat.

Zijdeglans

Zijdeglans papier geeft een luxe uitstraling aan je boek en is zeer geschikt voor het printen van foto’s en afbeeldingen, deze blijven er als het ware meer op liggen. Ons Silk MC-papier van 130, 150, 170 en 200 grs. heeft een zijdeglans.

 • Space

  Als je een boek wilt maken over de familiehistorie, dan wil je niet alleen een mooi verhaal, maar ook dat het er mooi uitziet en naar wens gedrukt wordt. Dat is bij Probook prima gelukt! En wat fijn dat hun medewerkers actief met je meedenken!


  Niek v d B
  21 juli 2021 op Google

 • Space

  Zojuist een nadruk ontvangen van “Het Geslacht Aalders” en ontzettend blij met het resultaat (van zowel de eerste als tweede druk)! De uitvoering in linnen kaft met traditionele foliedruk is uitmuntend! Op verzoek ook de door hen vervaardigde stempel thuis ontvangen. Dank voor de welwillende medewerking en het mooie resultaat! 👍


  Derk Jordaan
  13 juli 2021 op Facebook

 • Space

  Wát een vakmensen en wát een kwaliteit. Ik maak al jaren boeken maar dit is echt TOP EEN AANRADER! Martin


  Bijzonderdruk
  24 juni 2021 op Google

 • Space

  Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten? Dat kan door op onderstaande links te klikken.

  Google

  Facebook • Space

  Wij hebben al twee boeken gebruik gemaakt van probook en ook bij beide twee keer een tweede serie besteld. De kwaliteit is erg goed en de service op de site is gebruiksvriendelijk. Wij zijn hier erg blij mee. Op naar ons volgende boek.


  Lize Bakker
  20 juni 2021 op Facebook

 • Space

  Een boekje maken met Probook.nl is een een leuke en waardevolle bezigheid. Heel mooi dat je ze per stuk kunt laten maken. Zelf heb ik eerst twee proef versies laten maken. Het boek beschrijf 37 lasso worpen met bijbehorende tekeningen. Deze proef versies gaven mij de gelegenheid verbeteringen aan te brengen en fouten te corrigeren. Het meegeleverde software programma werkt top en is makkelijk en overzichtelijk. Het bestellen ging vlotjes. De uitvoering was bovenverwachting. Mooi, netjes en vlot.


  John Talboom
  10 juni 2021 op Facebook

 • Space

  Voor het eerst heb ik een bestelling geplaatst. Het resultaat heeft mijn verwachtingen overtroffen. Een mooi boek van goede kwaliteit. Ook de vragen die ik vooraf had werden op een professionele manier beantwoord. Kortom, ik ben erg tevreden en vind Probook zeker een aanrader!


  Maarten van den Bosch
  7 juni 2021 op Google

 • Space

  Het drukken van mijn gedichtenbundel is boven verwachting gegaan! Ik hoor van iedereen dat het een juweeltje geworden is. Het hele proces is door pro book professioneel, vriendelijk en met aandacht aangepakt. Dat smaakt naar meer! Dank Michelle Ruben en Ramon!

  Jim van der Zanden.


  Jim van der Zanden
  24 mei 2021 op Facebook

 • Space

  Voor de 2e keer een boek besteld bij Probook.nl De eerste was prachtig en deze ook weer zo mooi gedrukt en gebonden. Een mooi zwaar exemplaar van 184 pagina’s. Zowel de gelijmde versie met softcover en matte cover als de gebonden versie met hardcover glans gedrukt als een pro. De naam Probook doet eer aan deze drukker. … De extra bestelling gaat er deze week weer uit! Probook is een echte aanrader!!! Makkelijk bereikbaar voor vragen en goed geholpen en… goed werk!


  Juliette Pieters van Lieshout
  18 april 2021 op Facebook

 • Space

  Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten? Dat kan door op onderstaande links te klikken.

  Google

  Facebook • Space

  Weer mooi boek afgeleverd, over de jeugd van mijn vader. Mooie kwaliteit.


  Aukje van der Hoek
  12 april 2021 op Google

 • Space

  Ik heb een blog sinds november 2017 onder de naam Zwietels. Bijna wekelijks schrijf ik een Zwietel. Ze worden zeer gewaardeerd op mijn wordpress en op Facebook Hoe leuk is het dan om deze te bundelen? Inmiddels heb ik bij Probook mijn Zwietels van 2018 en van 2019 laten drukken. En ik ga binnenkort die van 2020 ook laten drukken, want wat ziet het er mooi uit in de hardcover met leeslint!! Het leest ook zeer aangenaam. Probook maakt mij een trotse schrijver!!


  Ruud van Zwieteren
  14 maart 2021 op Facebook

 • Space

  Tot mijn verrassing werd mijn boekje ‘Barbara, een bijzonder zusje’, al heel snel thuisbezorgd. Hartelijke dank voor al jullie werk, het ziet er heel mooi uit en ik ben er echt blij mee. Met vriendelijke groet, Mieke Lamers


  Mieke Lamers
  11 maart 2021 op Google

 • Space

  Mijn familieboek “Mijn moeders moeder” is een prachtig en professioneel geschenk geworden voor mijn broers, zussen en neven/nichten. Dat kon ook alleen maar door de fijne en goede begeleiding (w.o. tips) en ook het geduld van Michelle. Ik ben haar (en Probook) daar dan ook bijzonder dankbaar voor. Met mijn volgende boek “Mijn levensverhaal” ga ik daar (100% zeker) weer bij terugkomen.


  Rene van Leeuwen
  28 februari 2021 op Google

 • Space

  Ik wil Probook heel hartelijk bedanken voor de vakkundige en mooie uitvoering van mijn familieboek “Genealogie de Saive”. Probook (Ruben en Michelle) gaven een goede begeleiding bij het maken van het binnenwerk en de omslag. Het gebonden boek met hardcover omslag met mat laminaat afgewerkt is een lust voor het oog en oogst veel lof bij de afnemers.


  Ton Saive
  26 februari 2021 op Google

 • Space

  Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten? Dat kan door op onderstaande links te klikken.

  Google

  Facebook • Space

  4 boekjes heb ik laten maken. Er waren wat kleine foutjes maar die werden snel in orde gemaakt. Kan altijd gebeuren. Het waren twee boekjes met een hardcover met foto en twee met kunstleren omslag met gouden opdruk. Geweldig mooie kwaliteit. Keurig geprint en die goud opdruk maakt het boek exclusief. Al met al zou ik zo weer een boek bestellen!


  Huub Driessen
  21 februari 2021 op Google

 • Space

  Zojuist prachtige boeken ontvangen. Probook is een fijne parnter om hardcover boeken te laten maken. Zowel 1 exemplaar als oplage van enkele 100 exemplaren.


  Benny Visser
  11 februari 2021 op Google

 • Space

  Net mijn nieuwe boek “de kus” binnen en dat ziet er weer fantastisch uit. Dank voor de goede zorgen Ruben!


  Michiel Knaven
  20 januari 2021 op Google

 • Space

  … De site geeft alle informatie die je nodig hebt op een overzichtelijke en begrijpelijke manier. Je kunt je keuzes maken (die ook weer heel goed worden toegelicht) en daarmee je prijs uitrekenen. Bestanden uploaden en klaar. Ik had de kaft niet helemaal juist opgeslagen, dus kreeg meteen een mailtje om dat anders te doen. Ik heb heel persoonlijk en prettig contact gehad met ze. En toen de boeken arriveerden werd ik wederom blij verrast: het zag er echt professioneel uit! Bij een volgende boek ga ik zeker weer gebruik maken van Probook. Evelien van Dal De ZIN van


  Evelien van Dal
  19 januari 2021 op Google

 • Space

  Twaalf jaar later is hij er dan eindelijk gekomen! Hij lag al heel wat jaren op de ‘planken’ en er zit dan ook een hoop tijd en werk in! Het kostte even wat moed om de laatste puntjes op de ‘i’ te zetten. Maar wat zijn we blij met het resultaat. Onze aller eerste backpackreis verzameld in 1 boek (500 pagina’s dik). Alle reisverslagen en comments uit het gastenboek gebundeld. We kunnen wel zeggen: een levenswerk na zo veel jaar!? Wij kunnen Probook zeker aanraden. De kwaliteit van ons boek is perfect, precies zoals we het ingedachte hadden!


  Danny Witteveen
  9 januari 2021 op Google

 • Space

  Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten? Dat kan door op onderstaande links te klikken.

  Google

  FacebookHeb je een vraag over het maken van je eigen boek?
Naar
boven