Do’s and don’ts

Zodra wij jouw bestelling en bijbehorende bestanden hebben ontvangen, nemen we die meteen in productie. Loop daarom onderstaande lijst nog eens door om te kijken of jouw bestanden in orde zijn.

Wil je dat wij je bestanden extra nakijken? Kies dan bij het bestellen voor de bestandscontrole!

Binnenwerk

Minimum formaat binnenwerk: 90 x 90 mm
Maximum formaat binnenwerk: 297 x 420 mm, A3 liggend/staand
 De eerste pagina van je pdf-bestand wordt op een rechterpagina geprint. Daarna volgt pagina 2 op een linkerpagina, pagina 3 op een rechterpagina etc.

Afloop
Gebruik 3 mm afloop rondom

Algemeen
Aantal pagina’s van het binnenwerk moet deelbaar zijn door 4. Is dit niet het geval, dan ronden wij het bestand af naar een veelvoud van vier. Je krijgt dan blanco pagina’s achterin je boek.
Geen spreads in het pdf-bestand van het binnenwerk.
Het schutblad hoeft niet meegerekend te worden in het binnenwerk. Wil je het schutblad bedrukken? Lever dan hiervoor een apart pdf-bestand aan.
Zijn alle lettertypes ingesloten? Anders kunnen wij het boek helaas niet printen. Wij kunnen hiervoor geen verantwoording nemen.
Gebruik bij voorkeur geen doorlopende lijnen van pagina naar pagina. Omdat het binnenwerk digitaal wordt gedrukt, kan hier verschil tussen ontstaan.

Afbeeldingen
Foto’s/afbeeldingen: 150 dpi. Is de dpi van een afbeelding lager dan 150, dan kan het resultaat minder scherp zijn.
Gebruik geen RGB en CMYK door elkaar heen (alleen van belang voor InDesign-gebruikers).
Sepia foto’s worden als kleur gezien.

Paginanummering
Plaats paginanummering niet aan de binnenkant van de pagina, maar juist gecentreerd of aan de buitenkant.
Plaats paginanummering niet te dicht bij de rand van de pagina, dan kan het zijn dat het nummer afgesneden wordt.

Omslag
Klopt het formaat van jouw omslag? Zie onze omslagcalculator!
Staat de rug-tekst in het midden van de omslag?
Zijn titels of afbeeldingen gecentreerd op de voor- of achterkant? (inslag en afloop hierbij niet meerekenen)

Het omslag is 1 pagina
Is je boek breder dan 21 cm, dan bestaat het omslag uit 2 pagina’s. Bekijk onze handleiding voor een halflinnen omslag!
Mat laminaat hecht moeilijker op donkere kleuren zoals zwart, donkerblauw en donkergroen.
Linnen en kunstleer kunnen alleen worden toegepast op een hardcover boek.

Inslag en ontwerp
Het omslag voor een softcover boek heeft 3 mm afloop rondom. Het omslag voor een hardcover boek heeft 15 mm inslag. De afloop en inslag zijn opgenomen in de maten van de omslagcalculator.
Plaats geen belangrijke tekst of afbeeldingen in de inslag. De inslag wordt om het boek heen gevouwen en dient niet meegenomen te worden in de uitlijning van de tekst.
Gebruik bij voorkeur geen lijnen of randen. Omdat we het omslag digitaal drukken, kan er verschil ontstaan.

Schutblad
Wil je de schutbladen van jouw boek bedrukken? Lever dan een apart pdf-bestand aan.
Wil je het schutblad volledig in een kleur? Kies dan voor een unikleur schutblad of lever zelf een bestand aan.
Een softcover heeft geen schutbladen.

 • Space

  Zojuist heb ik de stamboomboeken ontvangen. Het ziet er werkelijk schitterend uit! Ik ben zeer tevreden.


  Kees Goudswaard
  Op 8 februari 2018

 • Space

  Ik heb voor een schoolwerkstuk een kinderboek gemaakt over Autisme. Met Probook heb ik deze laten drukken en wel 110 keer! Alle boekjes zijn verkocht en mensen zijn erg enthousiast! Ik ga hier zeker vaker bestellen!


  Vera
  Op 7 februari 2018

 • Space

  Het kookboek met de recepten van mijn moeder is prachtig geworden. Stevige harde kaft, handig leeslint en mooie foto’s. Goede service van Probook, snelle levering, top!!


  Ingrid
  Op 17 September 2017

 • Space

  Super goede service. Inmiddels al twee reisboeken laten maken en allebei in top kwaliteit. Ik ga hier absoluut vaker bestellen, een aanrader!


  Jasmijn
  Op 21 oktober 2017

 • Space

  Na jaren van het schrijven van gedichten en teksten heb ik een boek laten maken bij Probook. Mijn boek: Gedachtendroom. Het boek is supermooi, van goede kwaliteit en ik ben er trots op. Ik heb hem in de boekwinkel laten plaatsen zodat mensen die interesse hebben het kunnen kopen. Ik vind Probook echt een aanrader.


  Maria van den Boom
  Op 29 Augustus 2017

 • Space

  Een tijdje geleden heb ik mijn schoolverslag ‘Het Levensboek’ en de daarop volgende 2 levensverhalen om laten toveren tot een echt boek: ‘Eyeopener’. Het boek is mooier dan verwacht. Ik was bang dat de tekst niet helemaal leesbaar zou worden, maar dat was niet het geval en het boek ziet er gewoon erg professioneel uit! Ben meer dan tevreden! Ook was de service perfect. Ik kreeg mijn boek op de verwachtte verzenddatum al binnen.


  Eyeopener
  Op 1 Juli 2017

 • Space

  Net weer een zending van mijn inmiddels 4e boek ontvangen. Het zag er weer prachtig uit, mooi papier, prima druk en uitstekende snelle service. En dat voor maar 20 exemplaren, voor een zeer acceptabele prijs. Had zelfs per abuis de nota twee maal betaald, maar kreeg op mijn verzoek per kerende post antwoord en terugstorting van het bedrag!. Uitstekende service! Ga zo door en ik zal boeken blijven bestellen bij jullie.


  Herman Spoelstra
  Op 6 Juni 2017

 • Space

  Onlangs heb ik een levensboek voor iemand mogen maken en dit in boekvorm laten drukken. De service van Probook was zeer goed. Ik heb regelmatig mails gestuurd met vragen over allerlei zaken omtrent mijn boek en deze werden snel en correct beantwoord. Daarnaast is de prijs-kwaliteit verhouding ook erg goed. Ik doe zeker de volgende keer weer zaken met Probook.


  Jose
  Op 3 Mei 2017

 • Space

  Onlangs mijn boek laten drukken bij Probook. Helaas zaten er enige drukwerk fouten in. Nadat ik een mailtje had gestuurd, kon ik het boek retour sturen om het op te lossen. Na een week weer ontvangen en het was perfect opgelost, zelfs mijn portokosten heb ik vergoed gekregen, top service, ga zo door!


  Peter
  Op 16 Maart 2017

 • Space

  Ik heb een reisverslag gemaakt van een voettocht. Zoekende naar een uitgever voor kleine oplages kwam ik bij Probook terecht. Tevens hadden ze een zeer uitgebreide handleiding hoe een boek en hoe een omslag te maken. Hier ben ik mee aan de slag gegaan en het resultaat is uitstekend te noemen. Zeer verzorgd boekwerkje geworden. Goede service en bij vragen snel antwoord. Probook is echt een aanrader.


  Hielke Bijsma
  Op 23 Februari 2017

 • Space

  Net weer een zending van mijn stamboomboek ‘Bourgonje’ ontvangen. Ziet er weer (3e keer!) fantastisch uit. Ben zeer tevreden met het drukwerk, papiersoort, afwerking, snelle service enz. Fijn dat Probook ook in kleine oplagen werkt ! Het maken van een boek is “een fluitje van een cent” met deze uitgever/drukker. Heb altijd erg plezierige contacten persoonlijk en via email met de medewerkers van Probook. Kan iedereen aanraden met hen te werken! Snel naar mijn volgende boek!


  Herman Spoelstra
  Op 22 Februari 2017

 • Space

  Al een paar jaar bezig geweest met mijn vriendin om een kinderboek te schrijven.Eindelijk is het gelukt en het is prachtig geworden. Een mooi boekje voor mijn kleinkind die net was geboren.


  B. Koning
  Op 24 Januari 2017

 • Space

  Doordat ik een uitgever zocht die een gebonden boek kon maken met een harde kaft kwam ik bij Probook terecht. Ik had totaal geen ervaring met het opmaken van een boek. Dankzij de template in Word en de geweldige begeleiding van de medewerkers van Probook is het mij gelukt het boek “Een leven bij de Marine” adhv de dagboeken van L.D. van Driel te maken. Kwaliteit is geweldig goed. Dank hiervoor en zeker een aanrader voor anderen.


  Gerard de Fouw
  Op 20 Januari 2017

Heb je een vraag over het maken van je eigen boek?