Uitvoering

 • Wat is het verschil tussen glanzend en mat laminaat?

  Zoals de naam al zegt, is de ene glanzend en de ander mat. Dit bepaald dus of jouw boek een glanzende of matte buitenkant krijgt. Pak maar eens wat boeken uit de kast, in het glanzende laminaat reflecteert het licht en in het matte laminaat niet.

  Het glanzende laminaat trekt de kleuren vaak wat op en het matte laminaat verzwakt de kleuren.

 • Wat is een laminaat?

  Als we het hebben over laminaat in de grafische industrie, bedoelen we de beschermende laag op het drukwerk. Het omslag wordt standaard gelamineerd, zodat het bandmateriaal niet kan scheuren of beschadigen. Je kunt kiezen uit een glanzend of een mat laminaat.

 • Hoe kan ik een offerte aanvragen?

  Wij hebben een module waarin we je stap voor stap meenemen door het samenstellen van jouw boek. Nadat je alle keuzes gemaakt hebt, zie je direct jouw prijs. Je kunt de offerte vervolgens naar jezelf laten mailen of de bestelling plaatsen. Alle berekeningen worden in jouw account opgeslagen en zijn op een later tijdsstip te bekijken. De module vind je hier.

  Wil je een oplage boven de 250 exemplaren of wil je iets wat niet in de module aan te geven is? Dan kun je ons een mailtje sturen met jouw wensen. Je kunt dit mailtje sturen naar verkoop@probook.nl.

 • Ik heb mijn ontwerp af en wil mijn uitvoering wijzigen, kan dat?

  Je hebt jouw bestanden in de online designer gemaakt en je bedenkt je nu dat je een andere uitvoering wenst, dat is in sommige gevallen nog mogelijk. Allereerst kun je proberen de wijziging te doen, krijg je geen foutmelding dan is de wijziging geen probleem. Krijg je een foutmelding dat jouw design verloren gaat? Annuleer dit dan.

  Als je het formaat van jouw binnenwerk wilt wijzigen waarbij je omslag wel verloren gaat, kan je het volgende doen… je opent jouw binnenwerk en klikt bovenaan op ‘verander product’. Je kiest vervolgens de andere maat waarnaar je wilt wijzigen.

  Het prijsverschil staat in de software altijd op 0 euro, maar in werkelijkheid zit hier zeker wel verschil tussen. Je kunt dit na de wijziging zien in jouw calculatieoverzicht, deze wordt automatisch bijgewerkt. Wil je eerst het prijsverschil weten? Dan zou je even een nieuwe offerte aan kunnen vragen voordat je de wijziging doet.

  Is dit ook niet mogelijk, dan is het niet mogelijk om eenvoudig te switchen. Je kunt ons wel altijd een berichtje doen om te kijken of er andere mogelijkheden zijn (zoals het schalen van de bestanden).

 • Wat is een inslag?

  Een inslag is het randje bandmateriaal wat om het grijsbord heen gevouwen is. De inslag is zichtbaar op de rand en aan de binnenzijde van het omslag. Het schutblad zit gedeeltelijk over de inslag geplakt.

 • Wat is een kneep?

  De kneep is het geultje aan de voor- en achterkant van een hardcover. Door dit gedeelte in te knepen worden het binnenwerk en het omslag goed aan elkaar bevestigd.

  Het is wel belangrijk om hier geen tekst in te zetten. In onze templates is de kneep niet meegenomen in de uitlijning. Dit geultje lijkt optisch het voor- en achterplat en kan dus wel meegenomen worden in de uitlijning.

 • Waar moet ik rekening mee houden?

  Wij doen er alles aan om jouw boek zo perfect mogelijk uit te voeren. Om te voorkomen dat jouw boek niet aan je verwachtingen voldoet, leggen we je wat punten uit betreffende het productieproces. Zo kun je hier rekening mee houden in de opmaak van jouw boek, zodat we samen streven naar de hoogst mogelijke kwaliteit. Alle punten vind je hier.

 • Kunnen jullie FSC produceren?

  Wij gebruiken standaard FSC gecertificeerd papier. Echter kunnen wij niet geheel FSC-gecertificeerd produceren, omdat wij dit keurmerk niet voeren. Het is dus ook verboden om een keurmerk in het boek te zetten, je mag wel vermelden dat er FSC-gecertificeerd papier gebruikt.

 • Wat is het verschil tussen digitaal en offset?

  Een digitale productie heeft bijna geen stelkosten, we drukken op een knop op de printer en 1, 5 of 20 boekjes rollen er zo uit. Dit is zoals je de reguliere printers kent (alleen dan natuurlijk op een andere kwaliteit). Een offsetproductie heeft hele hoge stelkosten, maar hele lage kosten per vel. Er worden drukplaten gemaakt, wat vrij duur is. Als deze platen eenmaal gemaakt zijn, worden de vellen in hoge snelheid achter elkaar geproduceerd. Tegenwoordig ligt de uitkomst van beide steeds dichter bij elkaar.

  Bij sommige boeken is het bij een oplage van 250 goedkoper om over te gaan op offset, bij sommige boeken is dit pas bij een oplage van 1000 exemplaren. Wij gaan vanaf 250 exemplaren voor je rekenen welke optie goedkoper is en daarom is het vanaf die oplage niet meer online te berekenen.

 • Kan ik wat voorbeelden zien?

  Wij hebben een hele pagina vol met voorbeelden. Hierop staan allemaal omslagen, waarbij je kunt zien welke uitvoering dit boek heeft. Je kunt alles hier bekijken.