Uitgeven

 • Kan ik mijn toestemming intrekken voor het tonen van mijn boek?

  Heb je toestemming gegeven om jouw boek te gebruiken voor marketingdoeleinden en wil je hier nu toch op terugkomen? Dat kan. Je kunt jouw volledige toestemming intrekken of de toestemming voor een bepaald gedeelte wijzigen. Wij zullen in dat geval in de toekomst rekening houden met deze aangepaste of ingetrokken toestemming.

  Wanneer wij al materiaal hebben laten maken waar jouw boek op staat, is dat niet terug te draaien i.v.m. de gemaakte kosten en eventuele verspreiding van het materiaal. Wij kunnen jouw boek wel altijd digitaal van onze website verwijderen. Wij kunnen alleen niet garant staan dat het boek nergens meer zichtbaar is op het web (bijvoorbeeld op Google).

 • Kan ik boeken van jullie voorraad opgestuurd krijgen?

  Dit kan zeker, echter zitten hier wel kosten aan verbonden. Deze kosten staan ook in jouw contract. De vaste kosten zijn €7,50 per uitslag, tevens rekenen we €0,25 per boek óf €2,50 per gehele doos. Deze kosten zijn exclusief btw. Je kunt ons een mail sturen met het verzoek om de boeken te verzenden, vermeldt daarbij even om hoeveel boeken het gaat. Ook kun je altijd eerst de kosten vragen om daarna te beslissen.

  Hebben wij jouw boeken gratis geplaatst in onze boekwinkel en zijn er nog geen 10 exemplaren verkocht? Dan zitten er extra kosten aan verbonden wanneer je (een aantal van) deze laatste 10 uit de voorraad wilt halen.

 • Wat als de boeken voor de boekwinkel bij jullie op zijn?

  Als de boeken op zijn zullen we een mail sturen. We geven je dan de keuze om nieuwe boeken aan te leveren (indien een gedeelte naar jou zelf is gegaan), nieuwe boeken te laten produceren of te stoppen met de verkoop. Uiteraard is de keuze geheel aan jou.

 • Hoe kan ik de boekwinkel opzeggen?

  Je kunt de boekwinkel opzeggen en stoppen door ons een mail te sturen. Het is pas opgezegd als je van ons een reactie hebt ontvangen, hou dus je mailbox in de gaten en bel ons even als een bericht uitblijft.

 • Kan ik stoppen met de boekwinkel terwijl nog niet alle boeken verkocht zijn?

  Wanneer er nog boeken in voorraad zijn, zitten hier wel extra kosten aan verbonden. Namelijk de kosten om de boeken uit de voorraad te halen en naar je te verzenden. De kosten voor uitslag staan in je contract. Je kunt ons ook altijd vrijblijvend informeren naar de kosten.

  Hebben we jouw boek gratis in onze boekwinkel geplaatst, dan dienen er minimaal 10 exemplaren verkocht te zijn, anders rekenen we extra kosten. Verkopen wij je boek via CB (alle boekhandels), dan kun je pas na de eerste 6 maanden opzeggen.

 • Kunnen jullie mijn boek promoten op social media?

  Als je graag wenst dat wij jouw boek promoten op social media, dan mag je ons altijd een mail sturen. Je kunt jouw mail richten aan michelle@probook.nl. We vinden het fijn als je het ons al laat weten voordat we gaan produceren, zodat we de optie hebben om bijvoorbeeld foto’s van de productie te maken en deze te publiceren.

 • Hoe zorg ik dat mijn boek niet op jullie website of social media geplaatst wordt?

  Hier hoef je niets voor te doen. Wij laten een boek niet zien zonder toestemming. Als we jouw boek willen tonen op onze website of social media, dan zullen we altijd eerst een mail sturen. We publiceren pas als je een reactie geeft met jouw instemming. Reageer je niet? Dan zullen we het ook niet publiceren (al vinden we een reactie natuurlijk altijd fijn, zodat we gelijk weten dat het niet gewaardeerd wordt).

 • Wie heeft het auteursrecht / recht van uitgeven?

  Jij! Ten aller tijden heb jij de verantwoording en zeggenschap over jouw boek. Je geeft bij ons uit in eigen beheer en dat betekent dat wij jouw boek nooit zullen publiceren, doorverkopen etc. (wij zijn geen uitgeverij). Wij vinden het leuk om sommige boeken te tonen op onze website, mochten we jouw boek willen tonen, dan sturen we je altijd een mail om te vragen om jouw toestemming.

  Ben je benieuwd of anderen met jouw werk ervandoor kunnen gaan? Of wil je weten of jij werk van anderen mag gebruiken? Lees dan onze blog over het auteursrecht.

 • Mag ik de boeken zelf verkopen als ik ook via jullie verkoop?

  Dat mag zeker! Je hebt zelf volledig zeggenschap over de boeken en de verkoop daarvan. Wij produceren de boeken alleen en bieden als extra service de optionele verkoopkanalen. Jij kiest welk verkoopkanaal je wenst en hoeveel boeken je daar verkoopt, dit kunnen dus ook verkoopkanalen buiten ons om zijn.

 • Wanneer krijg ik uitbetaald?

  Aan het einde van elk kwartaal maken wij de balans op en ontvang je van ons een factuur. Hierop worden alle verkochte boeken aan je uitbetaald en worden alle kosten verrekend. Meestal leidt dit tot een uitbetaling aan jou. Deze uitbetaling wordt direct gedaan en staat dus meestal binnen 2 dagen op de rekening. Het kan ook voorkomen dat de kosten hoger zijn dan de opbrengsten, in dat geval dien je de factuur aan ons te voldoen. Een positief bedrag dien je aan ons te betalen, een negatief bedrag betalen wij aan je uit.