Online designer

 • Hoe kan ik mijn gemaakte ontwerp in de ontwerptool controleren?

  In de designer heb je de mogelijkheid om jouw project te controleren (bovenin de balk heb je de optie ‘voorbeeld’). Pas als dit er helemaal goed uitziet, dien je het boek te bestellen. Wanneer je hebt besteld, worden de bestanden vaak rechtstreeks naar de pers gestuurd en heb je geen mogelijkheid meer om het te controleren.

 • Waar vind ik mijn opgemaakte ontwerp terug?

  Heb je jouw boek opgemaakt in de online designer? Dan kun je jouw opgemaakte boek opnieuw openen door jouw berekening er weer bij te pakken. Ga eerst naar Mijn probook rechts bovenin (als je nog niet ingelogd bent, staat hier inloggen en dien je dit eerst te doen). Vervolgens klik je op berekeningen. Zoek het betreffende project op, klik op bewerken/wijzigen en vervolgens kun je doorklikken naar het uploaden van de bestanden. Je ziet nu weer de knoppen om jouw boek online te designen/aan te passen.

 • Ik heb mijn ontwerp af en wil mijn uitvoering wijzigen, kan dat?

  Je hebt jouw bestanden in de online designer gemaakt en je bedenkt je nu dat je een andere uitvoering wenst, dat is in sommige gevallen nog mogelijk. Allereerst kun je proberen de wijziging te doen, krijg je geen foutmelding dan is de wijziging geen probleem. Krijg je een foutmelding dat jouw design verloren gaat? Annuleer dit dan.

  Als je het formaat van jouw binnenwerk wilt wijzigen waarbij je omslag wel verloren gaat, kan je het volgende doen… je opent jouw binnenwerk en klikt bovenaan op ‘verander product’. Je kiest vervolgens de andere maat waarnaar je wilt wijzigen.

  Het prijsverschil staat in de software altijd op 0 euro, maar in werkelijkheid zit hier zeker wel verschil tussen. Je kunt dit na de wijziging zien in jouw calculatieoverzicht, deze wordt automatisch bijgewerkt. Wil je eerst het prijsverschil weten? Dan zou je even een nieuwe offerte aan kunnen vragen voordat je de wijziging doet.

  Is dit ook niet mogelijk, dan is het niet mogelijk om eenvoudig te switchen. Je kunt ons wel altijd een berichtje doen om te kijken of er andere mogelijkheden zijn (zoals het schalen van de bestanden).

 • Waar vind ik jullie ontwerptool / online designer?

  De online designer zit achter het offerte-/bestelformulier. De designer is namelijk afhankelijk van jouw samenstelling van het boek. De designs worden klaargezet voor het door jou gekozen formaat, aantal pagina’s en type boek. Let dus op dat je eerst jouw definitieve keuze maakt qua uitvoering voordat je gaat opmaken. Wil je bijvoorbeeld switchen tussen een hardcover en een softcover, dan zal jouw omslag verloren gaan (het benodigde bestand is namelijk anders).