Bestelling

 • Kan ik mijn boek sneller krijgen dan de standaard levertijd?

  Heb je jouw boeken sneller nodig? Ook dan kunnen we je vaak wel helpen. Aan een spoedbestelling zitten alleen wel altijd extra kosten. Wil je de mogelijkheden weten? Neem dan even contact met ons op (de beller is sneller). Zorg dat je aan ons door kan geven wat de specificaties en oplage zijn (een offertenummer is ook voldoende), wanneer je aan kunt leveren en wanneer je het nodig hebt… dan kijken wij voor je wat er mogelijk is en wat dan de aanvullende kosten zijn.

 • Kan ik mijn boek retourneren?

  Het is niet mogelijk om jouw boek te retourneren, het is namelijk een op maat gemaakt product die wij niet opnieuw kunnen verkopen aan iemand anders.

  Heb jij een klacht, dan kun je contact met ons opnemen. Je kunt ons dan bellen op 030 303 95 98 of een mailtje sturen naar info@probook.nl. Als je in het mailtje foto’s meestuurt, kunnen we het beter beoordelen en sneller een oplossing bieden.

 • Hoe kan ik een offerte aanvragen?

  Wij hebben een module waarin we je stap voor stap meenemen door het samenstellen van jouw boek. Nadat je alle keuzes gemaakt hebt, zie je direct jouw prijs. Je kunt de offerte vervolgens naar jezelf laten mailen of de bestelling plaatsen. Alle berekeningen worden in jouw account opgeslagen en zijn op een later tijdsstip te bekijken. De module vind je hier.

  Wil je een oplage boven de 250 exemplaren of wil je iets wat niet in de module aan te geven is? Dan kun je ons een mailtje sturen met jouw wensen. Je kunt dit mailtje sturen naar verkoop@probook.nl.

 • Kan ik de verzendmethode nog wijzigen?

  Wanneer je dit op tijd doorgeeft, is het is mogelijk de wijze van verzending te wijzigen.

  Wanneer de gewijzigde verzending duurder is dan oorspronkelijk besteld, worden de extra kosten in rekening gebracht. Terugbetalingen tot €12,50 worden in verband met de bijkomende administratieve kosten niet gedaan. Terugbetalingen boven €12,50 worden wel gedaan. Wij brengen geen kosten voor de wijziging in rekening.

 • Kan ik mijn bestelling nog wijzigen?

  Op het moment dat je bij ons een bestelling plaatst, gaan wij direct voor je aan de slag. Daardoor is een wijziging niet altijd meer mogelijk, dit ligt aan het stadium waarin het boek zich bevindt en welke wijziging je wilt doen. De kleur van het leeslint wijzigen kan bijvoorbeeld tot een later stadium dan het wijzigen van het papiersoort. Het beste is om ons te bellen, dan kunnen we gelijk voor je kijken wat de mogelijkheden zijn. Voor het wijzigen van de bestelling brengen wij €7,50 excl. 9% btw in rekening (€8,18 incl. btw).

  Wanneer jouw boek een duurdere uitvoering krijgt, zullen deze extra kosten in rekening worden gebracht. De hoogte van deze kosten zijn afhankelijk van de wijziging. Het verschil tussen de oude en de nieuwe prijs plus €7,50 wordt aan je gefactureerd.

  Wanneer jouw boek een goedkopere uitvoering krijgt, zullen deze kosten in sommige gevallen aan je uitbetaald worden en in sommige gevallen niet. Terugbetalingen tot €12,50 worden namelijk in verband met de bijkomende administratieve kosten niet gedaan (nadat de kosten van €7,50 verrekend zijn). Was jouw boek bijvoorbeeld €160,- en zou deze nu €145,- kosten, dan ontvang je dus niets retour (€15,- minus €7,50 zit onder het minimale bedrag dat wij terugbetalen).

  Dus wil je jouw bestelling wijzigen? Dan verzoeken wij je zo snel mogelijk contact met ons op te nemen door te bellen naar 030 – 303 95 98 of een e-mail te sturen naar bestelling@probook.nl (de beller is sneller).

 • Kunnen jullie mijn pdf-bestanden controleren?

  Ja, dat is mogelijk! Kies dan bij het bestellen voor de optie bestandscontrole. Voordat wij jouw bestelling in productie nemen, worden dan de bestanden eerst door ons gecheckt. Er wordt gelet op o.a. het formaat van de bestanden, uitlijning van het omslag, het gebruik van marges en de paginavolgorde.

  Na de bestandscontrole krijg je de mogelijkheid om jouw bestanden aan te passen. Nadat je nieuwe bestanden hebt aangeleverd nemen wij jouw bestelling verder in productie.

  De kosten voor de bestandscontrole bedragen €25,- exclusief 9% BTW.

 • Kan mijn bestelling aangetekend verzonden worden?

  Nee, dat kan helaas niet. Wij versturen pakketten standaard met een Track&Trace-code.

  Wil je zeker weten dat je bestelling op tijd binnen is? Kies dan tijdens het bestellen voor de optie om het op te halen bij ons in Utrecht.

 • Hoeveel kost het verzenden van mijn bestelling?

  Verzendkosten binnen Nederland
  – een boek per brievenbuspost (zonder track & trace) €5,40 incl. btw
  – pakketpost (inclusief track & trace) €8,60 incl. btw
  – pallet €67,60 incl. btw (excl. Waddeneilanden)

  Verzendkosten naar andere landen
  Wil je je bestelling naar een ander land verzenden? Neem dan contact met ons op voor de juiste verzendtarieven.

  Boekwinkel
  Bestel je een boek in de boekwinkel? Dan is de verzending gratis.

 • Kan ik een nabestelling plaatsen?

  Ja, dat is mogelijk! Je kunt altijd een nabestelling plaatsen door de bestelling nogmaals te plaatsen via ons bestelformulier, eventueel met een andere oplage. Hierbij wordt de prijs opnieuw berekend aan de hand van het aantal exemplaren. Hierbij geldt dus ook; hoe meer boeken je afneemt, hoe goedkoper het per boek is.

 • Kan ik mijn bestelling annuleren?

  Op het moment dat je bij ons een bestelling plaatst, gaan wij direct voor je aan de slag. Daardoor is het helaas al snel niet meer mogelijk om jouw bestelling kosteloos te annuleren. Heb je een foutieve bestelling geplaatst? Bel ons dan direct nadat de foutieve bestelling geplaatst is, annuleren is dan nog mogelijk. Wanneer wij al voor je aan de slag zijn gegaan en je wilt daarna je bestelling annuleren, dan dienen wij helaas kosten in rekening te brengen.

  Hebben wij de bestandscontrole gedaan en wil je de bestelling daarna toch annuleren, dan brengen wij de bestandscontrole in rekening en krijg je alle kosten voor de productie van het boek terug. Je ontvangt dan de betaalde kosten minus €25,00 excl. 9% btw retour (27,25 incl. btw).

  Hebben wij de bestanden verwerkt en wil je daarna annuleren (bijvoorbeeld nadat wij constateren dat de bestanden technisch niet in orde zijn), dan brengen wij de kosten voor het verwerken van de bestanden in rekening en krijg je de rest van de kosten terug. Je ontvangt dan de betaalde kosten minus €17,50 excl. 9% btw retour (19,08 incl. btw).

  Helaas kan het ook voorkomen dat wij al begonnen zijn met het drukken van jouw boek of zelfs al met de afwerking. Wanneer je ons belt of mailt dat je de bestelling wilt annuleren, wordt de productie direct stilgezet. Daarna worden de gemaakte kosten berekend en aan jou doorgegeven. Je kunt dan de afweging maken of je de productie definitief wilt annuleren of toch door wilt laten gaan (dit kan door de stop een vertraging opleveren).

  Dus wil je jouw bestelling annuleren? Dan verzoeken wij je zo snel mogelijk contact met ons op te nemen door te bellen naar 030 – 303 95 98 of een e-mail te sturen naar bestelling@probook.nl (de beller is sneller).