Mijn bestelling

 • Kan ik mijn bestelling nog wijzigen?

  Op het moment dat je bij ons een bestelling plaatst, gaan wij direct voor je aan de slag. Daardoor is een wijziging niet altijd meer mogelijk, dit ligt aan het stadium waarin het boek zich bevindt en welke wijziging je wilt doen. De kleur van het leeslint wijzigen kan bijvoorbeeld tot een later stadium dan het wijzigen van het papiersoort. Het beste is om ons te bellen, dan kunnen we gelijk voor je kijken wat de mogelijkheden zijn. Voor het wijzigen van de bestelling brengen wij €7,50 excl. 9% btw in rekening (€8,18 incl. btw).

  Wanneer jouw boek een duurdere uitvoering krijgt, zullen deze extra kosten in rekening worden gebracht. De hoogte van deze kosten zijn afhankelijk van de wijziging. Het verschil tussen de oude en de nieuwe prijs plus €7,50 wordt aan je gefactureerd.

  Wanneer jouw boek een goedkopere uitvoering krijgt, zullen deze kosten in sommige gevallen aan je uitbetaald worden en in sommige gevallen niet. Terugbetalingen tot €12,50 worden namelijk in verband met de bijkomende administratieve kosten niet gedaan (nadat de kosten van €7,50 verrekend zijn). Was jouw boek bijvoorbeeld €160,- en zou deze nu €145,- kosten, dan ontvang je dus niets retour (€15,- minus €7,50 zit onder het minimale bedrag dat wij terugbetalen).

  Dus wil je jouw bestelling wijzigen? Dan verzoeken wij je zo snel mogelijk contact met ons op te nemen door te bellen naar 030 – 303 95 98 of een e-mail te sturen naar bestelling@probook.nl (de beller is sneller).

 • Wat is / kost een ongebonden proefdruk?

  Wil je nog een check doen voordat je boek wordt gemaakt? Bestel dan een ongebonden drukproef. Erg handig als laatste controle voordat we de gehele oplage gaan produceren. De drukproef wordt ongebonden geleverd, gedrukt op de door jou gekozen papiersoort. Het omslag is een ongelamineerde kleurenprint. De kosten van de ongebonden proefdruk kan je vinden in onze offertetool.

  Na een drukproef is het altijd mogelijk aangepaste bestanden aan te leveren. Wij bepalen daarna een nieuwe datum voor het versturen van je boeken.

 • Kunnen jullie mijn pdf-bestanden controleren?

  Ja, dat is mogelijk! Kies dan bij het bestellen voor de optie bestandscontrole. Voordat wij jouw bestelling in productie nemen, worden dan de bestanden eerst door ons gecheckt. Er wordt gelet op o.a. het formaat van de bestanden, uitlijning van het omslag, het gebruik van marges en de paginavolgorde.

  Nadat je eventueel een aanpassing hebt aangebracht, nemen wij jouw bestelling verder in productie.

  De kosten voor de bestandscontrole bedragen €25,- exclusief 9 % BTW.

 • Kan ik een nabestelling plaatsen?

  Ja, dat is mogelijk! Je kunt altijd een nabestelling plaatsen door de bestelling nogmaals te plaatsen via ons bestelformulier, eventueel met een andere oplage. Hierbij wordt de prijs opnieuw berekend aan de hand van het aantal exemplaren. Hierbij geldt dus ook; hoe meer boeken je afneemt, hoe goedkoper het per boek is.

 • Kan ik mijn bestelling annuleren?

  Op het moment dat je bij ons een bestelling plaatst, gaan wij direct voor je aan de slag. Daardoor is het helaas al snel niet meer mogelijk om jouw bestelling kosteloos te annuleren. Heb je een foutieve bestelling geplaatst? Bel ons dan direct nadat de foutieve bestelling geplaatst is, annuleren is dan nog mogelijk. Wanneer wij al voor je aan de slag zijn gegaan en je wilt daarna je bestelling annuleren, dan dienen wij helaas kosten in rekening te brengen.

  Hebben wij de bestandscontrole gedaan en wil je de bestelling daarna toch annuleren, dan brengen wij de bestandscontrole in rekening en krijg je alle kosten voor de productie van het boek terug. Je ontvangt dan de betaalde kosten minus €25,00 excl. 9% btw retour (27,25 incl. btw).

  Hebben wij de bestanden verwerkt en wil je daarna annuleren (bijvoorbeeld nadat wij constateren dat de bestanden technisch niet in orde zijn), dan brengen wij de kosten voor het verwerken van de bestanden in rekening en krijg je de rest van de kosten terug. Je ontvangt dan de betaalde kosten minus €17,50 excl. 9% btw retour (19,08 incl. btw).

  Helaas kan het ook voorkomen dat wij al begonnen zijn met het drukken van jouw boek of zelfs al met de afwerking. Wanneer je ons belt of mailt dat je de bestelling wilt annuleren, wordt de productie direct stilgezet. Daarna worden de gemaakte kosten berekend en aan jou doorgegeven. Je kunt dan de afweging maken of je de productie definitief wilt annuleren of toch door wilt laten gaan (dit kan door de stop een vertraging opleveren).

  Dus wil je jouw bestelling annuleren? Dan verzoeken wij je zo snel mogelijk contact met ons op te nemen door te bellen naar 030 – 303 95 98 of een e-mail te sturen naar bestelling@probook.nl (de beller is sneller).

 • Kan ik mijn bestanden nog wijzigen?

  Op het moment dat je bij ons een bestelling plaatst, gaan wij direct voor je aan de slag. Daardoor is het helaas al snel niet meer mogelijk om jouw bestanden kosteloos te wijzigen. Heb je een foutief bestand geüpload en de bestelling toch per ongeluk doorgezet? Bel ons dan direct nadat de foutieve bestelling geplaatst is, het vervangen van de bestanden is dan nog kosteloos mogelijk. Wanneer wij al voor je aan de slag zijn gegaan en je wilt daarna je bestanden vervangen, dan dienen wij helaas kosten in rekening te brengen.

  Als je nieuwe bestanden wilt aanleveren wanneer wij de bestanden al verwerkt hebben, maar nog niet gedrukt, dan brengen wij de kosten voor het opnieuw verwerken van de bestanden in rekening. Deze kosten bedragen €17,50 excl. 9% btw.

  Helaas kan het ook voorkomen dat wij al begonnen zijn met het drukken van jouw boek of zelfs al met de afwerking. Wanneer je ons belt of mailt dat je de bestanden wilt vervangen, wordt de productie direct stilgezet. Daarna worden de gemaakte kosten berekend en aan jou doorgegeven. Je kunt dan de afweging maken of je nieuwe bestanden wilt aanleveren of de productie toch door wilt laten gaan met de eerder aangeleverde bestanden (dit kan door de stop een vertraging opleveren).

  Dus wil je jouw bestanden wijzigen? Dan verzoeken wij je zo snel mogelijk contact met ons op te nemen door te bellen naar 030 – 303 95 98 of een e-mail te sturen naar bestelling@probook.nl (de beller is sneller).