DE ONTWIKKELING, NEERGANG EN OVERWEGINGEN BIJ DE WEDEROPBOUW VAN DE MACHINALE RIJSTTEELT IN SURINAME – Ir. P.A. Lieuw Kie Song

EEN REIKENDE HAND OM DE IMPASSE RONDOM DE MACHINALE RIJSTTEELT IN SURINAME TE DOORBREKEN.

De Stichting voor de Ontwikkeling van Machinale Landbouw in Suriname (SML) transformeerde in korte tijd de machinale rijstteelt in Suriname van een tamelijk laag niveau tot een topspeler op wereldniveau. Internationaal was er lof en waardering voor deze prestatie.

Helaas hebben degenen, die het roer overnamen toen de SML circa 35 jaar geleden ophield met haar activiteiten, niet weten te voorkomen dat de ontwikkeling van de machinale rijstteelt daarna in een voortdurende neergaande trend kwam.

In zijn boek “DE ONTWIKKELING, NEERGANG EN OVERWEGINGEN BIJ DE WEDEROPBOUW VAN DE MACHINALE RIJSTTEELT IN SURINAME”, dat onlangs uitgegeven werd, beschrijft Ir. P. A. Lieuw Kie Song uitvoerig de structuur die onvermijdelijk is om de machinale rijstteelt weer tot ontwikkeling te brengen. Daarnaast worden verschillende bruikbare suggesties aangedragen die van nut kunnen zijn bij de wederopbouw van dit teeltsysteem. De geschiedenis van de machinale rijstteelt wordt uitvoerig vastgelegd. Kennis hiervan kan van grote waarde zijn bij de wederopbouw van de machinale rijstteelt. Tevens wordt de lezer meegenomen in de uitzonderlijke opbouw en prestaties van de SML en vervolgens het ongemak, onbegrip en de verontwaardiging erna.

2019 / softcover / formaat 148 x 210 mm / 68 pagina’s

Artikelnummer:
Prijs inclusief BTW
9,50
    Heb je een vraag over het maken van je eigen boek?