DE ONTWIKKELING, NEERGANG EN OVERWEGINGEN BIJ DE WEDEROPBOUW VAN DE MACHINALE RIJSTTEELT IN SURINAME – Ir. P.A. Lieuw Kie Song

EEN REIKENDE HAND OM DE IMPASSE RONDOM DE MACHINALE RIJSTTEELT IN SURINAME TE DOORBREKEN.

De Stichting voor de Ontwikkeling van Machinale Landbouw in Suriname (SML) transformeerde in korte tijd de machinale rijstteelt in Suriname van een tamelijk laag niveau tot een topspeler op wereldniveau. Internationaal was er lof en waardering voor deze prestatie.

Helaas hebben degenen, die het roer overnamen toen de SML circa 35 jaar geleden ophield met haar activiteiten, niet weten te voorkomen dat de ontwikkeling van de machinale rijstteelt daarna in een voortdurende neergaande trend kwam.

In zijn boek “DE ONTWIKKELING, NEERGANG EN OVERWEGINGEN BIJ DE WEDEROPBOUW VAN DE MACHINALE RIJSTTEELT IN SURINAME”, dat onlangs uitgegeven werd, beschrijft Ir. P. A. Lieuw Kie Song uitvoerig de structuur die onvermijdelijk is om de machinale rijstteelt weer tot ontwikkeling te brengen. Daarnaast worden verschillende bruikbare suggesties aangedragen die van nut kunnen zijn bij de wederopbouw van dit teeltsysteem. De geschiedenis van de machinale rijstteelt wordt uitvoerig vastgelegd. Kennis hiervan kan van grote waarde zijn bij de wederopbouw van de machinale rijstteelt. Tevens wordt de lezer meegenomen in de uitzonderlijke opbouw en prestaties van de SML en vervolgens het ongemak, onbegrip en de verontwaardiging erna.

2019 / softcover / formaat 148 x 210 mm / 68 pagina’s

Artikelnummer:
Prijs inclusief BTW
9,50

Zij gingen je voor


 • review

  Het was een uitdaging om mijn eigen gedichtenbundel te maken. Met behulp van het programma van PROBOOK en de persoonlijke [telefonische] assistentie van de medewerkers, is het een héél mooi boek geworden, ik ben superblij én trots.


  Annelies Bant
  27 november 2022 op Google

 • review

  Fantastisch eindresultaat!


  Robin Verbraeken
  25 november 2022 op Google

 • review

  Onlangs weer 30 exemplaren van mijn boek over Oud Mathenesse, de wijk van mijn jeugd, bijbesteld. Zoals ook de vorige keer was het weer prima verzorgd, was de service uitstekend en kan ik met trots het boek verkopen aan andere mensen die herinneringen aan deze wijk in Rotterdam hebben.


  Elly visser-smit
  13 november 2022 op Google

 • review

  Inmiddels heb ik voor mijn biografiebureau “Dit is je leven” al vele biografieën laten drukken door Probook. Omdat ik het essentieel vind dat de boeken van topkwaliteit zijn en decennialang meegaan en mooi blijven, zodat ook de achterkleinkinderen van de hoofdpersoon er nog van kunnen genieten.


  Edwin Gitsels
  22 oktober 2022 op Google

 • review

  Hele fijne drukkerij, ze denken mee, zijn flexibel en snel. Erg blij met het eindresultaat!


  Marijke Koster
  6 oktober 2022 op Google

 • review

  Probook heeft mijn verwachting overtroffen. Wat een mooie kwaliteit terwijl de gebruikte illustraties eigenlijk niet zo geweldig waren is het eindresultaat toch prachtig geworden.


  Ben Verleg
  17 mei 2022 op Google

 • review

   

   

  Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten? Dat kan door op onderstaande links te klikken.

  Google

  Facebook


 • review

  Wederom het zoveelste boek bij Probook laten drukken. Fijn dat ze over je schouder meekijken en de kwaliteit is subliem.


  Mark van den Broek
  16 mei 2022 op Google

 • review

  Ik heb nu 3 boeken besteld bij probook. De laatste twee zijn dagboeken van mijn zwangerschappen en kraamtijd. Ik ben er zo ontzettend blij mee, het zich prachtige herinneringen! Probook is heel welwillend om te helpen als je ergens niet uitkomt en ik raad iedereen de bestandscontrole aan. Voor die paar euro halen ze er belangrijke fouten uit.


  Lisette Wesselman
  9 april 2022 op Google

 • review

  Vriendelijke klantenservice, het boek dat ik besteld was kwam niet goed binnen. Kosteloos hermaakt


  Ciska de hoop
  6 april 2022 op Google

Heb je een vraag over het maken van je eigen boek?
Veel- gestelde vragen