De geheimzinnige Luitspeler van Ter Veere – Arie Bouwmeester

Na een lange periode van research en voorwerk ziet het volgende deel van de historische (jeugd-)serie van Arie Bouwmeester het levenslicht. ‘De geheimzinnige Luitspeler van Ter Veere’ is alweer het derde deel uit een serie van tenminste vier. Hierin wordt teruggegaan naar de woelige tijden van Middelburg, met name naar de strijd om de stad en op en rond Walcheren in de periode 1572 – 1574, in het begin van de Opstand.

De Opstand op Walcheren zou volgens hem meer bekendheid moeten krijgen, omdat hier in het onderwijs, noch erbuiten nauwelijks aandacht aan wordt besteed. In Vlissingen wordt wel ieder jaar stilgestaan bij de officiële overgang naar de Prins van Oranje: op 6 april. In het voorjaar van 2022 zal worden stilgestaan bij 450 jaar Nederland, dat feitelijk begon op Walcheren.

Hij heeft voor zijn werk vele historische feiten en bronnen onderzocht en op een rij gezet. Een grote beperking was dat veel archiefmateriaal verloren is gegaan. Dit lag opgeslagen in de Vleeshal in Middelburg en  heeft de bombardementen op 17 mei 1940 niet overleefd. Gelukkig is steeds meer online terug te vinden in openbare archieven alsmede in privédomeinen met een login mogelijkheid, maar dankzij o.a. het Zeeuws Archief ook veel nog in fysieke vorm.

De historische verhaallijn is een weergave van veel feiten en personen uit die periode. Zij krijgen ook in ‘de geheimzinnige Luitspeler’ gezelschap van fictieve figuren die realistisch door de verhalen en gebeurtenissen laveren.

Ook dit boek is rijk geïllustreerd met historische, modern getekende en bewerkte afbeeldingen van de hand van Arie Bouwmeester, aangevuld met historische plattegronden.

Deel vier van de serie, ‘De Vrijheidshelden van Walcheren’, is ook al in de maak. Dit deel zal vermoedelijk in het voorjaar van 2022 van de persen rollen en zal rond de 500 pagina’s gaan bevatten.

De geheimzinnige Luitspeler van Ter Veere is hopelijk eveneens een aanwinst van de boekenkast van uw kind(eren) vanaf 11 jaar, maar ook zeker voor de iets ouderen van 18 tot 98.

 

2021 / Softcover / formaat 148 x 210 mm / 488 pagina’s

Artikelnummer:
Prijs inclusief BTW
30,00

Zij gingen je voor


 • review

  Fijn bedrijf om mee samen te werken, denken met je mee, erg flexibel en goede service. Boekwerk “Herenstraat” zag er ook weer super uit Jubels – Smart printing, since 1902.


  Diana van Laarhoven
  23 januari 2024 op Facebook

 • review

  Al jaren drukt Probook mijn boekjes en boeken. Ze zijn altijd van goede kwaliteit en bij twijfel zijn de medewerkers altijd deskundig en behulpzaam. Ik kan ze van harte aanbevelen.


  Anne Harbrink Numan
  23 januari 2024 op Google

 • review

  Het verhaal van mijn opa wordt dankzij Probook nu prachtig bewaard in een echt boek. Mooie kwaliteit voor een nette prijs, er werd van tevoren goed meegedacht en de service is super! Een deel van de boekjes kwam door de post namelijk ietwat gedeukt binnen. Ik mocht ze terugsturen en alles werd zonder problemen netjes en snel opgelost. Echt een aanrader!


  Nienke Lemmens-Deelen
  22 januari 2024 op Google

 • review

  Wat me vooral erg aanspreekt bij Probook is de enorme keuzevrijheid die je hebt om zelf je boek vorm te geven, zowel het binnenwerk als de omslag. Vervolgens komt het er in werkelijkheid altijd nog nét iets mooier uit te zien, dan je op je eigen computer zag.


  Vincula Affinia
  15 januari 2024 op Facebook

 • review
  3 verschillende boeken besteld in verschillende oplage. Wordt goed geïnformeerd over de voortgang en zijn keurig verpakt geleverd 👍 erg blij mee!
  Hier kun je met een gerust hart je boeken laten maken.

  Michael Velgersdijk
  12 januari 2024 op Facebook

 • review

  Eenvoudig in gebruik en eindresultaat ziet er goed uit. Fijn dat probook ook adviezen geeft en van te voren een controle uitvoert. Bedankt voor de ondersteuning. Ik maak een volgende keer graag weer gebruik van Probook.


  Jelena van Baaren
  3 januari 2024 op Facebook

 • review

   

   

  Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten? Dat kan door op onderstaande links te klikken.

  Google

  Facebook


 • review

  Een prachtig softwareprogramma met vele creatieve mogelijkheden, dat bovendien zeer toegankelijk en dus gebruiksvriendelijk is. Fijn dat je offline kunt werken en tussentijds opslaan. Het eindresultaat was nog mooier en kleurrijker dan ik had verwacht. Echt professioneel. Ik ga hier zeker vaker gebruik van maken!


  Jolanda De Kruyf
  31 december 2023 op Google

 • review

  Goede hulp, meedenkend. Professioneel resultaat. Heel tevreden


  Maud Goesten
  29 december 2023 op Google

 • review

  Heel behulpzaam en vriendelijk team, dat ook meedenkt. We zijn dik tevreden met het eindresultaat.


  Jolanta Kortenkool
  27 december 2023 op Google

Heb je een vraag over het maken van je eigen boek?
Veel- gestelde vragen