De geheimzinnige Luitspeler van Ter Veere – Arie Bouwmeester

Na een lange periode van research en voorwerk ziet het volgende deel van de historische (jeugd-)serie van Arie Bouwmeester het levenslicht. ‘De geheimzinnige Luitspeler van Ter Veere’ is alweer het derde deel uit een serie van tenminste vier. Hierin wordt teruggegaan naar de woelige tijden van Middelburg, met name naar de strijd om de stad en op en rond Walcheren in de periode 1572 – 1574, in het begin van de Opstand.

De Opstand op Walcheren zou volgens hem meer bekendheid moeten krijgen, omdat hier in het onderwijs, noch erbuiten nauwelijks aandacht aan wordt besteed. In Vlissingen wordt wel ieder jaar stilgestaan bij de officiële overgang naar de Prins van Oranje: op 6 april. In het voorjaar van 2022 zal worden stilgestaan bij 450 jaar Nederland, dat feitelijk begon op Walcheren.

Hij heeft voor zijn werk vele historische feiten en bronnen onderzocht en op een rij gezet. Een grote beperking was dat veel archiefmateriaal verloren is gegaan. Dit lag opgeslagen in de Vleeshal in Middelburg en  heeft de bombardementen op 17 mei 1940 niet overleefd. Gelukkig is steeds meer online terug te vinden in openbare archieven alsmede in privédomeinen met een login mogelijkheid, maar dankzij o.a. het Zeeuws Archief ook veel nog in fysieke vorm.

De historische verhaallijn is een weergave van veel feiten en personen uit die periode. Zij krijgen ook in ‘de geheimzinnige Luitspeler’ gezelschap van fictieve figuren die realistisch door de verhalen en gebeurtenissen laveren.

Ook dit boek is rijk geïllustreerd met historische, modern getekende en bewerkte afbeeldingen van de hand van Arie Bouwmeester, aangevuld met historische plattegronden.

Deel vier van de serie, ‘De Vrijheidshelden van Walcheren’, is ook al in de maak. Dit deel zal vermoedelijk in het voorjaar van 2022 van de persen rollen en zal rond de 500 pagina’s gaan bevatten.

De geheimzinnige Luitspeler van Ter Veere is hopelijk eveneens een aanwinst van de boekenkast van uw kind(eren) vanaf 11 jaar, maar ook zeker voor de iets ouderen van 18 tot 98.

 

2021 / Softcover / formaat 148 x 210 mm / 488 pagina’s

Artikelnummer:
Prijs inclusief BTW
22,50

Zij gingen je voor


 • review

  Probook heeft mijn verwachting overtroffen. Wat een mooie kwaliteit terwijl de gebruikte illustraties eigenlijk niet zo geweldig waren is het eindresultaat toch prachtig geworden.


  Ben Verleg
  17 mei 2022 op Google

 • review

  Wederom het zoveelste boek bij Probook laten drukken. Fijn dat ze over je schouder meekijken en de kwaliteit is subliem.


  Mark van den Broek
  16 mei 2022 op Google

 • review

  Ik heb nu 3 boeken besteld bij probook. De laatste twee zijn dagboeken van mijn zwangerschappen en kraamtijd. Ik ben er zo ontzettend blij mee, het zich prachtige herinneringen! Probook is heel welwillend om te helpen als je ergens niet uitkomt en ik raad iedereen de bestandscontrole aan. Voor die paar euro halen ze er belangrijke fouten uit.


  Lisette Wesselman
  9 april 2022 op Google

 • review

  Vriendelijke klantenservice, het boek dat ik besteld was kwam niet goed binnen. Kosteloos hermaakt


  Ciska de hoop
  6 april 2022 op Google

 • review

  Voor de tweede keer een boekje laten drukken bij Probook en naar volle tevredenheid! Ditmaal gekozen voor een A5 formaat met linnen kaft en met heel mooi resultaat! Het overzichtelijke keuzemenu en uploaden maakt de keuze Probook aantrekkelijk. Dank!


  Derk Jordaan
  20 maart 2022 op Google

 • review

  Probook heeft vakwerk geleverd bij de productie van een herinneringsboek voor mijn echtgenote die recent 25 jaar tekenlerares was. Het boek bevat niet alleen anekdotes van leerlingen maar ook foto’s van werk van haar leerlingen en haar zelf. Het geheel is prachtig geworden en een feest om in te kijken.


  Ton van der Pijl
  15 maart 2022 op Google

 • review

   

   

  Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten? Dat kan door op onderstaande links te klikken.

  Google

  Facebook


 • review

  … Op de website van ProBook staat duidelijke informatie over alle drukopties en het aanleveren van bestanden. Dat ging erg makkelijk. Maar ProBook denkt waar nodig met je mee. Zo wezen ze mij op twee foutjes die ik over het hoofd had gezien. Ik heb meerdere exemplaren laten drukken waardoor het goed betaalbaar was. Het is een prachtig boek geworden van zeer goede kwaliteit. Mijn opa en de rest van de familie zijn jullie erg dankbaar. En ik natuurlijk ook. 🙂


  Iris
  6 maart 2022 op Google

 • review

  Expressions of a lifetime’ is het derde boek dat ik door Probook heb laten drukken. En ook nu weer werd een prima service geboden en is het drukwerk van topkwaliteit. De foto’s van mijn schilderijen en tekeningen zijn prachtig afgedrukt. Kortom deze catalogus van mijn werk is schitterend uitgevoerd. Chapeau! Ik kan Probook van harte aanbevelen aan iedereen die een boek wil publiceren.


  Marisca Bruinooge
  1 maart 2022 op Google

 • review

  Werkboeken voor mijn online cursus bij Probook besteld. De kwaliteit is prachtig en de bestelling was prima afgehandeld. En ook nog tegen een mooie prijs. Aanrader dus.


  Nel Kes
  19 februari 2022 op Google

Heb je een vraag over het maken van je eigen boek?
Veel- gestelde vragen