Kookboek maken / receptenboek maken

Is koken of bakken helemaal jouw ding? Maak je eigen kookboek/receptenboek! En wil je jouw eigen recepten met vrienden familie delen? Dan kun je meerdere kookboeken laten afdrukken, niets is zo leuk als zelf een kookboek maken en vervolgens anderen blij maken met jouw creaties! Of misschien wil je jouw kookboek uitgeven in eigen beheer? Het is allemaal mogelijk! Een eigen kookboek maken is ook nog eens super handig, want je raakt jouw recepten nooit meer kwijt. Wat Jamie Oliver kan, kun jij ook!

– Duurzame bindkwaliteit
– Vanaf 1 exemplaar
– Géén formaatbeperking
– Gratis online ontwerptool
– Persoonlijke service

Jouw eigen kookboek verdient het perfecte jasje

Als je jouw eigen kookboek maakt, dan wil je ook de perfecte uitvoering voor jouw boek kiezen. Wij bieden de mogelijkheid om te kiezen voor een genaaid gebonden hardcover, wat ervoor zorgt dat het boek jarenlang mee gaat en goed open blijft liggen. We raden aan om te gaan voor een kunstleren of gelamineerd bedrukt omslag, zodat eventuele viezigheid uit de keuken geen vlekken op jouw kookboek geven.

Jouw kookboek drukken we op een door jou gekozen papiersoort, bijvoorbeeld een mooi mat (ongestreken) papier, zoals vaak gebruikt wordt bij professionele kookboeken. Een leeslint of kapitaalband om het kookboek luxe af te werken of een insteekdriehoek om nog wat toekomstige losse recepten te bewaren en jouw kookboek is helemaal compleet!

Zelf een kookboek maken met onze hulp

Heb je geen ervaring met het opmaken van boeken, dan kan een kookboek maken met eigen recepten best overweldigend zijn; waar moet je toch beginnen?! Geen paniek, wij helpen je met het receptenboek maken door middel van templates en een online ontwerptool. De ontwerptool; de Probook Designer, is ideaal voor het receptenboek maken. Je kunt met een template van ons starten en deze geheel naar eigen wens invullen. Een foto over een gehele pagina zetten is binnen een paar tellen gedaan. Voeg vervolgens nog jouw ingrediënten, bereidingswijzen en eventueel andere info toe. Je maakt het kookboek helemaal op zoals jij het wilt.

Een klein kookboekje maken of een groot kookboek maken, het kan allemaal! In onze Probook Designer hebben wij templates klaarstaan voor een kookboek in de formaten 148 x 210 mm (A5), 210 x 297 mm (A4), 200 x 200 mm, 250 x 250 mm en 300 x 300 mm. Liever een andere maat? Dat kan! In onze Probook Designer kun je blanco starten in 15 verschillende maten of gebruik onze handvatten voor InDesign of onze handvatten voor Word om een kookboek in elk willekeurig formaat te maken.

Kant-en-klaar receptenboek zelf invullen

Liever een kant-en-klaar receptenboek zelf invullen? Ook dat is mogelijk! Wij hebben luxe recepten invulboeken te koop in onze boekwinkel, waarbij je zelfs een eigen persoonlijke titel op het omslag kunt zetten! Lees snel meer over het recepten invulboek.

Bereken direct de prijs voor jouw kookboek

?
Vul hier het onderwerp van jouw boek in.
Vul hier jouw titel in. Deze is ter referentie en wordt nergens op jouw boek gedrukt.
Vul hier jouw gewenste aantal boeken in.
?
Vul hier het netto formaat van jouw binnenwerk in. Je kunt kiezen uit een standaard formaat of een eigen gewenst formaat kiezen.
?
Kies wat voor type boek je wenst.
?
Kies wat voor type omslag je wenst.
?
Kies hier of je een opdruk wilt op jouw boek.
?
Vul hier jouw aantal pagina’s in.
0
Vul hier jouw gewenste papiersoort in.
?
Kies wat voor schutblad je wenst.
?
Geef hieronder aan of je nog extra’s toe wilt voegen aan jouw boek, zo maak je jouw boek extra luxe.
?
Vink hier aan als je een bestandscontrole door een medewerker van Probook wenst
Vink hier aan als je een ongebonden proefdruk voorafgaand aan de gehele oplage wilt ontvangen
?

Prijs voor excl. btw

incl. btw

We berekenen nu de prijs van je boek...
?
Maak jouw boek direct online in onze software of upload jouw pdf-bestanden.
?
Kies hier een design, deze kan je helemaal naar wens aanpassen. Je kunt er ook voor kiezen om blanco te beginnen.

Zij gingen je voor


 • review

  Voor het bestellen van mijn boek had ik nog een aantal vragen, hierop hebben ze snel kunnen antwoorden en mij verder geholpen. Mijn boek kwam in perfecte staat aan en de beeldkwaliteit ziet er zeer goed uit!

  Als ik opnieuw een boek ontwerp, zal ik zeker opnieuw hier bestellen.


  Colin Hallaert
  4 juni 2024 op Google

 • review

  Vorige week kreeg ik een setje boeken geleverd waar ik samen met de mensen van Probook aan heb gewerkt. Ik had de opmaakt gemaakt met Scribus, een opensource programma, dat niet door ProBook werd ondersteund. Desondanks mag het resultaat gezien worden. De samenwerking verliep plezierig en ik was blij met het geduld van hun kant.


  Marli Falize
  27 mei 2024 op Google

 • review

  Vandaag zijn de studiegidsen binnengekomen voor de komende WFA studiereis naar de Ardennen van 8-11 mei 2024. De gids van 240 pagina’s is digitaal gedrukt bij Probook in Utrecht en ziet er weer prachtig uit. Op de website van Probook kun je heel eenvoudig een offerte laten maken voor jouw boek met al je wensen wat betreft uitvoering.


  Marius van Leeuwen
  10 april 2024 op Google

 • review

  Probook maakt 100% waar wat in de naam is opgenomen: “PRO”. Heldere, eerlijke communicatie, goed advies, hands-on hulp bij bv omslag, leveren volgens afspraak, prijs die voor zoveel vakkennis zeer gunstig is. Kortom, al weer het volgende boek aan het bedenken zodat we weer zaken kunnen doen! Dank je wel boekliefhebbers!


  Jan Willem den Oudsten
  8 april 2024 op Google

 • review

  Samenwerking met Probook was fantastisch! Ze maken het voor iedereen mogelijk om zelf een mooi boek samen te stellen, aan de hand van duidelijke richtlijnen en templates. Ook organiseren ze leuke en leerzame workshops!
  Ik ben heel erg tevreden met het resultaat: een boek vol herinneringen om door te geven aan mijn kinderen en kleinkinderen.


  Marian Schalk
  18 maart 2024 op Google

 • review

   

   

  Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten? Dat kan door op onderstaande links te klikken.

  Google

  Facebook


 • review

  Onlangs voor werk een aantal boekjes besteld. Contact met Probook was heel fijn, snelle levering en een super eindresultaat!


  Emilie Tielemans
  19 februari 2024 op Facebook

 • review

  …Een boek dat ik door Probook in een kleine oplage liet drukken. Omdat het eerste boek maar een deel van het archief behandelde, ben ik doorgegaan met onderzoek. Mede door de uitstekende kwaliteit van het eerste afgeleverde boek, heeft dit in drie jaar tijd geresulteerd in een viertal boeken. In z’n totaliteit bijna 1000 bladzijden. Steeds de omslag en het drukwerk door Probook laten doen. Het binnenwerk opgemaakt in Word leverde ik zelf aan in PDF-formaat; voor de omslag gaf Ik de specificaties door. De goede samenwerking met Probook een het uiteindelijke resultaat getuigt van uitstekende kwaliteit. Kortom: deskundig, professioneel, behulpzaam.


  Harri Wolkers
  12 februari 2024 op Google

 • review

  Probook heeft weer geweldig werk afgeleverd. Ook mijn 2de boek met vliegtuigtekeningen is erg mooi gedrukt. Daarnaast kon ik met vragen uiteraard bij ze terecht om het boek te maken zoals ik het graag wilde. Professioneel, vakkundig en altijd bereid om te helpen. Klasse.


  Paul Imhoff
  6 februari 2024 op Google

 • review

  Fijn bedrijf om mee samen te werken, denken met je mee, erg flexibel en goede service. Boekwerk “Herenstraat” zag er ook weer super uit Jubels – Smart printing, since 1902.


  Diana van Laarhoven
  23 januari 2024 op Facebook

Heb je een vraag over het maken van je eigen boek?
Veel- gestelde vragen