Gedachten en gedichten – Joost Rietveld

Joost Rietveld (1931 – 2017) werd in een katholiek gezin geboren als vijfde van zes kinderen. Al vroeg bleek zijn tekentalent en zijn voorliefde voor de natuur. Op de ambachtsschool merkte een leraar op; “jij bent te goed om huisschilder te worden” en zorgde ervoor dat hij op de Haagse kunstacademie terecht kwam. Na zijn opleiding werkte hij als grafisch ontwerper bij diverse reclamebureaus. In de jaren 70 zwoer hij het katholicisme af en verdiepte zich in de leer van Krishnamurti. Hij was ruimdenkend en geloofde in de volledige vrijheid van het bewustzijn zonder de bekrompen regels en geboden van fatsoen. Dit komt sterk tot uiting in zijn gedichten. Zijn oeuvre bestaat uit tekeningen, reclameontwerpen, schilderijen, illustraties voor kinderen, gedichten, boeken en ruimtelijke objecten.

Zijn kinderen, herinneren zich vooral: zijn liefde voor klassieke muziek luisterend vanuit zijn schommelstoel, uren wandelen, altijd neuriën, en vooral dat vroeger thuis alles kon en alles mocht. Hij was een actieve dagdromer en daardoor creatief en origineel in zijn ideeën en oplossingen. Joost had altijd een goed humeur en was vrijwel altijd rustig. Hij gaf niets om luxe.

In dit boekje is een verzameling van zijn gedichten en gedachten samengebracht.

2018 / Softcover / formaat 115 x 175 mm / 256 pagina’s

Artikelnummer:
Prijs inclusief BTW
12,50

Zij gingen je voor


 • review

  Probook heeft mijn verwachting overtroffen. Wat een mooie kwaliteit terwijl de gebruikte illustraties eigenlijk niet zo geweldig waren is het eindresultaat toch prachtig geworden.


  Ben Verleg
  17 mei 2022 op Google

 • review

  Wederom het zoveelste boek bij Probook laten drukken. Fijn dat ze over je schouder meekijken en de kwaliteit is subliem.


  Mark van den Broek
  16 mei 2022 op Google

 • review

  Ik heb nu 3 boeken besteld bij probook. De laatste twee zijn dagboeken van mijn zwangerschappen en kraamtijd. Ik ben er zo ontzettend blij mee, het zich prachtige herinneringen! Probook is heel welwillend om te helpen als je ergens niet uitkomt en ik raad iedereen de bestandscontrole aan. Voor die paar euro halen ze er belangrijke fouten uit.


  Lisette Wesselman
  9 april 2022 op Google

 • review

  Vriendelijke klantenservice, het boek dat ik besteld was kwam niet goed binnen. Kosteloos hermaakt


  Ciska de hoop
  6 april 2022 op Google

 • review

  Voor de tweede keer een boekje laten drukken bij Probook en naar volle tevredenheid! Ditmaal gekozen voor een A5 formaat met linnen kaft en met heel mooi resultaat! Het overzichtelijke keuzemenu en uploaden maakt de keuze Probook aantrekkelijk. Dank!


  Derk Jordaan
  20 maart 2022 op Google

 • review

  Probook heeft vakwerk geleverd bij de productie van een herinneringsboek voor mijn echtgenote die recent 25 jaar tekenlerares was. Het boek bevat niet alleen anekdotes van leerlingen maar ook foto’s van werk van haar leerlingen en haar zelf. Het geheel is prachtig geworden en een feest om in te kijken.


  Ton van der Pijl
  15 maart 2022 op Google

 • review

   

   

  Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten? Dat kan door op onderstaande links te klikken.

  Google

  Facebook


 • review

  … Op de website van ProBook staat duidelijke informatie over alle drukopties en het aanleveren van bestanden. Dat ging erg makkelijk. Maar ProBook denkt waar nodig met je mee. Zo wezen ze mij op twee foutjes die ik over het hoofd had gezien. Ik heb meerdere exemplaren laten drukken waardoor het goed betaalbaar was. Het is een prachtig boek geworden van zeer goede kwaliteit. Mijn opa en de rest van de familie zijn jullie erg dankbaar. En ik natuurlijk ook. 🙂


  Iris
  6 maart 2022 op Google

 • review

  Expressions of a lifetime’ is het derde boek dat ik door Probook heb laten drukken. En ook nu weer werd een prima service geboden en is het drukwerk van topkwaliteit. De foto’s van mijn schilderijen en tekeningen zijn prachtig afgedrukt. Kortom deze catalogus van mijn werk is schitterend uitgevoerd. Chapeau! Ik kan Probook van harte aanbevelen aan iedereen die een boek wil publiceren.


  Marisca Bruinooge
  1 maart 2022 op Google

 • review

  Werkboeken voor mijn online cursus bij Probook besteld. De kwaliteit is prachtig en de bestelling was prima afgehandeld. En ook nog tegen een mooie prijs. Aanrader dus.


  Nel Kes
  19 februari 2022 op Google

Heb je een vraag over het maken van je eigen boek?
Veel- gestelde vragen