De Linji Lu – Hans van Dam

Na meer dan 35 jaar eindelijk een nieuwe hertaling van de LINJI LU!

De Linji lu is een verzameling van meer dan honderd teksten toegeschreven aan chanmeester Linji Huizhao. Zij is van grote invloed geweest op de verdere ontwikkeling van chan in China en ligt ten grondslag aan een van de twee grote zentradities van Japan (rinzai). De monologen en dialogen van Linji maken korte metten met boekenwijsheid en bieden een alternatief voor het traditionele boeddhistische pad van levenslang of zelfs levens lang studeren en praktiseren. Linji spreekt met zijn leerlingen, niet als een filosoof uit een ivoren toren, niet als een schriftgeleerde met een griffel, niet als een predikant van de kansel, maar als een jongen van de straat, een koopman op de Albert Cuyp, een geboren en getogen Amsterdammer: recht voor zijn raap, zonder kapsones, grappig op het vulgaire af, en nooit mis te verstaan. Van hart tot hart, zou de zenboeddhist zeggen. Van mond tot kont, zou Linji Huizhao zeggen.

Niet voor niets wordt de Linji lu al duizend jaar steeds opnieuw vertaald en wint hij ook in het Westen snel aan populariteit. Veel Nederlandse leraren laten zich door de woorden van Linji inspireren en op het moment van schrijven worden er gelijktijdig zowel in Amsterdam als in Utrecht studiebijeenkomsten over Linji gehouden. Waren de liefhebbers van Linji tot nog toe aangewezen op Engelse vertalingen en alleen antiquarisch verkrijgbare Nederlandse, nu is er dan eindelijk een geheel nieuwe vertaling in hedendaags Nederlands die zich niet angstvallig aan de letter houdt maar volledig is toegewijd aan de geest van de oorspronkelijke tekst. Zen met de hamer. Wie durft?

Bestel hier de frisse, tegendraadse hertaling van Hans van Dam, een prachtig gebonden boek met harde kaft, leeslintje en kapitaalbandjes.

Hans van Dam (1958) houdt zielsveel van niet weten en van alle tradities die daar iets over te melden hebben, vooral zen, advaita en mystiek. Meer teksten van Hans van Dam vind je op: www.niet-weten.nl.

Enkele citaten uit het boek:

“Slaven van de weg, geloof niets van wat ik zeg. Waarom niet? Mijn lering heeft geen grond. Mijn beweringen zijn onbewijsbaar. Het zijn wolken die oplossen in de ochtendzon.”

Meester Linji zei: “De een is onderweg zonder zijn huis te verlaten, de ander verlaat zijn huis zonder onderweg te zijn. Wie komt het verst?”

Een greep uit de reacties op het Boeddhistisch Dagblad, waar de tekst als serie is gepubliceerd:

“Ik ga dit missen! Waarom zijn deze pareltjes er niet in levende ademende boekvorm? Dan kan ik het vastpakken, bladeren, lezen, nog eens lezen, en nog eens lezen, ruiken, aan mijn hart drukken! En mijn hart en hoofd al filosoferend laten (ver)dwalen. Dank Hans van Dam, het was genieten!”

“Hans, hartelijk dank voor deze prachtige hertaling. Ik heb ervan genoten!”

“Heel erg jammer dat het afgelopen is. Hans van Dam heeft meesterwerkjes afgeleverd! “

“Waar vind ik dat schitterend boekje van Hans van Dam?”

“Geweldig hoe alles tussen de regels dreunt”

“Het eerste dat ik ’s ochtends doe, is de stukjes van Linji lezen. Recht voor zijn raap en humoristisch. Bovendien smeuig her- (ver-)taald door Hans van Dam.”

“Wow! Hier word je wakker van. Mooi.”

2015/Hardcover/formaat A5/204 pagina’s

ISBN 978-94-92185-05-1

ISBN: Prijs per stuk: 17,50 excl. BTW
Prijs exclusief BTW
17,50
 • Space

  We hebben zojuist de boekjes ontvangen. Ze zien er echt top uit en we zijn helemaal tevreden. Onze tweede goede ervaring met Probook.

  Bedankt!


  Jan Blom
  Op 18 mei 2018

 • Space

  Zojuist heb ik de stamboomboeken ontvangen. Het ziet er werkelijk schitterend uit! Ik ben zeer tevreden.


  Kees Goudswaard
  Op 8 februari 2018

 • Space

  Ik heb voor een schoolwerkstuk een kinderboek gemaakt over Autisme. Met Probook heb ik deze laten drukken en wel 110 keer! Alle boekjes zijn verkocht en mensen zijn erg enthousiast! Ik ga hier zeker vaker bestellen!


  Vera
  Op 7 februari 2018

 • Space

  Het kookboek met de recepten van mijn moeder is prachtig geworden. Stevige harde kaft, handig leeslint en mooie foto’s. Goede service van Probook, snelle levering, top!!


  Ingrid
  Op 17 September 2017

 • Space

  Super goede service. Inmiddels al twee reisboeken laten maken en allebei in top kwaliteit. Ik ga hier absoluut vaker bestellen, een aanrader!


  Jasmijn
  Op 21 oktober 2017

 • Space

  Na jaren van het schrijven van gedichten en teksten heb ik een boek laten maken bij Probook. Mijn boek: Gedachtendroom. Het boek is supermooi, van goede kwaliteit en ik ben er trots op. Ik heb hem in de boekwinkel laten plaatsen zodat mensen die interesse hebben het kunnen kopen. Ik vind Probook echt een aanrader.


  Maria van den Boom
  Op 29 Augustus 2017

 • Space

  Een tijdje geleden heb ik mijn schoolverslag ‘Het Levensboek’ en de daarop volgende 2 levensverhalen om laten toveren tot een echt boek: ‘Eyeopener’. Het boek is mooier dan verwacht. Ik was bang dat de tekst niet helemaal leesbaar zou worden, maar dat was niet het geval en het boek ziet er gewoon erg professioneel uit! Ben meer dan tevreden! Ook was de service perfect. Ik kreeg mijn boek op de verwachtte verzenddatum al binnen.


  Eyeopener
  Op 1 Juli 2017

 • Space

  Net weer een zending van mijn inmiddels 4e boek ontvangen. Het zag er weer prachtig uit, mooi papier, prima druk en uitstekende snelle service. En dat voor maar 20 exemplaren, voor een zeer acceptabele prijs. Had zelfs per abuis de nota twee maal betaald, maar kreeg op mijn verzoek per kerende post antwoord en terugstorting van het bedrag!. Uitstekende service! Ga zo door en ik zal boeken blijven bestellen bij jullie.


  Herman Spoelstra
  Op 6 Juni 2017

 • Space

  Onlangs heb ik een levensboek voor iemand mogen maken en dit in boekvorm laten drukken. De service van Probook was zeer goed. Ik heb regelmatig mails gestuurd met vragen over allerlei zaken omtrent mijn boek en deze werden snel en correct beantwoord. Daarnaast is de prijs-kwaliteit verhouding ook erg goed. Ik doe zeker de volgende keer weer zaken met Probook.


  Jose
  Op 3 Mei 2017

 • Space

  Onlangs mijn boek laten drukken bij Probook. Helaas zaten er enige drukwerk fouten in. Nadat ik een mailtje had gestuurd, kon ik het boek retour sturen om het op te lossen. Na een week weer ontvangen en het was perfect opgelost, zelfs mijn portokosten heb ik vergoed gekregen, top service, ga zo door!


  Peter
  Op 16 Maart 2017

 • Space

  Ik heb een reisverslag gemaakt van een voettocht. Zoekende naar een uitgever voor kleine oplages kwam ik bij Probook terecht. Tevens hadden ze een zeer uitgebreide handleiding hoe een boek en hoe een omslag te maken. Hier ben ik mee aan de slag gegaan en het resultaat is uitstekend te noemen. Zeer verzorgd boekwerkje geworden. Goede service en bij vragen snel antwoord. Probook is echt een aanrader.


  Hielke Bijsma
  Op 23 Februari 2017

 • Space

  Net weer een zending van mijn stamboomboek ‘Bourgonje’ ontvangen. Ziet er weer (3e keer!) fantastisch uit. Ben zeer tevreden met het drukwerk, papiersoort, afwerking, snelle service enz. Fijn dat Probook ook in kleine oplagen werkt ! Het maken van een boek is “een fluitje van een cent” met deze uitgever/drukker. Heb altijd erg plezierige contacten persoonlijk en via email met de medewerkers van Probook. Kan iedereen aanraden met hen te werken! Snel naar mijn volgende boek!


  Herman Spoelstra
  Op 22 Februari 2017

 • Space

  Al een paar jaar bezig geweest met mijn vriendin om een kinderboek te schrijven.Eindelijk is het gelukt en het is prachtig geworden. Een mooi boekje voor mijn kleinkind die net was geboren.


  B. Koning
  Op 24 Januari 2017

 • Space

  Doordat ik een uitgever zocht die een gebonden boek kon maken met een harde kaft kwam ik bij Probook terecht. Ik had totaal geen ervaring met het opmaken van een boek. Dankzij de template in Word en de geweldige begeleiding van de medewerkers van Probook is het mij gelukt het boek “Een leven bij de Marine” adhv de dagboeken van L.D. van Driel te maken. Kwaliteit is geweldig goed. Dank hiervoor en zeker een aanrader voor anderen.


  Gerard de Fouw
  Op 20 Januari 2017

Heb je een vraag over het maken van je eigen boek?