Eigen boek opmaken in Word

Wil je jouw eigen boek schrijven in Word of heb je reeds een boek geschreven en wil je een boek laten maken van een bestaand Word-document? Dat kan! Wij hebben templates die je kunt gebruiken om jouw boek in te gaan schrijven en in onze handleiding leggen we uitgebreid uit hoe je jouw Word-document naar boek om kunt zetten.

Nog te beginnen met het schrijven van een boek in Word

Als je nog moet beginnen met schrijven, dan raden we aan om direct rekening te houden met een aantal aanleverspecificaties. Zo voorkom je extra werk achteraf. Een belangrijk aspect is bijvoorbeeld het formaat, wanneer je jouw boek direct in het juiste formaat opmaakt dan kan dit heel veel werk schelen. Kijk eens in de boekenkast welk formaat je wenst of lees onze blog ‘Het juiste formaat voor een boek kiezen’. Wil je bijvoorbeeld een A5-boekje maken in Word? Dan kun je een template van ons gebruiken om gelijk in het juiste formaat te beginnen.

Neem ook de handleiding door voordat je aan de slag gaat met het maken van een boek in Word. In deze handleiding staat bijvoorbeeld beschreven hoe je jouw kopjes juist kunt vormgeven zodat je uiteindelijk een automatische inhoudsopgave kunt maken en hoe je jouw afbeeldingen gelijk aan het juiste stukje tekst koppelt, zodat je later gemakkelijk tekst kunt toevoegen en de afbeeldingen bij de juiste tekst blijven staan. Als je dit voor het typen van jouw boek in Word doorneemt, dan bespaart dit je uiteindelijk tijd en/of fouten.

Bestaand document in Word omzetten naar boek

Heb je jouw boek uitgetypt in Word en wil je dit nu als een A5-formaat boek laten drukken, dan zul je het eerst om moeten zetten naar A5-formaat. In de meeste gevallen wordt er in Word standaard geschreven in A4-formaat. Wil je dus een A4-formaat boek vanuit Word, dan staat het formaat vaak al goed! We raden aan om het bestaande Word-bestand drukklaar te maken en dus géén gebruik te maken van een template. In onze handleiding staat uitgelegd hoe je het formaat van jouw document dient aan te passen naar het gewenste formaat.

Cover maken in Word

Maak eerst het binnenwerk gereed, voordat je het omslag op gaat maken. Het omslag is namelijk afhankelijk van het aantal pagina’s van jouw binnenwerk. Als je zover bent om het omslag op te maken, dan kun je het boekomslag in Word maken maar ook in onze online designer. De online designer is alleen beschikbaar in de standaard maten, wanneer je daarvan af wilt wijken dien je het omslag in Word te maken.

Onze Handleiding Boek maken in Word

De handleiding geeft heel veel informatie om jouw Word-document naar professioneel boek om te toveren. Zo staat er beschreven hoe je paginanummers kunt toevoegen, afbeeldingen op de gewenste plek kunt krijgen, het bestand correct op kunt slaan met ingesloten lettertypen etc. In de handleiding worden alle punten doorgenomen die horen bij het maken van een boek in Word, ook als je Word vaker gebruikt kom je wellicht nieuwe dingen tegen. Een boek opmaken in Word is namelijk wat anders dan bijvoorbeeld het schrijven van digitale verslagen.

Onderstaande punten worden behandeld in de handleiding Boek maken in Word. Zo leren we je hopelijk wat nieuwe dingen over Word, die ervoor zorgen dat jouw boek nóg ietsjes mooier wordt.

 • Een nieuw document aanmaken / template openen
 • Het menu en de weergaveopties
 • De indeling van het binnenwerk (Franse titelpagina, titelpagina en colofon)
 • Formaat templates wijzigen
 • Maken van het schutblad
 • Maken van een hardcover of softcover (indeling, uitlijning, achtergrondkleur)
 • Pagina-einden en sectie-einden toevoegen (opmaakmarkeringen)
 • Afloop, marges en kolommen
 • Paginanummering
 • Tekst verwerken (regelafstand, marges, spellingscontrole, stijlen)
 • Afbeeldingen toevoegen (tekstterugloop, effecten)
 • Opslaan van het bestand (insluiten van lettertypen, omzetten van Word naar pdf-bestand)

Zij gingen je voor


 • review

  Ik heb hier 20 kleine gedichtenbundels laten drukken. De communicatie liep ontzettend fijn en snel, de prijs is zeker redelijk en het resultaat is erg mooi! Zeker aan te raden


  Britt Hogerheide
  31 augustus 2023 op Google

 • review

  Vanaf het begin een heel goed contact. Had helemaal geen ervaring met een (boek)drukker. Vakkundig bijgestaan op een hele fijne manier. Eind product een fantastisch mooi boek, mooie uitvoering, die iedereen hoog gewaardeerd. Beslist een adres die ik van harte kan aanbevelen. Wim Nagtegaal ~ Huizen


  Wim Nagtegaal
  16 augustus 2023 op Facebook

 • review

  Al twee keer een goed verzorgd boek van Probook ontvangen. De kwaliteit is uitstekend. De website staat wat vol dus het is even je weg zoeken maar er is dan ook heel veel mogelijk. In Word of in hun eigen software. Probook is prima bereikbaar en ze helpen je goed, in het eerste boek wilde ik 3 leeslintjes, die mogelijkheid kon ik niet op de site vinden maar een belletje was voldoende om ervoor te zorgen dat het wel kon.


  Gabriëlla van Leeuwen
  7 augustus 2023 op Google

 • review

  Recent heb ik wederom een boek laten drukken door Probook. Zij zorgen voor een boek in de hoogste kwaliteit tegen een gunstige prijs. Prachtig papier waar foto’s goed op uitkomen. Stevig ingebonden (genaaid!). Ik was apetrots met het resultaat en kreeg veel bewondering voor de mooie uitvoering. Zoek niet verder naar een andere drukker, misschien kun je ergens iets goedkoper uitkomen, maar dan lever je ook veel in wat kwaliteit betreft. Voor het vele werk dat je aan een boek hebt besteed wil je toch het beste resultaat !


  Marjo Hagemeijer
  27 juni 2023 op Facebook

 • review

   

   

  Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten? Dat kan door op onderstaande links te klikken.

  Google

  Facebook


 • review

  Prachtig boek, de omslag die ik had ontworpen was niet correct, maar is goed opgelost door probook. Het boek is erg mooi geworden. Enig puntje is de working van de site is erg onoverzichtelijk. Verder is alles naar wens gegaan.


  Steffanie Huurman
  23 juni 2023 op Google

 • review

  Ik heb twee keer een boek laten drukken bij Probook. De kwaliteit van het product en de service van Probook scoren bij mij uitermate hoog.
  Ik kan een ieder aanraden zijn boek in welke oplage dan ook te laten verzorgen door de professionals van Probook.


  Yves Vermeulen
  14 juni 2023 op Google

 • review

  Fijne partij om mee samen te werken


  Ed Goselink
  10 mei 2023 op Google

 • review

  Probook is zeer hulpvaardig en heeft mijn boek vakkundig en op tijd gedrukt. Een goede prijs/kwaliteitverhouding maken compleet dat ik Probook aanbeveel. Dank jullie wel voor jullie ondersteuning.


  Wim Leenders
  28 maart 2023 op Google

 • review

  Op dit moment ligt mijn partner op de bank het boek over haar opa te lezen. Ze is wild enthousiast en leest dingen die ze nog niet wist. Ze heeft haar opa namelijk nooit gekend. Uit het archief van haar vader heb ik veel kunnen vinden over haar opa en in het boek verwerkt dat ik op haar recente verjaardag kon overhandigen. Dit is mijn tweede boek dat ik door Probook heb laten drukken. En… ik ben zeer tevreden met de helpende hand van Probook en het mooie drukwerk in hardcover. Ook de snelheid van drukken en leveren is uitstekend. Momenteel liggen er nog twee boeken in concept klaar en ook deze laat ik weer door Probook verzorgen.


  Harri Wolkers
  5 maart 2023 op Facebook

Heb je een vraag over het maken van je eigen boek?
Veel- gestelde vragen