Boek maken in Word

Heb je al tijden het idee om een boek te schrijven, maar je weet niet hoe je dit aan moet pakken? Het meest gebruikte programma voor het schrijven van een boek is Microsoft Word. Een toegankelijk programma, dat iedereen wel op zijn pc/laptop heeft staan.

Probook maakt het je makkelijk! Wij hebben een speciale handleiding geschreven (voor Windows en Mac) voor het opmaken van jouw boek. Hier vind je meer over het boekformaat voor Word. Verder hebben we verschillende templates en instructievideo’s klaargezet voor het schrijven van jouw boek in Word. Beide zijn gratis te downloaden en te gebruiken voor het maken van je eigen boek.

A5 boekje in Word

Wil je een A5 boekje maken in Word of misschien toch liever een vierkant boek of magazine maken in Word? Geen probleem, er staan gratis templates in de meest gebruikte boekformaten voor je klaar om te downloaden.

Voor het binnenwerk geldt een afloop van 3 mm rondom (afloop is nodig voor het schoonsnijden van de pagina). Deze ruimte hebben wij in de templates alvast opgenomen, je kunt meteen aan de slag!

 

Wat je verder nog moet weten

Omslag hardcover of softcover / paperback
Als het aantal pagina’s van het binnenwerk bekend is, kun je aan de slag met het omslag. Maak de keuze tussen een hardcover of een softcover. De grootte van het omslag is met de omslagcalculator te berekenen.

  • Bij een hardcover omslag dien je rekening te houden met een 15 mm inslag rondom. Dit gedeelte wordt om het kartonnen bord geslagen en valt gedeeltelijk weg onder de schutbladen.
  • Bij een softcover of paperback omslag dien je rekening te houden met een 3 mm afloop rondom. Dit gedeelte hebben wij nodig om het boek schoon te kunnen snijden.

Bereken eerst het omslag

Reken eerst de grootte van het omslag uit en pas deze dan in de werktekening aan. Er staan gratis templates in de meest gebruikte boekformaten voor je klaar om te downloaden.

 

Tip: bekijk ook eens de instructiefilmpjes voor het opmaken van jouw boek in Word!
Heb je een vraag over het maken van je eigen boek?