Een duurzaam boek met recycled papier!

Wie ons volgt op social media of zich ingeschreven heeft voor de nieuwsbrief, die wist dit al… Met trots kunnen we melden dat we vanaf heden 100% recycled papier in ons standaard assortiment opgenomen hebben. Hierbij heb je de keuze tussen twee gramsgewichten; 90 en 135 grams.

100% recycled papierRecycled wit papier

Ons recycled papier combineert de voordelen van 100% gerecycled papier met de witheid die je verwacht van regulier papier. Je kunt nu dus duurzaam papier kiezen, zonder dat je gelijk een grauw papier krijgt. Recycled papier wordt gemaakt van afvalpapier. Het papier wordt geselecteerd op kleur en de hoeveelheid inkt. Alles met een lage inktdekking zoals kantoorpapier wordt verwerkt in dit papier en het afvalpapier met een grotere inktdekking wordt gebruikt voor de grauwere varianten papier.

Duurzaam

De vraag naar recycled papier wordt steeds groter, omdat personen / bedrijven steeds duurzamer denken en bewustere keuzes maken. Duurzaamheid stimuleren we graag en daarom hebben we het recycled papier nu aan ons standaard assortiment toegevoegd. Wist je al dat al ons drukwerk duurzaam geproduceerd wordt? Onze drukkerij (Libertas Pascal) is namelijk altijd bezig om zichzelf te verduurzamen en haar voetafdruk zo klein mogelijk te maken. Ze produceren bijvoorbeeld met milieuvriendelijke inkten en het CO2-gebruik wordt gecompenseerd. Wil je hier meer over weten? Neem dan eens een kijkje op de website van Libertas Pascal.

Natuurlijke look

Het papier heeft doordat het recycled is wat oneffenheden, maar deze ‘spikkels’ maken het papier juist zo speciaal. Geen pagina is hetzelfde en dat geeft een natuurlijke look aan het papier en daarmee dus aan jouw boek. Door de matte en ruwe structuur is het papier goed beschrijfbaar en uitstekend voor tekst. Maar ook afbeeldingen kunnen op dit papier gedrukt worden, wel adviseren we om bij afbeeldingen voor 135 grams papier te kiezen i.v.m. het doorschijnen.

Vraag een gratis papiermonster aan

Wil je weten hoe dit papier eruitziet? Dan kan je bij ons een papiermonster aanvragen, helemaal gratis! Zo kan je zelf het papier zien en voelen. Je ontvangt een bundeltje met alle papiersoorten, zo kun je het dus ook goed vergelijken met de andere papiersoorten die wij standaard hebben. Heb je geen tijd voor een papiermonster of wil je gewoon meer weten? Dan is het handig om eens de blog over de verschillende papiersoorten of de blog over het kiezen van een gramsgewicht te lezen.